DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

KULTURO, EVE ME!

(1/43) > >>

Ghoul:
nažalost, čini mi se da postoji potreba za posebnim topikom o stravičnim i užasnim vestima iz srpske "kulture" - odnosno, da se grozote iz oblasti kulture izdvoje od grozota vezanih za zločine, bizarnosti, treš i gluposti koje napučuju topik SERBIA TODAY. (plus, potonji je na podforumu koji nije vidljiv svima...)

inspiracija za ovo nalazi se u sledećoj vesti - a javlja mi se da će sličnih biti još mnogo u danima koji dolaze:

„Tata iz nehata“ postao savetnik za kulturu

Rastko Janković, nekadašnji glumac i pop pevač, rešio je da scenu zameni političkom arenom.Janković: Čuvamo srpsku kulturu i ćirilično pismo svuda gde žive naši ljudi


Kao pristalica SNS i aktivni učesnik u njenoj predizbornoj kampanji otpevao je pesmu „Samo najbolji idu napred“, koju je izvodio na mitinzima ove stranke svuda po Srbiji. Nova vlast ga je nagradila mestom savetnika direktora Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu.

 Uža specijalnost u kancelariji mu je bavljenje kulturnom politikom.     
 Njegovo prvo upadljivo pojavljivanje u javnosti odigralo se pre nekoliko dana, kada je pozvao je Srbe iz rasejanja da podrže nastup grupe „Moje 3“ i poželeo predstavnicama Srbije sreću na takmičenju.   

 - Osnovno načelo državne institucije koju predstavljam jeste očuvanje srpske kulture i ćiriličnog pisma svuda gde živi naša dijaspora. Svojim radom želim da pomognem u povezivanju naših ljudi u matici i rasejanju, i to u sektoru koji je meni vrlo blizak, u domenu kulture, a u tom sektoru su i prosveta, nauka, sport... Ako „Moje tri“ prođu u finale, u šta svi verujemo, onda ćemo još više animirati našu dijasporu u Evropi da glasa za njih - kazao je za „Blic“ Rastko Janković.

 U jednom delu svoje karijere, Janković je stekao ogromnu popularnost dens hitom „Biću tata“ i tada je često na nastupima pevao „A ja sam lud, lud, lud što ono guram svud i dok se tako sladim ja zaboravim da vadim... Biću tata, panika me hvata, tata iz nehata.“

 Igrao je epizodne uloge u nekoliko domaćih i stranih filmova. „Human zoo“ Rije Rasmusen, „Lajanje na zvezde“ Zdravka Šotre, „Tango je tužna misao koja se pleše“ Puriše Đorđevića, „Rođeni sjutra“ Draška Đurovića... Od novembra prošle godine Rastko Janković je počasni građanin Zemuna.

Meho Krljic:
Da... interesantno shvatanje "kulture". No, dobro, sa ovom vladom kulturna politika zemlje je truly  odletela sa šina pravo u divljinu apsurdnog. Pa se ovo i uklapa.

Mme Chauchat:
Redosled reakcija:
 xfrog
 bljakpink
 xfoht
Utešno je (rekli bi neki) što oni nisu sposobni da navataju neku pravu "zvezdu", recimo Acu Lukasa, nego moraju da se zadovolje pregojenim marginalcima koji su bili popularni za moje mladosti  >.<
 

angel011:
Da li je još neko pomislio na Zoricu Brunclik?

Stipan:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version