NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PRIRODNE NAUKE
Културне разлике видљиве у мозгу
zstefanovic:
Цео чланак овде http://www.politika.co.yu/rubrike/zivot-i-stil/Nauka/Kulturne-razlike-vidljive-u-mozgu.sr.html
scallop:
Оно што је проблем са чланком који си прочитао јесте то што ниси обратио пажњу на величину узорка. 10 + 10 не би могло да прође ни преко улице. Научне информације из наше штампе су непоузданије од "жутих" окапања.
Ми и бројеве телефона памтимо на различит начин. Сети се мнемоника! :cry:
zstefanovic:
--- Quote from: "scallop" ---Оно што је проблем са чланком који си прочитао јесте то што ниси обратио пажњу на величину узорка. 10 + 10 не би могло да прође ни преко улице. Научне информације из наше штампе су непоузданије од "жутих" окапања.
Ми и бројеве телефона памтимо на различит начин. Сети се мнемоника! :cry:
--- End quote ---
Добро изабран узорак уме да да прилично јасну слику (као што смо видели када смо доказивали однос хорора и фантастике у филму на малом и огромном узорку).
Оно што је мени било битно јесте да је ово потпуно биолошки доказ утицаја локалне културе на природну селекцију.
Логос постаје месо, очигледно, што су и пре биле претпоставке или уверења.
П. С.
Успут, ово сигурно има везе и са језиком, што — ако језик јесте урођен човеку као што тврди Тобијас — можда може да доведе и до гадних последица ако се језик квари и монгрелизује.
Loengrin:
Jesje 8)
Sve je to lepo i verovatno tačno. Samo me te informacije koje novine tako širokogrudo dele ponekad potsete na pesmu "Slon" J.J.Zmaja.
Meho Krljic:
Politika je toliko davno sebe diskreditovala objavljujući svakojake gluposti na naučnoj strani da mislim da ih niko više ne uzima za ozbiljno. Pa tako i ovo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version