NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

KONKURS ZA NAJBOLJU SF&F PRIČU LAZAR KOMARČIĆ 2015

(1/2) > >>

Milosh:
Anomalija 2 je izašla, tako da je vreme za novi konkurs...


Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ i
ANOMALIJA™
raspisuju
KONKURS
za SF&F priču.


USLOVI I PRAVILA KONKURSA:

1.   Priča mora sadržati elemente fantastike.
2.   Radovi moraju da budu na srpskom jeziku.
3.   Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nisu objavljeni u štampanom ili elektronskom obliku, a nisu dozvoljene ni prerade već objavljenih priča.
4.   Jedan autor može poslati najviše do dve priče (uključujući i kolaboracije).
5.   Radovi poslati na ovaj konkurs ne smeju se nuditi drugim izdavačima za objavljivanje (štampano ili elektronski) niti istovremeno slati na druge konkurse.
6.   Dužina je ograničena. Priča ne sme biti kraća od 8.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline), i ne duža od 40.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline).
7.   Radovi koji ne budu imali naša slova (ć, č, š, đ i ž) automatski će biti eliminisani.
8.   Radove slati na i-mejl: konkurs@lazarkomarcic.org U subjektu poruke napisati: ZA KONKURS, a u telu poruke navesti sledeće podatke: Ime i prezime, aktuelna mejl adresa, kućna adresa i broj mobilnog telefona.
9.   Priču poslati u zasebnom fajlu u atačmentu, u nekom od standardnih Word formata. Uz priču možete dostaviti i kraću biografiju, ali to nije obavezno.
10.   Rok za dostavu radova je: 15. april 2016.

Radove će ocenjivati stručni žiri. Rezultati konkursa će biti poznati najkasnije do 01. septembra 2016. Rezultati će biti javno dostupni na fejsbuk stranici Društva „Lazar Komarčić“, sajtu: emitor.rs, kao i na internet forumima: Znak Sagite i Art-Anima.

Odabrani radovi ući će u izbor za antologiju priča ANOMALIJA #3 u izdanju Društva „Lazar Komarčić“.

Sva eventualna pitanja možete nam uputiti na mejl: lazarkomarcic@yahoo.com

Srećno!

zakk:
Pi(š)tali ste, rok produžen do 24. aprila. Gledajte da dobro iskoristite...

Milosh:
Stiglo je ukupno 69 priča koje su ispunile kriterijume. U toku narednih dana priče će biti prosleđene žiriju koji će ih bodovati najkasnije do kraja avgusta kada će rezultati konkursa biti objavljeni.

Scordisk:
Super. A samo jedno, tehničko pitanje... Da li je realno očekivati odgovor kada pošalješ priču na konkurs? Ili niste odgovarali? Pošto mi je ovako teško zaključiti da li je priča uopšte stigla.

Milosh:


Čestitke Mihajlu Vitezoviću na ubedljivom prvom mestu! Što se ostalog tiče, nisam najzadovoljniji time kako je prošao ovaj konkurs, pošto je na kraju žiri od osmoro članova spao na svega pet, i nisam siguran da li je to uopšte dovoljno kako bi bodovanje imalo smisla, ali dalje odlaganje objave rezultata nije bilo opcija... Takođe sam donekle iznenađen time kako su pojedini autori prošli na konkursu, ali cenim da neke priče, iako korektno napisane, naprosto nisu ostavile utisak na članove žirija, možda bi na nekom drugom konkursu te priče prošle bolje... Elem, "Anomalija 3" je od danas u pripremi, a koliko će tačno priča ući u izbor biće uskoro odlučeno, prvih 15 svakako (a neke od slabije plasiranih priča su viđene za Emitor, uz pristanak autora, ali o tom-potom).


Žiri: dr Tijana Tropin, Pavle Zelić, Bojan Butković, Milena Dasukidis i Ivana Nešić

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version