STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Manga Sekspir

<< < (5/5)

ridiculus:
Da odgovorim sam na svoje pitanje: ko su ti promućurni biznismeni koji su od mangi napravili hit na američkom i evropskom tržištu? (Ograničiću se na američko, pošto nisam preterano upoznat sa francuskim a još manje sa nemačkim ili nekim drugim evropskim.)
Link ka intervjuu sa Jasonom Thompsonom u The Comics Journal-u, urednikom i jednim od najupućenijih Amerikanaca u fenomen mangi, u kojem se izlaže istorija objavljivanja mangi na američkom tržištu (ne suvo, faktografski, više anegdotski):
http://www.tcj.com/index.php?option=com_content&task=view&id=697&Itemid=70
Ovde dodajem da je pokretačka snaga iza zahteva Shueishe da se neka dela štampaju u originalnom formatu (tako da se čitaju sa desna na levo) bio Akira Toriyama lično, autor Dr. Slump-a i Dragonball-a, prvi manga autor koji je postao milioner svojim radom. To znam iz drugih izvora.

Za Meha: ako hoćeš da čuješ mišljenje drugačije od onog koje si citirao, pogledaj ovaj članak:
http://www.otakuusamagazine.com/Content/MorningInternational.php
Suviše je dugačak da bih ga citirao u celini, a ne želim da vadim delove iz konteksta. U stvari, čitav magazin je solidan, a preporučujem i članak Manga Tasting za kritičare-u-nastajanju.

Meho Krljic:
Iščitaću, hvala, sreća da je praznik pa imam vremena (samo ako uspem da se odvojim od GTA IV).

Man Of Steel:

--- Quote from: "Meho Krljic" ---Iščitaću, hvala, sreća da je praznik pa imam vremena (samo ako uspem da se odvojim od GTA IV).
--- End quote ---

Meho druze, mnogo srece sa tim... :lol:

DušMan:
A librarian in Brooklyn, N.Y., has been fined $500 for promoting his daughter’s graphic-novel adaptation of Macbeth in a newsletter he distributes at a local high school.

According to The New York Times, Robert Grandt listed Shakespeare’s Macbeth: The Manga Edition, which his daughter Eve Grandt co-created for John Wiley & Sons, as “Best New Book” under the heading “Grandt’s Picks.” He also displayed copies on a library table at Brooklyn Technical High School with a sign that read, “Best Book Ever Written.” The book was given for free to those interested.

On Monday the city’s Conflict of Interests board announced that it had settled its case against Robert Grandt, who agreed to pay a $500 fine and admit he had violated the city ethics code by promoting his daughter’s work.

Needless to say, Grandt isn’t pleased by the decision. “It’s unbelievable,” he told The Times.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version