DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

KULTURO, EVE ME!

<< < (2/43) > >>

lilit:
Kakav kreten jbt!

Biki:
 bljakpink

Meho Krljic:
Da se razumemo, nije čak ni kontraintuitivno da kulturna politika bude propatriotska, da se sad krene s pričom kako nam je u ovim teškim vremenima neophodna sabornost i odbrana nacionalnog identiteta, da ne ostane od Srbije jedno nacionalno jelo i jedan nacionalni ples, da se kaže "kakve kurac filmadžije, banda korumpirana koja jedna drugima svake godine dodeljuje sredstva, nema ništa od toga, sve pare idu za Konstantina", da se podržavaju nekakvi patriotski projekti umesto Maje Miloš, dakle filmovi, muzejske izložbe, pozorišne predstave (a ne nekakav Zoran Đinđić), folklorni projekti (a ne nekakvi moderni kompozitori koji testerišu instrumente), muzički festivali koji se bave srpskim kulturnim nasleđem i srpskim nekakvim vrednostima, prepoznatim kao nama imanentnim, pa makar i to delovalo nacionalistički i "komandno". Ali kakva bre pesma evrovizije, jel' se ovaj čovek zajebava???

Anomander Rejk:
Ma bezveze je zaista. Ali kad već pomenu i Đinđića, bezveze mi je i taj kult ličnosti koji prave od njega-besede u Zoranovu čast i sl.
Valjda smo takve stvari prevazišli. Treba objektivno, sa istorijske distance, sagledati i dobre i loše strane političara. A ne praviti od njih mitove.

Meho Krljic:
Ma to nema veze sa ovim, ne pravi država od Đinđića mit. Ovde pričamo o državnoj kulturnoj politici koja, nažalost, deluje vrlo loše u poslednjih godinu dana.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version