STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > DOMAĆE STVARALAŠTVO

Графички роман САТ -120.000 примерака

<< < (2/7) > >>

Scordisk:
ja ne znam da li sam čitao gluplji strip od ovoga. glupo nacrtan, glupo kadriran, glupo osmišljen, presladunjav, idiotski, nerelevantan na svim nivoima. u biti me fascinira da je ovo dobilo nagradu, a u stvari me i ne fascinira, jer udara na draškanje najjeftinijih, najkičastijih -volimo te otadžbino naša- nacionalnih osećaja, i to ni manje ni više no na stogodišnjicu, pa je sasvim u skladu sa trenutnim, što bi se reklo, trendom guranja prazninom u prazninu, da bi se proizvelo šta? još praznine. patetičan do tačke povraćanja, što ga svakako kvalifikuje za srpski bestseler. ovo je tako jadan strip, da je jedina njegova vrednost što će možda budućim generacijama objasniti tugaljiv, nevešt i diletantski odnos srba prema našem najvećem vojnom trijumfu i najvećoj južnoslovenskoj i humanitarnoj tragediji, te pruža objašnjenje zašto na stogodišnjicu pobede u prvom svetskom kosovo ima svoju zastavu u parizu a srbi sede u predsoblju. da su stripovali knjigu o milutinu, to bi već bilo hiljadu puta bolje, ne znam šta im je trebalo da se umetnički izražavaju. (smajli koji sere dugu, jer nema šta drugo)

Scordisk:
a da ne spominjem koliko mi ide na kurac taj autokolonijalni, političkokorektni izraz "dan primirija". pu, sto vam majki jebem, a i pseto pride. to nije dan primirija, to je dan POBEDE

Black swan:
zajednica južnih slavena bez bugara je srboslavija

zstefanovic:

--- Quote from: Scordisk on 12-11-2018, 05:10:24 ---pu, sto vam majki jebem, a i pseto pride.
--- End quote ---

Честитке. Управо си својом безумном храброшћу повео овај форум у следећу фазу духовног развића.

САТ је мала истинита прича о малом човеку, из породичног предања, а испричана је на начин на који је то његов праунук сматрао за сходним да исприча својим потомцима.

То није прича о рату.

А за скудоумне и вас у шарагама у самој књизи–албуму смо на 16 великих страна дали суву фактографију,  википедијску, око Великог рата где је показано шта се десило, па свако себи нек извуче закључак.

Кад то прочиташ, можеш се вратити овде да нам својом раскошном историозофском памећу и тим домаћинским васпитањем додатно објасниш шта то нисмо себе разумели,  а и шта си сам допринео док си дугу јео.

Поздрав од несуђеног сценаристе филма Књига о Милутину, коју такође ниси разумео.

zstefanovic:

--- Quote from: Black swan on 12-11-2018, 10:29:27 ---zajednica južnih slavena bez bugara je srboslavija

--- End quote ---

Апсолутно тачно, али је и правилно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version