NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > VANZEMALJCI

Videi o UFO, alien tematici

<< < (4/26) > >>

akhnaton:
Ne vredi Trumane da se pozivaš na inter dimenzionalni pogon, ili hiper drajv, ili warp pogon, ne veruje u postojanje aliena. Ne bi verovao ni da mu se alien nacrta pred vratima. A kako se sada svet više bavi pitanjem da se neko ne uvredi, pitanjima oko različith prava, jurnjavom za profitom, nećemo skoro ni grobove tih aliena pronaći. Ljudsku vrstu s jedne strane u lancima drži Ajnštajnova dogma, s druge strane ovakav sistem vrednosti.

Truman:
Мени је смешно да неко мисли да алијени путују "бициклом" како ми путујемо. Чак и многи професионални научници оспоравају њихово постојање и боравак на земљи речима да ништа не путује брже од светлости. Није ми јасна та ускогрудост. Као да је тако напредна цивилизација дужна да прелази километар по километар. Била једна занимљива Балкан инфо емисија где је човек објашњавао како функционише антигравитациони погон ( иначе је озбиљан човек, архитекта, није неки шарлатан ).

akhnaton:
Trumane, da nije smešno, bilo bi žalosno. A mi i ne putujemo biciklom, nego smo još u doba zaprege.  Tragamo za alijenima šaljući im radio signale, smatrajući da je to odličan način da stupimo u kontakt sa njima. Zamisli da neko pokuša da lampašem iz 1920-ih zove tvoj mobilni telefon iz 2018?  A razlika je samo 100 godina.
Gravitacija, eh, pa dokazana je njena srodnost sa elektromagnetnom silom, zatim nedavno su otkriveni njeni talasi, što samo dokazuje da ima tu još mnogo neotkrivenog. Sam AntiG pogon bi u stvari trebao da gravitaciju koristi za pokretanje letilica, a njegovo otkrivanje bi nam omogućilo ohoho stvari, od stvaranja veštačke gravitacije na svemirskim brodovima, do ogromnih ubrzanja bez negativnih posledica.

Black swan:
moram priznati da mi je postojanje dimenzija još manje vjerojatno od postojanja aliena

a nisam nešto mnogo ni proučavao tu teoriju kao aliene

biciklo ili ne bicikl tako ti je
dok se nešto bolje ne pokaže
a neće

Truman:

--- Quote from: Black swan on 17-04-2018, 13:22:34 ---moram priznati da mi je postojanje dimenzija još manje vjerojatno od postojanja aliena

--- End quote ---

О мултидимензионалности свемира говорио је и велики Стивен Хокинг. Покриј се ушима!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version