Prema tebi su bili najmanje strogi, brat bratu.
iskreno, bio bih srećan da su bili strogi.
odnosno, da su uopšte govorili o knjizi.
avaj, oni su (s izuzetkom lompara) govorili skoro isključivo o stvarima koje nemaju gotovo nikakve veze sa hororom kako je definisan u mojoj knjizi (hamlet, katarza, bla bla) i bavili se čime oni misle da bi ona trebalo da se bavi (fatalne žene, sadomazohizam, mračni romantizam...), čega sam se ja doticao samo u onoj meri u kojoj je bilo relevantno za glavnu trasu najuticajnijih dela gotika i horora i reprezentativnih dela (što nije mnogo).
meni intimno dragi mario prac, koga sam obožavao kad sam imao 20-ak godina, i čije odsustvo u referentnoj literaturi mi je zamereno, danas je 'autoritet' za polje gotika koliko i montagju samers za vampirizam: dakle - krajnje problematičan i prevaziđen.
ukratko, nemam ja ništa protiv da se mom tekstu upute zamerke, ako su utemeljene i smislene: ali ove koje su navedene u njihovom žiriranju su, naprosto, nestručne, neznalačke i irelevantne.
oni, čak, nisu umeli ni da pohvale knjigu: osim što je iscrpna (wow, debela knjiga! 500 strana!), i što je "mnogo dobra" (ponovljeno nekoliko puta, bez obrazlaganja), i što čak ima korice koje su u skladu sa temom (wow! zar se i to može, danas? da korica knjige ima veze sa njenom temom! spektakularno!) sve ostalo je bilo gomila praznoslovlja u kojem je, meni neočekivano, lompar bio jedino svetlo u tami - a reklo bi se i jedini koji je temeljno pročitao knjigu.
---i da ne zvuči ovo kao kiselo grožđe itsl, dodaću samo da je ovo bio očekivani rezultat i neiznenađujući pristup od strane ovih članova žirija, odnosno: gde sam išo, dobro sam i prošo!