NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > TEHNIČKE NAUKE, SAOBRAĆAJ, KOSMONAUTIKA
Posle transplatacije mozga...
Sveti Filica:
Neki kažu da smo samo na korak od mogućnosti transplatacije mozga.
Zamislimo da je to moguće i sada ali...
Gde onde ide to naše JA? (Nazivimo SPIRITUS)
Da li spiritus ide s mozgom il' sa telom?
Evo, zamislimo da ja i moja drugarica (ovde registrovana kao Nikerym Edhellen) želimo da zamenimo naše mozgove.
Nikerym Edhellen je spolja lepa plava, talentovana devojka ali jebiga, ima MUŠKI MOZAK! :cry:
A kod mene obratno, decko sam, i to dosta zgodan :lol: , kad se ošišam na kratko i vratim iz teretane izgledam cak i dizelaški, ali avaj!
U meni je ŽENSKI MOZAK, (i to tipicne plavuše, rekoše neki)
Zamislimo da pojave se doktori strucnjaci i da žele da se malo bave seciranjem :lol: i od dva paraoblika stvore dva iole funkcionalnija stvora.
S jedne strane MUŠKI MOZAK Nikyerym Edhellene dospeo bi u moje telo, u kome bi Edhellena mogla mogla pustiti bradicu i stvoriti image pravog pisca (Šovinisticki humor :evil: ) dok bi s druge strane mozak tipicne plavuše :evil: dospeo tamo gde mu je i mesto :)
Ali tu se pojavljuje PROBLEM.
Gde bi moja duša bila tad?
DA LI BIH JA ( teorija da se suština svakog muškarca nalazi nešto niže ovom prilikom zaboravite) u tom slucaju bio
TELO FiL DeviL-a s mozgom Nikerym Edhellene
ILI
TELO Nikerym Edhellene s mozgom FiL-a DeviL-a?
Pitanje je sad?
Paramecijum:
Dusa ne postoji.
Vrlo mali broj ljudi radja se u pogresnom telu.
Njima bi zaista trebalo dopustiti operacije i promenu tela, a pritom zabraniti homoseksualizam.
Sveti Filica:
Cak i kad bi me neko momentalno pretovrio carobnim štapicem u osobu ženskog pola ni tad ne bih bio CISTA HETEROSEKSUALKA.
Zašto sebe da ogranicavam samo na jedan pol, pobogu?
Ima toliko lepih devojaka s kojima se treba maziti, kissingovati, voditi ljubav što da ne?
(Zar da me u izboru ljubavnog partnera ogranice pišljive genitalije? Oh, bila bi to pobeda opipljive materijalnosti)
ŽIVELA SLOBODA!
Onda bih se bunio što da mi neko uskracuje pravo na žene?
Necu da mi neko uskracuje pravo ni na koga punoletnog (ukoliko je ljubav obostrana) :lol:
ŽIVELA SLOBODA YEA!
A na kraju krajeva i ja mislim da priroda namerno stvara jedan procenat gejeva da bi se obezbedila od preteranog nataliteta, i populacije koja se udvostrucava svakih 50 godina teško nama.
(Prenaseljenje je priroda predvidela i pre mnogo milenijuma i pre kljucnih evolutivnih procesa zato homoseksualnosti ima i kod brojnih životinja a bilo ih je i kod svih starih naroda. Priroda predviđa ono šta joj je potrebno i do milijardu godina unapred, dakle pametnija je ona no što neki misle)
Ipak, nije to postavljena tema, aman! (Smrt diverziji) vec transplatacija mozga (bez kitchmene moždine) i mesto ''JA'' u svemu tome.
Paramecijum:
Pa odgovorio sam ti u prvoj recenici.
Dusa ne postoji.
Mozak je osnov svesnosti odredjenog bica i tamo gde je mozak tu je to bice.
Verujem da je presadjivanje mozga tehnicka stvar i pitanje napretka tehnologije, ali shvatanje mozga bas i ne.
Inace, da li si ti bas sasvim siguran da Nikerym Edhellene postoji bilo gde izvan tvoje glave?
Sveti Filica:
Ne znam u šta sumnjaš?
Pogledaj broj njenog kompjutera a pogledaj moj.
Stanujemo na dva sasvim razlicita kraja grada.
Na kraju krajeva dogovorili smo se da dodjemo zajedno jednog ponedeljka u Dom Omladine zajedno.
Ja sam vec pre oko dve i po godine dolazio i završavao u kafani s ekipom (i bio sasvim dobro prihvacen za razliku od ovog foruma)
dok sam svoju drugaricu Nikeryem tek skoro upoznao s postojanjem ovog foruma i društva.
(Za razliku od nje ne cenim mnogo Gospodara Prstenova vec mu dajem samo trojku, dok je ona njime oduševljena)
Nikeryem, javi se!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version