DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > KRIMIĆI

Dvostruka odšteta, Džejms M. Kejn

(1/1)

Alexdelarge:
Dvostruka odšteta
Džejms M. Kejn

Izdavač:  Dereta
Godina izdanja:  2019
Br. str.:  134
Povez:  broš
Format:  21 cm
Pismo:  latinica
ISBN:  978-86-6457-236-1

Cena: 649,00 RSD
Cena na sajtu: 519,00 RSD

klasična noar femme fatale je žena koja muškarca prvo uvuče u krevet, a potom i u nevolju.

Kada agent osiguranja Valter Haf dođe u dom Nirdlingerovih, ne zatiče domaćina, kome je želeo samo da produži godišnju polisu za automobil, već njegovu očaravajuću suprugu. Zabrinuta za muža jer se na poslu svakodnevno izlaže opasnosti, Filis bi htela da za njega izvadi životno osiguranje u slučaju nezgode, ali bez Nirdlingerovog znanja. Iako sluti da se iza toga krije nešto sumnjivo, pokazaće se da Valter i nije toliko gadljiv na sumnjive situacije, pogotovu kad mu u tome pomogne žena poput Filis, čija se fatalnost može meriti samo s njenom lepotom.

Dvostruka odšteta jedan je od dva romana (uz Poštar uvek zvoni dva puta) koji su Kejna ustoličili kao majstora i ikonu noar žanra. Ova uzbudljiva i napeta priča o (auto)destruktivnoj ljubavi, dvoličnosti, manipulaciji i krivici poslužila je kao predložak za proslavljeni istoimeni film Bilija Vajldera, koji je nominovan u sedam kategorija za Oskara, te se danas smatra noar klasikom i jednim od najznačajnijih filmova američke kinematografije.


https://dereta.rs/cached/dereta.rs/Images/80f9721c-7476-48ca-badb-bdecf3bd8a63-000012920045140.pdf

klem:
ovo je dobra vest za poštovaoce krimića

klem:
dobar roman 130 strana brzo se isčita. pojedini delovi i naročitao kraj su različiti u odnosu na film
lepo opremljena knjiga, tražio sam je u vulkanu al izgleda da ne trpaju deretina izdanja tamo pa sam je kupio u zepter book world knjizari

Alexdelarge:


Poštar uvek zvoni dvaput
Džejms M. Kejn


Format: 13x20 cm
Broj strana: 152
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
19. mart 2020.
ISBN: 978-86-521-3686-5
Prevodilac: Dijana Radinović

Cena: 599.00 din

Čuveno delo majstora kriminalističkih romana prvi put na srpskom jeziku.

Vagabund bez morala. Prelepa nezadovoljna žena. Problem za koji postoji samo jedno rešenje – iz kog iskrsnu novi problemi koje više niko ne može da reši.

Frenk Čejmbers je skitnica nemirnog duha. Kora Papadakis je mlada lepotica koja vene u braku. Kad Frenka put nanese u Korino drumsko svratište, među njima će planuti strast koja će dovesti do kobnih posledica.

Objavljen 1934. godine i zabranjen u Bostonu zbog svoje zapaljive mešavine nasilja i erotike, Poštar uvek zvoni dvaput pravo je remek-delo kriminalističkog žanra. Imao je brojne filmske adaptacije, od kojih je danas najpoznatija ona iz 1981, sa Džekom Nikolsonom i Džesikom Lang u glavnim ulogama. A svakako je najveću potvrdu dobio od Albera Kamija, koji je kazao da mu je Poštar bio nadahnuće za Stranca.

„Dobra, brza, nasilna priča.“ Dešijel Hemet

Navigation

[0] Message Index

Go to full version