NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > VANZEMALJCI

Videi o UFO, alien tematici

<< < (3/26) > >>

akhnaton:
Black Swan, kakve veze imaju događaji iz ratova za čerupanje Jugoslavije, sa UFO i vanzemaljcima?  Dokaza možda ima, možda i nema, ali to ne znači da trebamo da prestanemo da istražujemo. Razmere kosmosa, koji možda čak i nije jedini, su toliko velike da bi postojanje kakvog takvog inteligentong života samo na Zemlji bilo ravno matematički nedokazivom slučaju sa jedne strane, i intelignetnom stvaranju ogromnog prostora nizašta osim za "inteligentnu" vrstu, nasađenu samo na jednom jedinom mestu sa ruge strane. Obe mogućnosti nisu logične. Prva matematički, fizički, kako god, a druga jer ograničava zamišljeni apsolut, pretvarajući ga u glupavi entitet koji eto napravi ogroman prostor, i nastani ga samo jednom inteligentnom vrstom.

Black swan:
cito sam do mozda...zao mi je

nije politicka tema nego sam ti dao vidljive i opipljive dokaze onoga sto se dogodilo
i u sto pola foruma ne vjeruje

sad ja trebam vjerovati sumnjivim likovima na lijepe oci u vezi s necim sto nije 0.1% ljudi vidjelo

Truman:
Aha, dobro. Sad si se izvukao!

Black swan:
međuzvjezdano putovanje je nemoguće
energija potrebna za to prevazilazi isplativost

osim toga tu je i teorija relativiteta
kreneš ka nekoj zvijezdi koja ima vanzemaljce
dok dođeš oni pomrli

slušaš izvješća s neke planete udaljene zvijezde = civilizacija pomrla jer je prošlo 350 000 godina

vanzemaljci postoje isto kao što su postojali etruščanin, bijeli jelen irokeza, pigmejac, i kinez iz doba sun cu wua...

nit čuli nit vidjeli niti će vidjeti jedan drugog

Truman:
Машиш поенту као и сви који се држе линеарног путовања. На основу сведочења оних који су видели како се летелице појављују и нестају да се претпоставити да су алијени овладали интердимензионалним путовањима. Дакле, не прелазе они "пешке" безброј километара и не крећу се брже од светлости него с тачке на тачку користећи мултидимензионалност. Само што то нама звучи као научна фантастика.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version