NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

ISTRAKONSKA ZBIRKA 2017

<< < (2/2)

Stipan:
Jesam? I to je moguće...

Kimura:
I kako je bilo, Scordisk, daj utiske iz prve ruke.
Meni je ovo treća priča kod njih, a nikako da odem, mada bih volela.

Scordisk:
Hm, moja gujsca voli videti put i nikada se ne žali, a i nisam neki čest posetilac raznih konova, ali meni je bilo super :)

Pazin je lep grad, na litici, sa svim najbitnjim stvarima: jamom i ziplajnom, srednjevekovnim zamkom, narodnooslobodiocima, parkićem, stazama za hajk, lepim kamenim uličicama i  relativno jeftinim točenim Žujom (mada je meni karlovačko bolje, ne znam šta je sa tim monopolom)

Ovako mi se jako svidelo okupljanje, ima tu za svakoga ponešto, od književnosti, preko kospleja, kvizova, muzičke stolice, pa do nezaobilaznih board gejmova. Ja nisam neki posebni ljubitelj potonjeg, ali domaćini su bili jako ljubazni i baš su hteli da se iscimaju da svima sve objasne i da svakoga uključe, pa smo čak i zaigrali one jednostavnije igre (posle smo se okuražili, i probali one komplikovane, za šta ti trebaju figurice, metar, i ceo dan slobodan), i meni je to bilo toliko zabavno da sam se kući vratio s nekom odličnom Hobit igrom sa kartama, a i kupio bih nekog Šerifa od Notingema, ali o tome drugi put... Sve u svemu, daleko zabavnije od očekivanja. Kosplej je interesantan, za one koji to vole, svečana dodela primeraka kratka i efikasna (mada sam se toliko nalio prokletog žuje, da bih se upišao da je trajala duže), a momci iz albusa su sila, išli smo na pivo posle, i na koncert, jako ljubazni, a moš i da se priča o književnosti, politici, životu, cenama piva... Ma, jako fini likovi, i puni entuzijazma i energije za cimanje i organizaciju, baš su mi se svideli.

Ovako bih ti toplo preporučio odlazak sledeće godine, najviše zbog dobrog zezanja, ali i zato što je lepo naleteti na neobuzdani entuzijazam koji se oseća, i odličnu atmosferu. Da ne spominjem što su organizatori baš baš lepo sve to smislili, pa je smeštaj smešno jeftin: četiri evra za madrac u vojnoj kasarni (preko puta autobuske stanice!), za cenu ulaznice dobiješ i ručak (sasvim pristojna pasuljčina), trgovina s pivom je odmah preko puta konvencije,a  igra se odbojka sa nekim uvrnutim pravilima u dvorištu, pušta se dobra muzika, svi su nasmejani, našminkani, i sa svih strana: dosta neočekivanih beograđana sam sreo, zagrepčana, bosanaca, vitezova, orkova i vanzemaljaca :) A i moš se nađu fine knjigice koje bi koštale đavo i po da se liferuju iz hrvatske

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version