Mislim da vaki-naki pogled bačen na pogrešnu ribu može da bude dovoljan motiv da se izazove suparnik na dvoboj, ali je i pravo pitanje za koga. Važno je da liku (Retru, je l' tako?) to dobro stoji, da se od njega tako nešto može očekivati, da je on takav i blabla, tj. da nam ne bude bezvezna njegova motivacija.
E sad, gledam ja tako već neko vreme (kad natrčim) razne CSI kombinacije i poslednja tura od 3 epizode me ubi u pojam (ubijalo me štošta tamo i ranije, al' bar mi je, do skoro, opuštalo mozak i oči, posebno onaj Majami, tamo sve vrvi od plave, žute i zelene boje, kupaćih kostima, koktela...) i to nebuloznim motivima. Ljudi su toliko već potrošili ideja, i ko zna čega još, da sad samo krkaju ubistva, bacaju ih, ko lopatom, na gomilu, nit je kome jasno što se mešaju dva-tri ubistva sa jednom od dve glavne priče, niti što se sada već i stalni likovi mešaju međusobno, papazjanija baš onako, ali se zato na kraju jako dobro zna ko je koga i ZAŠTO ubio.

Uglavnom, gospa "M" je prodala auto gospodinu "S", a obećala da će gospodinu "N", e onda se gospodin "N" jako nasekirao i ubio gospodina "S". Inače, taj auto je, u stvari, pripadao gospodinu "L", koji je muž gospe "M" i od koje se razvodi, a i mrze se. E onda ih zezne advokat i isprazni im sef, oni trk zajedno i složno kod njega (a mrze se do balčaka), dočekaju ga, on čovek lepo izvadi da im preda sve iz sefa, a oni lepo stari venčani nož (kojim su onomad na svadbi rezali tortu) uhvate zajedno rukama i opalac! pa ga lepo sjure u njegov stomak. Što? Pojma nemam, valjda su se i oni nasekirali.
E da, usput se u toj kući desi još jedno ubistvo. Onako uzgred, da nam valjda bude bogatija epizoda. Elem, gospon "L" je imao i ljubavnicu (maserku), muž je jednom pratio i kad je video to, oma je raspalio po glavi, čimegod, i ode i ona. Aj' dobro, da se kaže, ubistvo iz strasti, mada je on u suzama tvrdio kako je spašavao brak...

I šta je dalje bilo? E da, na sve to, sin gospe "S" i gospodina "L" potkaže roditelje kako bi oni konačno ostali razdvojeni za vijeki vekova, da se, je l', ne bi poubijali. A baš im dobro krenulo, mislim... stvaaaaaarno...