NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

POLITIKIN ZABAVNIK

(1/79) > >>

Boban:
Evo, posle nekog pocetnog zastajkivanja, krenule su price u Zabavniku, iz broja u broj: prvo Tamara Lujak, pa Pavle Zelic, pa redom Darko Macan, Ilija Bakić, Aleksandar Marković, slede Oto Oltvanji, Damir Mikloš, Vladimir Lazović, Darko Tuševljaković, Jovan Stojadinović (valjda ovim redosledom)... a za dalje... imam desetak priča od kojih ću ovih dana odabrati 4-5 za dalje pa ćete i o tome biti obavešteni.

Trudim se da ponudim najšarenolikiji mogući spektar tema i pristupa fantastici, pa bih voleo da čujem i neki komentar oko toga. Pravi utisak oko svega imaćemo tek posle trideset objavljenih priča, onda će moći i da se govori o nekom kontinuitetu i nekom uticaju na domaće mlade autore. Inače, Bob baš istrajava da sve ilustracije uradi vrhunski i to nam je dodatni plus.

Takođe, da podsetim sve potencijalne i eventualno zainteresovane za objavljivanje u Zabavniku da mogu slati svoje radove direktno na mejl znaksagite@yahoo.com, ali da će u nekom predstojećem periodu prednost imati radovi sa OSMOG konkursa Znak sagite koji upravo kreće:
http://www.znaksagite.com/kontakt/konkurs_za_price/index.html
kategorija MINIJATURA do šest strana je upravo i postavljena zbog Zabavnika.

The_Dancing_Clown:
:!:  :!: Surprise, surprise!!  :evil: Vidim moje ime na tom spisku - Stojadinovic Jovan - pa da li je to nesto kao 100% sigurno, ili se jos uvek razmislja? Iiiiiiiiii da li ce za sve price Bob raditi ilustracije?

Boban:
U danasnjem broju je trebalo da ide Otoova prica ali nije.
Ako se kojim slucajem desi da ni u sledecem broju ne izadje, eto priloga za novu urbanu legendu.
Prvobitno je Oto bio planiran odmah posle Macana, pa posle Bakica, ali nekako je uleteo i Markovic, a Otoa nigde nema.
Da stvar bude jos cudnija, Bob odusevljeno prica o toj prici i svojoj ilustraciji (prilicno je provokativna), i da prelomljen i odstampan primerak price odavno visi u Zabavniku... ocigledno u nekom paralelnom svetu.
Nadam se da ovi udarci sudbine nece ostaviti trajnija psihofizicka ostecenja na autoru.

The_Dancing_Clown:
A cija prica je danas izasla??

Boban:
Ničija, zapravo nijedna fantastika.
Generalno, dogovor je da u Zabavniku ide po jedna priča u broju, ali ne obavezno fantastika. Jeste pretežno fantastika, ali ne uvek.

Inače, možda ne bi trebalo da ti kažem, ali Bobu kao ilustratoru se ne dopada tvoja priča, što najverovatnije znači da ćeš dobiti otaljanu ilustraciju. Otoova priča mu se dopala i mislim da je Lazovićevu poprilično hvalio.

Sve u svemu, idemo dalje, u ponedeljak nosim novu turu, a vidim ovde niko nema nista da kaže u smislu komentara i eventualnih smernica za ubuduće. Zaboravili ste da nam je zajednički cilj da podignemo nivo domaće priče, ne da prećutkujemo mane jedni drugima u nastojanju nezameranja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version