Author Topic: POKAŽITE SVOJU KOZU, KRAVU, OVCU, SVINJU, ZMIJU, KAMILU, ŽABU ITD.  (Read 55947 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

• 4
  • 3
jeste, Mali Aleksandar, mada mu bolje paše Velika Napast. :mrgreen:

si imao bliski susret sa nekim?!

Ne, samo sa Rozelom, sličnih provinijencija. Divljak bio, r.i.p. Još uvek se nadam jednom sličnom kao što je tvoj  :!:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

acaciA

• 4
  • 3
lepe su rozele, ali nisam imala prilike da ih bliže upoznam... samo tigrice i nimfe znam u pero, a ovog idiota (iz milošte!) još uvek upoznajem. 

ali, prohtevi mi rastu! sad bih i jednog kakadua! dragi mi ćubanjerosi.  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
Malopre išao da hranim mačke preko puta, kad ono, i ovog leta ježeski podmladak u akciji:

Dete jež razmazana slika

Dete jež lepša slika

Tata ili mama jež

A evo i mali klip (jedan megabajt) kako dete jež jede mačije brikete:

Jež krcka

Biki

• 4
  • 3
joooooj kako je sladak  :D :!: :!: :!: :!: :D

Meho Krljic

• 5
  • 3
Mnogo su divni. Prosto da ih čovek udomi. Mada ne znam šta bi moje mačke rekle na ljubimce koji spavaju pet meseci bez prestanka.

Biki

• 4
  • 3
Preslatki su , ali neka ih bolje napolju u njihovom svetu. Jednom sam kad sam bila mala udomila puzeve  xrofl , nije mi palo na pamet da mogu da se uspuzu uz zid od kutije gde sam ihm sa detelinom i travom, pa sam se ujutru strasno iznenadila kad ih nisam zatkla u novom domu  :oops: .

džin tonik

• 4
  • 3
Mnogo su divni. Prosto da ih čovek udomi. Mada ne znam šta bi moje mačke rekle na ljubimce koji spavaju pet meseci bez prestanka.

a i smrde. ne znam kako je kod vas, ali ovdje su jezevi zasticena vrsta. ako pred zimu nadjes jeza lakseg od 500 g duzan si ga odnijeti u posebno za njih uredjena prihvatista gdje prezime.
prosle jeseni sam naisao na jednog kao saka i to vec kod je padao snijeg. neki ih stave prezimiti u kutiju u podrum, ali to nije dobro rijesenje jer ih se kad zaspu ne smije uznemiravati/buditi.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
Meni su ježevi mnogo slatki kad tako šuškaju po dvorištu i beže od nas. Ali džaba. Dvaput sam, u jesen, iz dvorišta iznosila crknute ježeve: zavuku se u naš kompost da prezime, a ono bude prehladno prerano, ili su možda bili ispod pola kila, nisam proveravala. :(

pokojni Steva

• 4
  • 3
Tim tvojim ježevima jabuke izrastu kasnije, ili...

Barbarin

• 4
  • 3
Ne postoji prihvatilište za ježeve pa skoro ni za bilo kakve druge ugrožene životinje u Srbiji. Ježevi su jako zanimljivi i simpatični, preošle godine ih je bilo nekoliko na prostoru gde izvodimo pse, pa je bilo zanimljivih situacija, ove godine ih nismo videli  :cry: :cry:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

RedSonja

• 4
  • 3
okej nisam videla koze?
naš šta baš mi više preko kurca nešto baš gledam ove sve fodke svi nešto lepo kače
neki dijamanti neke retke živuljke neki tropski preeeeedeli neki rajovi na planeti ovoj niko dokači sliku iz svinjca ili ujutru krmeljive oči ili sifilističku pičku svi neke neštooooo aaaaaaaaa

Stipan

• 4
  • 3
Šuunkaaa!!!! Stevooo, vaćaj za uši, ja ću se mašiti noža!!!!!

Barbarin

• 4
  • 3
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Biki

• 4
  • 3
Sonja super ti je guda   :lol:, izgleda smesno ovako sa uzdignutim zadnjim nogama kao da je zec. Moje kuce isto tako trci kao zercov.
I ova barbarinova kozica je lepa, jel daje cokoladno kozje mleko  ;)?

Barbarin

• 4
  • 3
Zaboravih da napišem da je jarac  :)
Jeremy Clarkson:

pokojni Steva

• 4
  • 3
Daje mleko za pomadu 

Ups! Se izvinjauvam  :oops:

RedSonja

• 4
  • 3
i ja zaboravih da napišem da nije guda tigar je :)

Agota

• 4
  • 3
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

scallop

• 5
  • 3

Uploaded with ImageShack.us

Ne znam dal' spada u moje, ali ovaj armadilo je u našem dvorištu i pustio me je do na 8-10 metara. Posle je zbrisao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Barbarin

• 4
  • 3
Jeremy Clarkson:

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
Погрешан топик ;)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Agota

• 4
  • 3
"Srpske" zmije otrovnice oduševile Zagrepčane

U zagrebački Zoološki vrt iz Beograda su stigle neke od najotrovnijih zmija na svetu, među kojima i južnoamerička čegrtuša i gabonska ljutica.

Jedna od zmija iz Ristićeve kolekcije: Belousna ostrvska jamičarka (Trimeresurus albolabris insularis) - FOTO: Zoološki vrt grada Zagreba
Reč je o 25 zmija iz jedne od najvećih i najvrednijih privatnih kolekcija u regionu, koje je gradskom Zoološkom vrtu poklonila porodica Predraga Ristića nakon njegove pogibije u saobraćajnoj nesreći.

Kako vrt poslednjih nekoliko decenija nije imao egzotične, već isključivo hrvatske zmije otrovnice, za njihov je dolazak napravljena opsežna priprema, prenose hrvatski mediji informaciju Zoološkog vrta.

Mangrova jamičarka (Trimeresurus purpureomaculatus)
Sestra Predraga Ristića Jelena Ristić kaže da su njihovi roditelji ona želeli da zmije nastave život u uslovima kakve su dosad imale, da im budu blizu i da se o njima brinu ljudi koji su bili prijatelji njenog brata.

- Zoološki vrt u Zagrebu imao je uslove da udomi sve vrste, što drugi nisu mogli. Nama je to bilo vrlo važno - kaže Jelena Ristić za "Jutarnji list".

Tejlorova mokasina (Agkistrodon bilineatus taylori)

Posetioci zmije mogu videti kroz sigurnosna staklena vrata na spratu iznad Insektarijuma, a do kraja godine u Tropskoj kući će biti uređena posebna nastamba za gabonsku ljuticu. Prostor s egzotičnim otrovnicama iz bezbednosnih razloga je dodatno stavljen pod video nadzor.

Cejlonska jamičarka (Trimeresurus trigonocephalus)

Ne postoji mogućnost da zmija ugrize posetioca ZOO-a ali iz predostrožnosti, pre svega zbog radika u vrtu, sa firmom "Serum-Depot" iz Berlina je dogovorena dostupnost seruma za sve otrovnice.

Među novim stanovnicima zagrebačkog ZOO-a najotrovnija je južnoamerička čegrtuša koja u prirodi još jedino živi na malom prostoru u Venecueli.

Crnorepa zvečarka (Crotalus molossus nigrescens)

Smrtonosan ugriz ima i gabonska ljutica, najdeblja zmija iz porodice ljutica koja potiče iz Afrike i prepoznatljiva je po boji, debelom telu i veličini otrovnih zuba koji mogu da narastu i do pet centimetara.

Crnorepa zvečarka

Zoološki vrt navodi i da su posebno zanimljive i azijske otrovnice, kao i čegrtuše koje plen hvataju u mraku pomoću termalnih receptora, odnosno sliku primaju poput infracrvene kamere i plen detektuju preko njegove topline.

Uz 22 egzotične otrovnice, u Zagreb su stigla i dva pitona i vrtna boa, preciziraju iz Zoo-vrta.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

JasonBezArgonauta

• 4
  • 3
Krasna zverad!

Na poslednjoj fotki je Crotalus molossus molossus.

južnoamerička čegrtuša koja u prirodi još jedino živi na malom prostoru u Venecueli.

Šteta što je nisu uslikali jer tamo nema klasičnih zvečki, najverovatnije je reč o nekoj podvrsti Lachesis

ili Bothrops

Prelepe životinjice ali su prgave naravi i ujedaju n. i. g. s.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Agota

• 4
  • 3
Od zmijskog ujeda stradaju samo oni koji nikada nisu sanjali.  :wink:

Cejlonska jamičarka je prelepa.

Green Tree Python babies  :)

Morelia viridis je definitivno najslađe zmijče na svetu !!!

Milosh

• 5
  • 3
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
Mica

Kimura

• 4
  • 3
Tasos?

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
U stvari, trajekt od Keramotija do Tasosa...  :)
Mica

Kimura

• 4
  • 3
Pa da. Ovi momci imaju grčke profile.
Nadam se da je trajekt do Tasosa, a ne od Tasosa.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
Ka Tasosu, ali, nažalost, i onaj drugi se dogodio...  :(
Mica

Kimura

• 4
  • 3

Barbarin

• 4
  • 3
A šta je sa drugim? U čemu je fora?
Jeremy Clarkson:

Milosh

• 5
  • 3
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Karl Rosman

• 4
  • 3

Strahinja a.k.a Munja privodi kraju drugu knjigu. Sa Manom treba samo strpljivo.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Dzimi Gitara

• 4
  • 3
Ala se navrzao, oboriće knjigu!  :-|

Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Dzimi Gitara

• 4
  • 3
Miloševe fotke su sjajne. Pravi elijeni!

Petronije

• 4
  • 3

Milosh

• 5
  • 3

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
Snimio danas, na brzinu (potegao mob kao Dok H Holidej revolver) u zoo vrtu na Paliću. Da su bezobrazni u po bela dana, jesu.
Kengurska posla.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
S mojih kanadskih putešestvija...Zaliv kitova...uspeli smo jednog uslikati dok se praćaknuo...
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/59569_102259476503936_1731358_n.jpg
Tajno pišem zbirke po kućama...

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Lep provod, bogami, kitovi i bizoni, Kanada zna šta valja!!!!!!

Karl Rosman

• 4
  • 3
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

JasonBezArgonauta

• 4
  • 3
Kad tolko voli ZS, red je i da osvane na ZS

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
Čuvar kolekcije <3
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
zanimljivo.

dobro za igru

PRONADJITE ULJEZA
Mica

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
24 SINISTER ANIMALS THAT ARE SECRETLY PLOTTING TO TAKE OVER THE WORLD.

See More : http://mogul.ws/24-sinister-animals-that-are-secretly-plotting-to-take-over-the-world-11-is-so-creepy/

JasonBezArgonauta

• 4
  • 3
d ideš ti malo loviti mamu svoju... xrofl

Jelen napada lovca

Dzimi Gitara

• 4
  • 3
Krenuo da ubije jelena, ovaj ga išamarao (mogao je da i ga ubije, ali ipak nije) i sad se ova budala žali u dokumentarcu. Ha ha ha, koji luzer i tupson. Neka ga je jelen osramotio.  :-D