DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > KRIMIĆI

Mirjana Novaković: "Tito je umro" (Laguna, 2011)

(1/31) > >>

Kunac:
Ovo je bilo neočekivano. :) Izgleda da je novi roman Mirjane Novaković krimić, triler. Bar ga tako reklamiraju u Laguni. U svakom slučaju, još jedan razlog više da se što pre dokopam primerka...Novinarka saznaje za tekst objavljen u „Politici“ 1968. u kojem su tačno predviđeni datum i vreme Titove smrti, dvanaest godina pre nego što je Tito zaista umro. Počinje da istražuje ko je i kako ovo uspeo da izvede, a, u međuvremenu, iako u nemilosti vladajuće stranke, dobija akreditaciju da izveštava sa skupštine na kojoj se biraju novi lideri i vladari Srbije. I tamo će je brzo zaokupiti novi zločin.

Tito je umro je uzbudljiva knjiga u kojoj ćete uživati kao u napetom kriminalističkom romanu sa istragom, nezaboravnim likovima, nemogućim ubistvima i neočekivanim preokretima.

A novinarkini jetki komentari, opisi korupcije, nasilja i sprege političara, tajkuna, policajaca, kriminalaca i estrade utvrđuju roman kao britku kritiku savremenog srpskog društva.

Boban:
Znajući Mirjanu, siguran sam da postoje razni elementi i nivoi fantastike.
A u Laguni znaju da se fantastika slabije prodaje i čuvaju se da to pomenu ako ikako mogu.

zakk:
I meni zvuči na fantastiku. Vidjet ćemo.

angel011:
Jah, Grad i grad reklamiraju kao triler, tako da je sasvim moguће да ово има доста елемената фантастике.

Tex Murphy:
Ne znam ko je ta Mirjana Novaković, al ovo zvuči zanimljivo. Nadam se i ja da ima elemenata fantastike, zapravo zlo bi bilo da nema.

Jedino ovo je za :x


--- Quote ---britku kritiku savremenog srpskog društva.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version