NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA
Radionica broj 61 - januar 2018 - PRIČE I GLASANJE
Boban:
Sve priče su ovde, 12 ukupno. (jednu priču sam prevideo u prvom trenutku, poslatu meni kao poruka na forumu) Dakle ovo je kompletan spisak.
01 — ZAVET glasova 6 — autor ALEKSIJE
02 — TO CRVENO! glasova 5 — VERONIKA SANTO
03 — OČEV DAR glasova 9 — saturnica
04 — Piknik iznad varošice glasova 4 — Džek
05 — Odjeci duše glasova 0 — Linkin
06 — BUDI MI ZDRAVO! glasova 6 — Steva
07 — SUŠA NAŠA NASUŠNA glasova 1 — Olivera Simić
08 — Moskitos glasova 1 — 11
09 — VID glasova 5 — D.
10 — Poslednji glasova 0 — Marečko Đerđ
11 — Jedan i jedinstven! glasova 1 — Nevidljivi
12 — Dugo konačište glasova 1 — Bata
Svako ko hoće da glasa treba da odabere TRI priča bez redosleda koje smatra da su najbolje i njihove brojeve da pošalje kao privatnu poruku na glasanje2019. Ili meni na mejl znaksagite@yahoo.com, ako neko baš neće da se registruje na forum, a želeo bi da priloži svoje mišljenje.
Uzimaće se u obzir samo ona glasanja koja sadrže TRI pomenute priče.
Na kraju da se podsetimo da je tema bila: POSLEDNJI ZANATLIJA
Čitanje i glasanje traje do ponedeljka u podne. Do tada bez ikakvih komentara na priče.
Zbir poena sam dodao uz imena priča, a glasalo je 13 ljudi.
Evo kako:
11 — 3 6 9
lilit —2 3 9
Linkin —1 2 6
Savajat Erp —3 4 6
Pizzobato —2 3 11
Džek —6 8 9
D —1 4 6
saturnica —1 9 12
Kimura —2 3 7
Biki — 3 6 9
Steva —1 3 4
Olivera Simić (mejlom - ima i priču) —1 3 4
Haralampasamp (mejlom, nemam pojma ko je, ali bio je tu i prošli kurg) —1 2 3
Boban:
gle, rok istekao.
Idem nešto da pošaljem na poštu, pa kad se vratim, sabiram i kačim rezultate.
A vi možete početi da komentarišete, možda će biti zanimljivo bez da se zna koja je priča koliko osvojila.
Biki:
Prica Zavet ima neke od elementa koji su bili potrebni ali je nekako s’ pocetka ugasila svaki nagovestaj dobro napisane price. Samim tim sto je autor u prvoj recenici naveo da je svestenik poslednji na svetu nije ostalo mnogo citaocu da sazna, nikakvo iznenadjenje, nikakva pretpostavka. Svestenstvo ne spada u zanat. Mozda je autor hteo da bude poseban na ovaj nacin, meni licno je izgledalo kao lenjost da se istrazi malo o postojecim ili izumirucim zanatima te da se prica sastavi na osnovu cinjenica.
Nada D.imić:
Samo kratko sad, da iskoristim priliku, sledi detaljniji komentar: Zavet je priča koja me je odmah kupila. Glasala za nju. Ima manjkavosti, ali autor zna da pripoveda i priči udahne emociju i živost. Plus - odabir motiva je inteligentan. Autor je promislio o psihologiji lika, povezao uzroke i posledice, odabrao da ne piše o površnim fantazijama i uspeo da temu poveže sa SF-om. Lepo.
Biki:
Pricu To crveno nisam razumela. Svidela mi se ideja o slikaru koji koristi tehniku encausto ali sve ostalo mi je nekako konfuzno. Ko je sad taj mali Puto?
Za pricu Ocev dar sam glasala. To je ujedno i jedina prica koja me je iskreno dotakla. Od prve recenice vidi se da je u pitanju pravi pisac . Autor nas isprva navodi da pomislimo da je poslednji zanatlija cistac cipela, ali se vec u sledecem pasusu naslucuje kroz divne opise da ovaj naizgled prosecni cistac cipela ima nesvakidasnji dar koji se moze posmatrati kao zanat. Divna prica, napisana tako da se citajuci je osecas ispunjeno, a ne prevareno.
Piknik iznad varosice dosta podseca na jednu od prica iz predhodnih radionica. Vec je “vedjena” /procitana samo su se malo izmenili likovi i dodale druzbene mreze .
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version