NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TEORIJA I PRAKSA

Зборник „Трен српске фантастике: 15 разговора“ (2021)

(1/1)

zstefanovic:
Зборник „Трен српске фантастике: 15 разговора“
Уредио Дејан АјдачићАлма, Београд. http://www.alma.co.rs/
Трен српске фантастике: 15 разговора (2021) је књига која обухвата разговоре вођене са српским писцима фантастике током пролећа 2019. године у Универзитетској библиотеци у Београду у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“.

Писци су са изабраним саговорницима разговарали о својим очараностима непознатим и чудесним, о књигама, филмовима и стриповима које су волели, о почецима бављења књижевношћу, настанку и улози друштва „Лазар Комарчић“, о свом виђењу фантастике, и њеног места у књижевном процесу и др.

Разговарали су Зоран Живковић са Маријаном Јелисавчић, Славен Радовановић са Зораном Стефановићем, Сава Дамјанов са Василијем Милновићем, Бобан Кнежевић са Миодрагом Миловановићем, Милета Продановић са Јасмином Врбавац, Иван Срдановић са Дејаном Ајдачићем, Илија Бакић са Бојаном Јовићем, Горан Скробоња са Љиљаном Пешикан Љуштановић, Александар Гаталица са Александром Јерковомм, Мина Тодоровић са Тијаном Тропин, Мирјана Новаковић са Љиљаном Пешикан Љуштановић, Дејан Атанацковић са Аном Стишовић Миловановић, Ото Олтвањи са Васом Павковићем, Александар Новаковић са Тамаром Лујак, Адријан Сарајлија са Зораном Стефановићем.

Mica Milovanovic:
Sve ove razgovore možete videti na sajtu Univerzitetske biblioteke, ali, kao što kaže Dejan Ajdačić, ćovek može da odgleda jedan ili dva razgovora, ali knjiga je knjiga - osećaj je potpuno drugačiji kada čitaš sva ta sećanja. Kockica srpske fantastike se polako slaže...

Navigation

[0] Message Index

Go to full version