Ma, nisam se
tukao tukao, više su mene tukli.
^ џудо се, што се тиче улице, показао веома користан. поготову у комбинацији са боксом (тј било којом 'ударачком' вештином, отац је својевремено тренирао бокс па ме је помало учио, паралелно са тренирањем). на жалост, после неког времена се осилиш и загризеш превише...али остаје чињеница је да је врло ефикасан.
Pa, da, džudo, aikido i te stvari su svakako korisne, čak i u MMA se većina borbi završava u parteru ako pravila to dopuštaju.
Mada i tu važi isto - dobar sportski borac na ulici može mnogo da strada. Zato dobri treneri borilačkih veština svoje učenike instruiraju da, ako su na ulici izazvani na tuču, beže koliko god brže mogu. Borba je zaista poslednja opcija, a i onda, udaranje nekoga pesnicom u glavu je verovatno najgluplje što možeš da uradiš.
Mogao je ovaj u crnim gaćama sa drugog klipa da odreaguje bolje, a on se samo povlačio dok nije popio nogu. Na 0:41 se vidi da mu je leva ruka suviše nisko za blok, a i pitanje je koliko ovo možeš da izblokiraš jer ta noga ima lep zalet, mislim da bi prošao udarac u svakom slučaju.
Pa, da, zato taj udarac i ne treba blokirati direktno nego odozdo, prihvatanjem njegovog momenta i guranjem na gore. Tako ne samo da skreneš udarac nego i protivnika izbaciš iz ravnoteže.
Naravno, lako je meni da pametujem odavde. Ring je ring.