Author Topic: Čovek koga je drveće volelo, Aldžernon Blekvud  (Read 3376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Čovek koga je drveće volelo, Aldžernon Blekvud
« on: 26-05-2021, 19:53:56 »

Čovek koga je drveće volelo

Aldžernon Blekvud

Izdavač: Orfelin

Žanr: Horor

1. Čovek koga je drveće volelo (novela)

Čovek i Žena stanuju na ivici velike šume. Drveće za Čoveka nosi čudnu vrstu privlačnosti, ali Žena (Hrišćanka) se pribojava mračnih slutnji i paganskog zova koji dopire otuda…

2. Ostrvo duhova

Student je sam na pustom ostrvu, u kolibi gde sprema ispite. Međutim, ubrzo počne da viđa sablasni kanu sa dvojicom Indijanaca koji kruži oko ostrva, primičući mu se sve bliže…

3. Potajno obožavanje

Englez na proputovanju kroz Nemačku reši da siđe s voza u Švarcvaldu, i da poseti školu u kojoj je pre više decenija živeo i učio. Zalazi duboko u Crnu Šumu, ali u staroj školskoj zgradi vidi da su se nekadašnji nastavnici izmenili nagore… A tu negde je i detektiv natprirodnog, Džon Sajlens…

4. Vukovi božji

Čovek se vratio iz divljine Kanade na jedno englesko ostrvo, ali kao da nosi neku tajnu sa sobom. Njeno razrešenje desiće se u klimaksu jedne olujne noći…

5. Preporod Lorda Ernija (novela)

Dvadesetogodišnji mladić, Lord Erni, mlitav je i beživotan. Njegov učitelj, koji s njim putuje po Evropi, reši da ga odvede u jedno selo u Švajcarskim Alpima, gde bi mogla da mu se rasplamsa životna varnica pod uticajem čudnih planinskih ljudi i njihovih obreda vezanih za sile vatre i vetra…

http://ljudska_splacina.com/2021/03/covek-koga-je-drvece-volelo-aldzernon.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truman

• 4
  • 3
Re: Čovek koga je drveće volelo, Aldžernon Blekvud
« Reply #1 on: 27-06-2021, 21:43:02 »
Danas pazario. Jedva čekam da je uzmem u šake čim završim sa Jedanaestim uvidom.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 23-10-2021, 18:20:43 »
Drvosjeca
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 31-07-2022, 22:05:13 »
Dobra prva prica
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 31-07-2022, 23:10:30 »
Dobra prva prica
Sve priče su manje-više odlične.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 10-08-2022, 19:40:05 »
Puklo slovo ž na 191.str

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #6 on: 11-08-2022, 18:36:22 »
Zadnja prica
Zastarjela kurcina