NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > TEHNIČKE NAUKE, SAOBRAĆAJ, KOSMONAUTIKA

trgovina subliminalnih poruka

(1/1)

sigismundus:
najavljujem:

prodaja subliminalnih tekstova na avdio i video kasetama u SAD

punuda i asortiman poruka, nachin djelovanja, rezultati

za deset dana

sigismundus

SANdMAN:
i?

taurus-jor:
Dakle?

sigismundus:
Ma, dobro strpite se. Uskoro cete moci da me pljuvate po trem topicima.
Pokusao sam nesto, da se sluzim bohoricicom, ali mi ovako bolje ide. Za sada.
Da, pocnemo:

Subliminalni  stimulusi ili teorija podpraznog uticanja na coveciji mozak u poslednjih nekoliko decenija bila je predmet mnogih spekulacija.

U svemu tome najzanimljiva je subliminalna motivacija osoba, koje su primile bilokakve informacije ili poruke. Po mnogim clancima postoje obilje dokaza, da podsvijest prihvata zvukove i slike, koje svijest nije u stanju, da vidi i cuje. Po misljenju psihologa bas je subliminalna motivacija ona, koja neopazno modifinise covecije ponasanje. To naravno znaci, da ljudi djeluju na osnovu subliminalnih poruka, da reaguju, i to takodje u primeru, da je to suprotno njihovim svesnim ubedjenjima i teznjama. No, ako dolazi do prevelikog raskoraka izmedju podsvesti i svesti i ako se to ne izvodi dovoljno suptilno, postepeno nego suvise direktno i nasilno, covecija svest moze, da odreaguje i tako, da negira subliminalnu poruku i odreaguje bas suprotno.

Nekako na tome je neka americka firma bazirala svoj marketing subliminalnih poruka, koje prodaje sirom sveta u vidu video ili audio kaseta.
Da za pocetak navedemo par rubrika:

-kreativnost
sta je izvor novih ideja, novim pristupima, novim solucijama. Podsvijest. Nove ideje uglavnom su uvek kombinacije starih ideja, starih resenja. I u podsvesti se kriju sva ta resenja, mada se jih ne secamo, na koja smo ikad natrapali. Po nekima se one glavne odluke i nova otkrica u bilo koji znanstvenoj grani uvek najprije formiraju u podsvijesti. I posto je originalnost uvek nekomformisticna, a nas je odgoj u principu konformistican, to znaci da nasa svest ne dozvoljava originalnim, nekonformisticnim idejama, da dodju do punog izrazaja.
I sta nudi taj avdio, koji nude proizvodjaci. Da slusanjem njihovog prozvoda otkljucate svoju podsvijest, kao riznicu svega sto ste ikad upoznali, a ne nuzno i zapamtili. Da lakse dodjete do originalnijih, kreativnijih resenja, koja bi vam u zivotu ili poslu mogla dosta znaciti.

-brisanje negativnih uticaja u djetinstvu
Taj je programcic pravljen tako, da na subliminalnom nivoju eliminira negativna iskustva, koja smo imali u detinstvu. Covek mozda nema ambicija, jer su mu roditelji uvek govorili, da je nesposoban, mozda se zbog odgoja ili vanjstine plasi devojka, pa jim nece pristupiti, mada bi bio rado prihvacen. Mozda je kao dete uvek slusao, da u nicemu nece uspeti, pa tako i kao odrastao covek i nista ne pokusa. Jer tada, kada se formiramo kao mladici i devojke, tada pravimo gluposti. I ko jos nije cuo od roditelja misljenja, da necete nista u zivotu napraviti iz sebe.
Subliminalni snimak stavlja u vasu podsvijest pozitivne ideje i pozitivno misljenje o samom sebi i time prekriva i brise negativne aspekte, koje ste zadobili tekom detinjstva. I time vam daje vece mogucnosti na uspesniji zivot.

-veca koncetracija
Svaki covek ima vece ili manje teskoce sa koncetracijom. Misli ponekad odlutaju, pa i dulja koncetracija bi uvek bila dobro dosla. E, proizvodjaci nude snimak, kojim cete moci povecati i snagu i duzinu koncetracije. Jer ce takve upute primiti vasa podsvijest, vi cete mislite, da je to vasa zamisao, ubedjenje i odluka i put ka slavi i bogastvu vam je otvoren.

-bolje spavanje
Taj program upotrebljava blagu glasbu, pored koje se opustate, a istovremeno subliminalnim poruka saopstava vam, kako da se borite protiv svih uzroka insomnie. Slusate o pravilnoj, balansirajucoj dieti, da se odricete hrani, koja bi suvise razdrazivala vas probavni sistem. Istovremeno vas subliminalne poruke pozivaju aktivnijem zivotu, tako da biste bili prirodno umoreni i normalnije zaspali. Isto tako vas se poziva, da se pozitivno odzivate na stresne situacije, da jih ne uzimate kao katastrofalne i da jih pokusavate resavati na kreativan, konstruktivan naci. Jer, priprodno spavanje, bez pilula moglo bi da ima znacajan uticaj na kvalitet vaseg zivota. Proizvodjaci pridaju i drobnu knjizicu, u kojoj nalazite tako pravilniju, balansirajucu ishranu, kako i metode koje treba upotrebljavati i lak i priprodan san vam je zagotovljen.

No, do sada sve lepo i dobro. Jer ovde teskoca nema. To su programi, koje kupujemo za sebe. Za koje zelimo, da se obistine. Mi hocemo samo malo podpore nase podsvijesti, jer se to ionako ne kosi sa zeljama nase svesti. I do kontradikcija zapravo i ne moze doci. Zato dobivamo i upute(pismene, u svescicima), koje upotrebljavamo zavestno. Za veci uspeh.

Da sada predjemo na drugu stranu. Na upotrebljavanje subliminalnih poruka na ljudima, koji ne znaju, da neko utice na njihovu podsvest. I ne nuzno pozitivnim namerama.

Naravno, ovde su najpopularniji programi, koje bi koristili muskarci na zenama, Ili da se u njih zaljube, ili da ostanu u braku, mada jim je to tesko i to ne zele. Ili da postanu njihove ljubavnice. I jos puno toga. No pogledajmo koji proizvod poblize.

-treba, da ubedite zivotnu saputnicu, da se ne smije rastaviti od vas, Da bi to bila zivotna greska. Da je njoj zapravo lijepo sa vama. Morate je ubediti, da ste vi za nju najbolji covek i da bi svaki drugi znacio katastrofu za nju. Morate joj usaditi ideju, da ste njen zastitnik, da ste joj vjeran, da cete ji uvek biti na volji. Da ste familija, a u njoj se nalazite predasve vi, najznacajnije sto joj moze biti u zivotu. Usadite joj misao, da je njena najveca potreba, da brine za porodicu i da je time dostgla najveci vrhunac srece i zadovoljstva. A nece biti ni na odmet, da joj nalozite, da prasta vase ispade, kada se pijan vracate ili iz gostione ili od ljubavnice, Nek to ona sama skonta, kako je to odlucila sama, a da ji nece ni na misao pasti, da je zaparavo zmanipulisana subliminalnim tekstovima, koje je ili slusala ili gledala pod vasim uputstvima. A budite dovoljno pametni, da i u realnom zivotu, sa manipuliranom zenom, kat tad ponovite stvari, koje je ona primila subliminalnom porukom, i time ucvrstite njeno ubedjenje.

-zavodjenje
Pa, svidja vam se jedna devojka. Sta ne biste dali, da je vasa. Dobro, prvo cemo poruciti avdio, sa glasbom, koja joj se svidja, Nije ni nuzno, da se vidite. Pozovite ju telefonom, malo popricajte, a straga pustajte glasbu, koju ce devojka pomalo cuti, a poruke, kako ste vi jedino pravi za nju, kako se ponavlja vase ime, toga nece cuti svesno, nego podsvijesno, Jer ta poruka moze biti snimljena veoma tiho, moze biti snimljena unatraske, moze biti snimljena ubrzano ili polaganije od naseg govora. Samo pazite, da tada kad razgovarate s njom po telefonu, kod nje ne bude drugi muskarac. Najverovatnije ste time napravili veliku uslugu njemu, a sebi zatvorili vrata za uvek.
Sve je to radjeno na principu Pavlovog eksperimenta. Kad pozovete psa, da dotrci kod vas, daste mu hranu. Kad to ponovite par puta, pas ce odmah znati sta ga ceka, i vec ce se sliniti pa iako nista ne dobije. Tako to djeluje i ovde. Takvu poruku mozete pusti uz njenu omiljenu glasbu par puta, a onda kad je sama sluca na svom gramofonu, vec ce povezati svoju omiljenu glasbu sa vama.
No, isto morate paziti, ako joj tu glasbu servirate na sastanku. Bog da, da se tamo slucajno ne pojavi koji drugi muskarac. Sve moze ici do djavola. Ili ako ste suvise ambiciozni i hocete sve odjednom. Ma sve cete upropastiti. I postici nista. Djevojka mora to skontati, kao da je sama dosla do toga i sama ce vam pasti u narucje. Ako pozurivate stvari, doci ce do konflikta i nista od uspeha.
Mozete poruciti i video kasetu. Takvu, gdje je snimljeno more. Pa je neprimetno ubacite i video rekorder, sa finom glasbom. Na subliminalnom novoju veoma brzo ce se pojaviti par puta vasa slika, na avdio nivoju cuce se vase ime i pobjeda ce uskoro biti vasa, Vjerovatno ne prvi ili drugi puta, jer ce odgoj ici protiv brze pobjede, ali kasnije ce devojka misliti na vas, samo na vas, samo da cuje sum vode, samo da ugleda sliku sa morem.

Dobro, za sada dosta. Nastavljam uskoro.

sigismundus

johnson bronson:
mehanizam je jednostavan - ucinicu to! siggie - napravio si monstruma!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version