Author Topic: Marija Oršić  (Read 9927 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dzorig FSB

• 2
    • Agarta, Večna vatra
Marija Oršić
« on: 07-08-2014, 09:06:01 »
Tko je bila misteriozna zagrebčanka koja je bila upletena u sam vrh tajanstvenih legendi trećega Reicha? Ivan Vukadinović nas u ovome izlaganju vodi kroz malo poznatu priču o tajnom društvu Thula i Vril, njihovom djelovanju i misteriju koji su oni čuvali. U romanu, čiji odlomak ćete isto vidjeti, daje svoju viziju onoga što se desilo i događaje koji potiču na daljnje istraživanje. Tema koja već zadnji niz godina izaziva veliki interes zasigurno zaslužuje pažnju svakog tragaoca za istinom.

Hermetizam portal

Kunac

• 4
  • 3
Re: Marija Oršić
« Reply #1 on: 07-08-2014, 09:51:19 »
Ful zanimljiva priča, kao skrojena za Giljerma Del Tora. A što se Marije tiče...

Lijepa!

"zombi je mali žuti cvet"

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #2 on: 07-08-2014, 17:46:32 »
Vili Li, od koga potiče čitava ova priča je, inače, poznati SF pisac...  :)
Da je živ, lepo bi se zabavljao dokle može da dopre ljudska mašta...

Mica

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 07-08-2014, 23:17:36 »
Možda se i zabavlja, bez obzira.
"zombi je mali žuti cvet"

Dzorig FSB

• 2
    • Agarta, Večna vatra
« Reply #4 on: 11-08-2014, 08:24:56 »
Vili Li, od koga potiče čitava ova priča je, inače, poznati SF pisac...  :)
Da je živ, lepo bi se zabavljao dokle može da dopre ljudska mašta...

Ja sam prvi put video neki info o njoj u knjizi Koplje sudbine, Rejvenskroft ako se dobro secam. Uostalom, to pise u tekstu.
Tamo nisam napisao kako tu knjigu ne smatram inace nekim izvorom, mada ima poneku dobru foru. Ne bih je ni citao da nije pomenuta u recenziji prve Agarte (iako mi nije bila izvor)... pa onda me zaintrigiralo.
Inace, ne vidim sto bi bio problem na SF forumu da se prica o necemu sto potice od SF pisca, ako potice... Moram prvo da izguglujem  xyxy

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #5 on: 11-08-2014, 08:41:26 »
Ma nije nikakav problem da se o tome razgovara. Što bi bio? Da li sam se bunio?
Meni je bilo zabavno da guglam i sam, jer je priča zanimljiva.
Jednostavno, nekako imam osećaj da je sve to izmišljeno. Pravljnje urbanih legendi...
Mada, ko zna...  :)
Mica

Dzorig FSB

• 2
    • Agarta, Večna vatra
« Reply #6 on: 13-08-2014, 12:49:45 »
Ma OK, nego sam primetio na forumu, pa nekad i "uzivo" da se previse ide na suve cinjenice, a malo na emocije, znacenja i sl... Osim kad je rec o "poznatim" ljudima (koliko uopste nekog mozes znati?) e onda se moze ici i cinjenicama u inat  :D
Naravno, moje asocijacije na Mariju Orsic nisu nimalo akademske, sto se moze videti iz pocetnog teksta, gde je i odlomak romana u kojem ona ulazi u radnju. Inace, ja sam takvo "resenje" radnje bukvalno sanjao  :|

Dzorig FSB

• 2
    • Agarta, Večna vatra
« Reply #7 on: 15-08-2014, 15:25:22 »
Uzgred, naleteh na poredjenje naseg Sunca i Aldebarana, pa posto vele da je tamo Marija, cisto vizuelno

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #8 on: 06-05-2016, 22:29:21 »
2011. године је издата књига "Maria Orsic, Nikola Tesla, Their Extraterrestrials Messages, The Occult And UFOs". Ту књигу нисам прочитао, али сам прочитао књигу под називом "Никола Тесла, Трећи Рајх и ванземаљци", у којој аутор као референцу за поглавље под називом "Теслина наизменична струја и врил енергија" узима делове из стране књиге чије сам име навео у првој реченици.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 13-09-2019, 23:43:32 »
2011. године је издата књига "Maria Orsic, Nikola Tesla, Their Extraterrestrials Messages, The Occult And UFOs". Ту књигу нисам прочитао, али сам прочитао књигу под називом "Никола Тесла, Трећи Рајх и ванземаљци", у којој аутор као референцу за поглавље под називом "Теслина наизменична струја и врил енергија" узима делове из стране књиге чије сам име навео у првој реченици.
Ову књигу поседујем. Није ништа спец, доста набацаних полу(информација). Иначе, сама Марија Оршић ми је изузетно интригантан лик. Можда и најмистериознија жена 20. века. Једној познаници која гледа ауре сам послао њену слику и рекла ми је занимљиве ствари о њој. Између осталог и да је заиста имала контакте са Онима.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana