NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

Radionica broj 61 - januar 2019 - ZADATAK

(1/37) > >>

Boban:
Tema: POSLEDNJI ZANATLIJA
Pre svega, zadata tema je samo okvir, kulisa za priču koju treba smisliti. Uvek je bilo tako, ali danas imam potrebu da to naglasim da se pisci u pokušaju ne bi držali postavke ko pijan plota svodeći svoje uratke na prosto nabrajanje elemenata koje misle da treba uvrstiti.
Ovoga puta, vaša pažnja usmerena je na umiruće zanate, poslednje izdanke istih... zanate treba shvatiti u najširem mogućem obliku... da li će to biti nosilac kremena pre 20000 godina ili potkivar u zemlji u kojoj više nema konja ili krotitelj lavova koji sahranjuje poslednjeg lava na planeti ili učitelj plivanja gde se ljudima genetski ugrađuje umeće plivanja... dakle, priča o osobi ili oko osobe koja ume nešto što niko drugi više ne ume i što niko posle nje više neće imati potrebu da radi.

Treba da bude neki oblik fantastike jer smo mi ovde SF&F okruženje; 6000 karaktera; meni na PP ili na mejl znaksagite@yahoo.com
Rok 27. januar 2019. do ponoći.

Kimura:
Evo, kome nije dosadilo može opet isto.


Junak je poslednji pisac na svetu, čovek koji se bavi prevaziđenim zanatom, pošto književna dela stvaraju razne antropomorfne Vasilise.

dark horse:
Ukrade mi Kimura ideju.  :(

Kimura:
Taman! Ne diram tuđe, iako ću reći da ti je ime za AI sjajno odabrano i da bih ga sigurno koristila u nekoj dužoj priči da je meni palo na pamet.

Labudan:
meni ovo sve promašeno, al zato što je vjerovatnije da ćemo vidjeti posljednjeg programera maca, pošto će se četvrti svecki rat voditi motkama, to jest vraćamo se u kameno doba, biće i zanat kremendžija i kamendžije povraćen

tako da jedino da ispadne da će programeri izumrijeti u budućnosti

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version