STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

Klasicni novinski strip

(1/11) > >>

marlowe:
Tema o klasicnom americkom novinskom avanturistickom stripu zlatnog doba, ili vec kako bi ga formulisali. Izdanja, preporuke, secanja, otkrica, reprinti, first printi i sve ostalo.
Neposredan povod - otkrih da IDW objavljuje Dika Trejsija od pocetka, sto je za mene must have. A vidim da su najavili i Noela Sicklesa.
 :!:  :!:  :!:

http://www.idwpublishing.com/titles/dicktracy/1.shtml

Man Of Steel:
Sjajna stvar.
Novinski strip je prava stvar i prava je steta sto se u nasim novinama nemoze naci nesto vise stripova.

marlowe:

zstefanovic:

--- Quote from: "marlowe" ---Tema o klasicnom americkom novinskom avanturistickom stripu zlatnog doba, ili vec kako bi ga formulisali. Izdanja, preporuke, secanja, otkrica, reprinti, first printi i sve ostalo.

--- End quote ---


Хвала ти за ову тему. Фан у мени сматра да је амерички новински стрип један од најлепших културних и уметничких феномена 20. века.

Јбм ти и ту земљу која није била у стању да их репринтује коју деценију раније.

marlowe:
Da, cudno je to. Nisu ovo prvi pokusaji reprinata, ali cinjenica je da gotovo nista nije uspesno reprintovano u potpunosti u proslosti, a neretko su izdavacke kuce koje bi pokusale tako nesto potpuno i bankrotirale.
Uglavnom, ova izdanja sam stavio na spisak i nabavka ce uskoro. :!:  Americki novinski strip je meni prva ljubav unutar medija, a tome se covek uvek vraca s vremena na vreme.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version