NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA
FINANSIRANJE RADIONICE
D.S.B.:
--- Quote from: Boban on 06-12-2022, 08:51:41 ---Nema. O radionii pričaju najviše oni koji ne učestvuju.
--- End quote ---
Okej, fer nema šta, nisam učestvovao na zadnje tri radionice sa pričom, ali ne zato što ih nisam napisao nego zato što su bile znatno duže od 6000k a ti si na kraju imao nultu toleranciju za prekoračenje broja karaktera. Po meni rok za predaju priča je ograničenje samo po sebi, ako neko misli da u odrđenom roku može napisati kvalitetnu priču od 50000k neka ga, pozicija na tabeli će odrediti koliko je bio uspešan
mac:
Ne treba da napišeš kvalitetnu priču, nego priču koja se radionicom može unaprediti tako da se i ti istovremeno unaprediš. Kvalitetnu priču objaviš, a ne predstavljaš radionici.
D.S.B.:
Čujem te Mak, ali se samo delimično slažem. Da, radionica je tu da se unaprede priče ali nekima od nas nije primarni cilj objavljivanje. Nemoj me shvatiti pogršno, svako voli da vidi svoje delo objavljeno ali većina od nas je tu čisto iz hobija, iz ljubavi prema pisanju i želje da diskutuje sa drugima o objektu zajedničkog interesovanja. Ja ako mislim da imam kvalitetnu priču okačiću je na radionicu kako bi dobio druga mišljenja i potvrdu o kvalitetu priče, ili da bi razbio iluziju o kvalitetu, što je češći slučaj :mrgreen: ako u međuvremenu Boban reši da objavi nešto, ok, ako ne opet ok...
Ako uspeš da shvatiš ovakav stav i pimiriš se sa njim onda ti postaje jasnije zašto je finansijska komponenta radionice bitna. Boban ima očekivanja i nije dužan da obezbeđuje zabavište za ljude koji su tu manje-više iz tog razloga ali ako se učešće plaća urednik dobija deo i postoji mogućnost nagrade za najbolju priču onda postoji mogućnost i da se pisanju pristupi ozbiljnije.
Aleksa Topuzić:
--- Quote from: Boban on 06-12-2022, 08:51:41 ---Nema. O radionii pričaju najviše oni koji ne učestvuju.
--- End quote ---
U svoju odbranu mogu da kažem da mi je to ograničenje u broju slova uvek bio problem, i da nikad nisam uspeo da isporučim ništa ni nalik čitljivoj priči na 6000.
saturnica:
--- Quote from: Aleksa Topuzić on 06-12-2022, 23:24:24 ---
--- End quote ---
U svoju odbranu mogu da kažem da mi je to ograničenje ....
--- End quote ---
eto vidiš, još nisi ništa ni napisao a već se braniš kako ne možeš, kako te koče ograničenja..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version