FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO

Dara iz Jasenovca

<< < (2/52) > >>

Labudan:
Pa ono jedan Fabijan Šovagović se ne rađa dva puta.

Aleksa Topuzić:
Tačno ovo što je Labudan napisao: didaktički film sreće dokumentarac, bez naratora.

džin tonik:
sadrzajno se ne bih osvrtao na film, to je, kao i sve, bilo ekranizirano, bilo ispjevano, sto dolazi iz srbije i iz yukom-tabora- smece.
zadrzao bih se na pozitivnom aspektu:

vrlo je pozitivno sto potegnuli sa filmom do oskara, t.j. zaglavili ga u internacionalnu percepciju. prica se o jasenovcu, a to je dobro, jer smo tako korak blize ozbiljnoj medjunarodnoj komisiji strucnjaka koja ce morati istraziti logor. kako jasenovac, tako i ostale, pa i one u srbiji.

pozitivno je i sto se opet pojacano korisiti jasenovacki mit, kao centralni mit srpske pogibeljomanije i propagande, da mobilizira krezube, mlade i neuke mase. tako se produbljuje jaz izmedju bg-a i zg-a i osigurava, sto je centralni hr-problem, da onih 20% ludaka koji uvijek naginju bg-u raznim podvalama jos jednom ne uvedu hr u propast.

za hr guslanje ne predstavlja problem, kao ni istrajna srpska agresija u kojem god obliku, vec tih 20% cijepljenih od stvarnosti koje je propustila lustrirati, taj jugokomunisticki poremeceni um koji ima najociglednije defekte pri percepciji stvarnosti. i tu je film vrlo praktican i prikladan.

Labudan:
Pa odlično, onda neka Hrvatska krene napokon s iskopavanjem.

dark horse:
Nisam još odledao, ali vidim jutros se pojavio na torentima, pa skinuh i letimično prevrteh.

Puno teških scena, što odudara od šablona ovakvih filmova koji mahom imaju jednu jezivu scenu (npr, scena u autobusu u "Okupaciji u 26 slika", scena na ljuljašci u "Kraj rata"i sl.)

Meni je u startu problem ovo da odgledam, jer treba skupiti energiju i raspoloženje za nešto ovoliko mučno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version