NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PRIRODNE NAUKE

U Sahari otkriveno najveće groblje iz kamenog doba

(1/3) > >>

Alexdelarge:
Američki arheolozi slučajno su otkrili najveće groblje iz kamenog doba u Sahari, iz vremena dok je Sahara bila zelena.

Arheološko nalazište nazvano Gobero, staro je 10.000 godina i nalazi se u pustinji Tenere, u centralnom delu Sahare, u Nigeru. Uz skelete ljudi, otkriveni su i ostaci životinja među kojima su veoma velike jezerske ribe i krupni krokodili.
Groblje se nalazi na obali nekadašnjeg jezera, a lokalitet je bio netaknut kad su ga istraživači pronašli, ispričao je Pol Sereno, paleontolog s Čikago univerziteta, koji je u tom delu Sahare tragao za ostacima dinosaurusa. "Kuda god bi čovek bacio pogled, bile su kosti životinja koje ne žive u pustinji i tada sam shvatio da smo se vratili u vreme kada je Sahara bila zelena i vlažna", navodi se u Serenovom saopštenju.
Skelet žene i, kako arheolozi veruju, njeno
dvoje dece na nalazištu starom 10.000 god.

Son of Man:
Sa ce kreacionisti oma to da to pobiju - samo chekaj... :evil:

Alexdelarge:
Izgleda da si pogresno anticipirao ravoj dogadjaja; nema cak ni pravoslavaca fundamentalista sa ovog sajta da se oglase. Njihov nestanak je neizbezan. Ruku na srce, u hriscanstvu/pravoslavlju nema niceg novog i osvezavajuceg vec stolecima unazad. Ja ne znam kako oni misle da privuku nove pristalice? Jedino nekakvim ritualnim samobicevanjima po trgovima, kolektivnim suicidom  ili slicnim aktivnostima. :evil:

Tex Murphy:
Evo ja sam pravoslavac fundamentalista, pa reko da se oglasim. No, ne vidim poentu u ovome što Sin reče za pobijanje - tj. ne vidim šta ima da se pobija (?)

scallop:

--- Quote from: "Harvester" ---Evo ja sam pravoslavac fundamentalista, pa reko da se oglasim. No, ne vidim poentu u ovome što Sin reče za pobijanje - tj. ne vidim šta ima da se pobija (?)
--- End quote ---


Adam bi trebalo da je mlađi od ovih kostiju.

@Alexdelarge: Ja bih mogao da ti objasnim iako sebe ne računam u pravoslavce. Ali, neću. Što bi ti bio pametniji nego što jesi?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version