DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

KULTURO, EVE ME!

<< < (43/43)

mac:
Konstrakta reče "umetnica mora biti zdrava". Ali mora li? Ona to kaže ironično, s porukom da se previše fokusiramo na fizičko zdravlje, a nedovoljno na mentalno. Međutim, Van Gog je odsekao sebi uvo, a bilo je i drugih sa mentalnim problemima. Znači za samu umetnost ne moraš biti zdrav, čak i pomaže ako nisi potpuno. Da li je Konstrakta zaboravila na Van Goga, ili ja nisam dobro shvatio Konstraktu?


Zapravo, publika je ta koja mora biti zdrava da bi mogla da razluči šta valja i ne valja, da uživa u umetnosti. Publika mora biti zdrava. E sad, ako je Konstrakta mislila na publiku dok je pevala o umetnici, onda bi to bilo suva genijalština, ali sumnjam da je to slučaj.

Labudan:
ne djeluje mi da pjesma ima neku konzistentnu poentu, više da je počela da je piše iz jednog razloga, pa se pojavila korona pa ubacila drugi razlog, pa u aranžmanu izmiješala i neki treći razlog i dobili smo višetematski kolaž

npr, zar ne pričaju da je pjesma posvećena drugarici/ koleginici koja je umrla a nije imala zdravstveno ("nemam knjižicu")

12:
kad,
Hartefakt fond najavio je tokom prvog dela svog pozorišnog festivala premijere predstava “Handke projekat” Jetona Neziraja i rediteljke Blerte Neziraj 9. juna u Bitef teatru i “Naš sin” autora i reditelja Patrika Lazića 11. juna u jednom privatnom stanu.
Predstava "Handke projekat" istražuje lako narušivu ravnotežu slobode govora, umetnosti i društvene odgovornosti pozorišta, i to kroz prizmu opusa kontroverznog književnika i nobelovca Petera Handkea. (na plakatu je inace handke, samo polovinom lica, a druga polovina je, zar je iko posumnjao, milosevic)
u privatnom stanu, pretpostavljam, oni srbi seksualno zlostavljaju sina. to samo u pauzama

i nesto iz domena zavere
U predstavi “Handke projekat” ili “Pravda za Piterovu ludost” igraju Arben Bajraktaraj iz Francuske, Ejla Bavćić iz BiH, kosovski glumci Adrian Morina i Verona Kodža (Koxha), Klaus Martini iz Italije i Anja (zamislite!) Drljević iz Crne Gore

ALEKSIJE D.:
Kulturo, eve i mene:
Radio Beograd , drugi program, ponedeljak 2. jaunuar 2023, u 18,35, nagrađena drama GREBATORI, Tihomira Stevanovića, prva premijera RTS-a u novojh godini.
Pa, ko može i ko voli, nek izvoli.

ALEKSIJE D.:
Uskoro.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version