NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

KONKURS ZA VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

<< < (2/5) > >>

Аксентије Новаковић:
Стара информација, али добро дође као илустрација...

Policija istražuje da li je Branko Jovanović (23), koga su u nedelju rastrgli medvedi u Beogradskom zoološkom vrtu, stradao za vreme opasne igre "srpski rulet"!
Kako se saznaje, već nekoliko godina mladi dolaze noću u Zoo-vrt, za opkladu se skidaju goli i trče po zidu iznad kaveza za medvedima! Nesrećni Branko pronađen je potpuno nag u kavezu, pa se pretpostavlja da bi ova suluda igra mogla da bude uzrok tragedije.
Trojica Brankovih drugova, koji su kobne noći sa njim bili na "Bir festu", rekli su policiji da su ga poslednji put videli oko dva sata posle ponoći i da su mislili da je otišao kući jer se žalio da ga boli noga.

Trojica Brankovih drugova sa kojima je u subotu uveče bio na "Bir festu" u policiji su izjavili da su Branka poslednji put videli u nedelju oko dva sata ujutro.
- Branko je tokom večeri nekoliko puta napuštao društvo i odlazio. Nismo znali gde ide, niti je on govorio. Poslednji put smo ga videli oko dva ujutro. Tada se žalio na bol u nozi, rekao nam je da je pao. Neposredno posle toga se oteturao i otišao u gužvu. Pomislili smo da je otišao kući, što se i ranije dešavalo. Branko je, inače, bio prilično dezorijentisan kada popije malo više - rekli su Brankovi drugovi u policiji.

Sagovornici koji su godinama radili u Beogradskom zoološkom vrtu potvrdili su  da se pijani mladići u poslednjih nekoliko godina na kamenom bedemu iznad kaveza sa belim i tibetanskim medvedima skidaju nagi i šetaju po zidu!
- Godinama posmatramo obesne mladiće koji noću hodaju po zidu, kao po ivici noža! Napiju se i onda se skidaju goli i za opkladu šetaju po samom rubu nezaštićenog zida! Od alkohola verovatno dobiju neku dodatnu snagu da krenu u tako rizičnu šetnju! Inače, čuli smo da su te opklade više simbolične, važno je biti "najhrabriji"!
Uprkos našim upozorenjima da mogu da upadnu u kavez, oni bi nastavljali bahanalije - pričaju naši sagovornici, i dodaju:
- Zid sa koga je Branko pao je svratište sektaša, narkomana, perverznjaka i homoseksualaca! Dešavalo se čak da parovi uđu u kamenu kulu na kraju zida iznad kaveza sa medvedima i da unutra vode ljubav! Na zidu smo pronalazili prezervative i špriceve, a dešavalo se da ih namerno bacaju u kavez kod medveda. Strašno je što se niko od nadležnih nije obazirao na naša upozorenja i ništa nije preduzeo da ogradi zid!

Čuvari koje smo juče zatekli u vrtu kažu da njihove kolege koje rade noću ne mogu da oteraju pijane mladiće.
- Kolega koji je radio u subotu uveče jedva je uspeo da odvrati dvojicu mladića da ne skoče u kavez sa medvedima. Uprkos povicima našeg čuvara da se sklone, otišli su tek kada se pojavio njihov prijatelj i bukvalno ih odvukao sa zida - navodi naš sagovornik.

Zaposleni u Zoološkom vrtu navode da često i preko dana imaju problema sa neobuzdanim tinejdžerima.
- Kada pobegnu iz škole, deca dođu upravo na taj zid iznad kaveza sa medvedima. Neki hodaju po njemu, dok neki sede sa prebačenim nogama prema životinjama. Kada ih teramo i upozoravamo da je opasno, oni jednostavno ne reaguju - navodi mlađi čuvar.

Аксентије Новаковић:
Блест фром пест...

Tragedija u novosadskom Egzit kampu u kome trenutno boravi oko 11.000 gostiju
- Umesto uobičajeno vesele atmosfere juče je u Egzit kampu vladala tuga izazvana nesrećom u kojoj je izgubljen jedan mladi život. Jelena Matić, preminula je od posledica povreda zadobijenih u nesreći kada je na njen šator sa visine od oko 17-18 metara pala velika grana topole, dok su Dafina Anastasova i Đorđe Markovski zadobili teške telesne povrede.
 
- Negde oko devet sati zaduvao je jak vetar, čuo se strašan prasak, a odmah nakon toga vriska i jauci. Istrčao sam iz šatora, na samo desetak metara udaljenosti video sam da je grana poklopila dva šatora, a neke devojke okolo su vrištale i zapomagale u pomoć. Odmah je pritrčalo nekoliko momaka i sklonilo granu sa potpuno uništenih šatora, a onda sam primetio stravičan prizor, na zemlji su ležale dve potpuno okrvavljene devojke i jedan mladić za koga mi se učinilo da je nešto lakše povređen. U izuzetno kratkom roku stigla je hitna pomoć - rekao nam je jedan mladić koji se predstavio kao „Bosanac“, koji je ostao zgranut i sa suzama u očima kada smo mu rekli da je jedna od devojaka preminula.

Odmah pored dva šatora na koja je pala grana je nekoliko šatora u kojima su smešteni posetioci Egzita iz Škotske, oni su nam kazali da su u trenutku nesreće spavali i da ih je probudio jak prasak.
- Nekih dva sata pre nego što se ovo dogodilo vratili smo se sa Tvrđave u kamp i taman kada smo zaspali probudio nas je jak vetar koji nam je prevrnuo šator. Videli smo da je neko drvo palo na dva šatora, a kada je došla hitna pomoć shvatili smo da se desilo nešto strašno.

Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu je rekao da će naložiti da se oformi komisija od stručnjaka za hortikulturu kako bi se utvrdilo na koji način je došlo do toga da se grana otkine i izazove ovako veliku nesreću.
- Na prvi pogled grana izgleda zelena, odnosno nije osušena, ali će to stručnjaci morati da utvrde. Prema onom što smo videli na licu mesta, grana je pala sa visine od otprilike 18 metara - rekao je sudijа.

Аксентије Новаковић:
Дошо из Енглеске, мортузовао се у Гучи, пао са моста у Лучанима...

-Engleski državljanin pao je jutros oko 4 sati sa mosta u Lučanima u reku Belicu i zadobio teške telesne povrede.
Englez, koji je u Srbiju došao na sabor trubača u Guču, je s mosta pao u vidno alkoholisanom stanju i zadobio prelom lobanje, a ekipe Hitne pomoći su ga u teškom stanju prevezle u bolnicu.
Pema rečima profesora doktora, povređenom Englezu život nije neposredno ugrožen.

"Pacijent je zbrinut i njegovo stanje je trenutno stabilno, ali zbog težine povreda i dalje je rano za bilo kakve prognoze", rekao jе doktor.

Stipan:
http://konkursiregiona.net/konkurs-za-vasarske-festivalske-i-karnevalske-fantasticne-price/

Alexdelarge:
postoje li ovde nekakvi kriterujumi ili svaki seoski fiškal može da raspiše svoj seosko - vašarski konkurs? ima li seoski fiškal nešto napisano i objavljeno ili samo sa visine pljucka na druge?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version