Poll

Koji vam je od ovih filmova omiljeni?

Back to the Future 1/2/3
2 (7.7%)
The Terminator/Terminator 2
4 (15.4%)
The Time Machine (1960)
2 (7.7%)
The Time Machine (2002)
4 (15.4%)
Donnie Darko
7 (26.9%)
Frequency
1 (3.8%)
The Butterfly Effect
0 (0%)
The Navigator
0 (0%)
Flight of the Navigator
0 (0%)
The Philadelphia Experiment
0 (0%)
Disaster in Time a.k.a. Timescape
1 (3.8%)
Bill & Ted's Excellent Adventure
1 (3.8%)
Frankenstein Unbound
0 (0%)
Time After Time
3 (11.5%)
12 Monkeys
1 (3.8%)
Millennium
0 (0%)
Timeline
0 (0%)

Total Members Voted: 21

Voting closed: 30-07-2004, 05:31:51

Author Topic: NAJBOLJI FILMOVI O PUTU KROZ VREME  (Read 27794 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh

• 5
  • 3
NAJBOLJI FILMOVI O PUTU KROZ VREME
« on: 30-07-2004, 05:31:51 »
Ja jos uvek ne mogu da se odlucim posto se ovde nalazi nekoliko meni podjedanko dragih filmova... Trenutni favoriti su mi Back to the Future trilogija, Time After Time i Donnie Darko.  :!:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1 on: 30-07-2004, 05:40:43 »
terminator [prvi] je toliko ubedljivo jaci od bilo cega drugog na listi da nemam ni trenutak dvojbe...

BladeRunner

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 30-07-2004, 18:14:41 »
Glasah za "Donija Darka", ali ne mogu da ne primjetim "Let navigatora". To mi je bio omiljeni film u djetinjstvu, gledao sam ga jedno 20 puta kao klinac i znao ga bukvalno napamet. Za mene je to najbolji djeciji film svih vremena, a izbor je tih godina bio odlican ("Gremlini", "Gunisi", "Neverending story", "Willow"...). Slava mu. Pozdrav.

P.S. Da li je ovo "Bill & Ted" onaj sa Kianu Rivsom? Ako jeste, lista ti je vise nego genijalna.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #3 on: 30-07-2004, 18:37:43 »
zar ima neki drugi bil & ted? :shock:

od onoga sto bi ozbiljnije borilo za vrh moje privatne time-travel liste, izdvajam:
[ovim redom]
Donnie Darko
Terminator 2
12 Monkeys
Frankenstein Unbound
The Time Machine (1960)
The Butterfly Effect
Time after Time

i ponavljam da imam gnusanje na granici fizioloske odvratnosti prema Back to the Future filmovima

Black Mamba

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 30-07-2004, 20:35:15 »
Quote from: "BladeRunner"
Glasah za "Donija Darka", ali ne mogu da ne primjetim "Let navigatora". To mi je bio omiljeni film u djetinjstvu, gledao sam ga jedno 20 puta kao klinac i znao ga bukvalno napamet. Za mene je to najbolji djeciji film svih vremena

potpisujem! :!:

takodje sam (jos juce) glasala za Donnija

Boban

• 3
« Reply #5 on: 30-07-2004, 20:38:04 »
Tu se javlja problem da li glasamo za najbolji film u kome se pominje putovanje kroz vreme ili najbolje obradjeno putovanje kroz vreme (po mogucnosti neklisetizirano).
Ja glasao za 12 majmuna kao prilicno verodostojan pristup celoj stvari i ujedno izuzetno dobar film.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

otaku

• 4
  • 3
    • http://nasdvoje.mojblog.com/
« Reply #6 on: 30-07-2004, 21:24:17 »
Quote from: "Ghoul"
od onoga sto bi ozbiljnije borilo za vrh moje privatne time-travel liste, izdvajam:
[ovim redom]
Donnie Darko
Terminator 2
...

zar Doni Darko ispred Terminatora2?  da je umesto malom Konoru, Terminator dosao iz buducnosti da pomogne Doniju, verovatno bi ga pregazio sto je potegao cak odande ni za sta.    

i ponavljam da imam gnusanje na granici fizioloske odvratnosti prema Back to the Future filmovima

i ovo je razocaranje. da nisam glasala za Terminatora2, dala bih glas ovim filmovima.
Proooobaj da u glavi budes sam

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 30-07-2004, 21:46:37 »
Avaj, sa Ghoulovim vraćanjem u zemlju, vratile su se i njegove gnusne navike. Komercijalni filmovi mogu da se volu samo kad si u Ameriku. U Srbiji, samo pipin mali tom. Shoosh.

Glas'o za Frequency, pošto niko neće za to da glasa.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #8 on: 30-07-2004, 22:52:20 »

Ovo ne zasluzuje ni komentar, ali stvarno.  :roll:

Ja sam na kraju glasao za Time After Time, posto tesko da ce jos neko da glasa za taj film, a potpuno je genijalan. Inace, malo mi je cudno da nova verzija The Time Machine ima tri glasa a originalna jedan, no dobro, to je ionako jedini film sa ove liste koji jos uvek nisam pogledao pa zato da ne tupim previse...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #9 on: 30-07-2004, 22:58:46 »
Time After Time je odlican film. Odgledao sam ga na BEOCON-u, 1999. godine, na nagovor Gorana Skrobonje.
I meni je neobicno shto niko nije glasao za originalni Vremeplov...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #10 on: 30-07-2004, 23:04:22 »
Druga stvar - po kom osnovu glasati?

- Za film sa NAJBOLJE ISKORISCHENIM motivom hronomocije?
- Za film sa NAJORIGINALNIJOM UPOTREBOM motiva hronomocije?
- Za film sa NAJZABAVNIJOM UPOTREBOM motiva hronomocija?
- Za OMILJENI FILM sa motivom hronomocije?

Meni bi Terminator bio prvak u cetvrtoj kategoriji, Doni Darko u trechoj, Povratak u buduchnost u drugoj, a 12 majmuna u prvoj... Subjektivan izbor, naravno.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #11 on: 30-07-2004, 23:06:58 »
Eto, tako mi je to kad nisam video Bobanov post.  :( Pa dobro, ovo moje ponavljanje shvatite kao doprinos daljoj razradi pitanja. :idea:

Lurd

• 3
« Reply #12 on: 30-07-2004, 23:48:47 »
Dakle, meni je od nabrojanih, kako je Milosh i pitao, omiljeni Terminator. Neopisiv spoj uspomena, istorije, emocija i ostalog. Samo, što je tu motiv putovanja kroz vreme sporedan.

Od ostalih, ne znam. Zaista težak izbor.
My trees...They have withered and died just like me.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #13 on: 31-07-2004, 00:40:06 »
La Jette (1963)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #14 on: 31-07-2004, 00:43:05 »
glasao sam za bila i teda najvise sam ga gledao kao klinac,a najveci utisak u detinjstvu mi ostavio terminator 1 8) .

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #15 on: 31-07-2004, 00:57:28 »
kad bi imalo smisla u isti kosh trpati kratke i 'feature-length' filmove, i jednako ih rangirati [a nema!] - glasao bih takodje za LA JETEE, jedan od najboljih, ako ne bas i najbolji kratki film svih vremena;

ipak, kudos mom vernom komiju na ispoljenom ukusu i originalnosti [za razliku od obozavalaca one gomile nesvarljive sluzi, aka BACK TO THE FUTURE]

Rommel

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 31-07-2004, 11:02:58 »
Quote from: "Milosh"

Ja sam na kraju glasao za Time After Time, posto tesko da ce jos neko da glasa za taj film, a potpuno je genijalan. Inace, malo mi je cudno da nova verzija The Time Machine ima tri glasa a originalna jedan, no dobro, to je ionako jedini film sa ove liste koji jos uvek nisam pogledao pa zato da ne tupim previse...

evo meštre i ja glasah za time after time...malo sam pristran jer sam slab na viktorijanske teme ali film je zakon
čudi me da nisu navedeni The Time Bandits - Terry Gilliama
a mogla je proći i Peggy Sue Got Married od Coppole, doduše samo uvjetno, ali jako dobar film
a tu je i Final Countdown Dona Taylora
pa čak i Yankee na dvoru kralja Arthura

Boban

• 3
« Reply #17 on: 31-07-2004, 11:20:37 »
hm... da li u stvari Milosh pise tekst o vremenskim putovanjima u SFu pa na ovaj nacin prikuplja dodatne ideje?

Mozda su ti ljudi koji su glasali za Vremeplov 2002 zapravo mislisli da glasaju za onaj stari. Ljudi su dosta neskoncentrisani ovih dana.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
« Reply #18 on: 31-07-2004, 13:35:33 »
Boga mi, voleo bih da vratim vreme par dana i preusmerim svoj glas u sekciju Butterfly Effect!

Majko božija (i one druge), kakav film!

Veliki film!

Veliki hrišćanski film!

Ovo je celuloidni Dostojevski, majke mi. Dervish Is Digital.

Imao sam knedlu u grlu poslednjih pola sata. Rasturio me.
Mnogo je tužno, bre.

Al' ljudi moji, ŠTO je dobra ona Ejmi Smart, pa to je da popizdiš. Check out that pair of hooters she has in Road Trip!

MmmmmmmmMercy!

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #19 on: 31-07-2004, 16:35:17 »
mmm... Yor je dan pred polazak na godishnji odmor dobio Director's Cut doticnog Butterfly Effecta. Che pogledam, pa da otvaramo topic.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #20 on: 31-07-2004, 20:17:56 »
kakva slučajnost

komi dan prije početka krampanja dobiva taj isti film  :lol:

elem ne očekujem ništa kao ni od filma Timeline i tome slično  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #21 on: 01-08-2004, 03:02:36 »
Filmovi su većinom odlični, mislim Terminator, Doni Darko, Povratak u budućnost (Ghoule, izgleda da se sličnost naših ukusa završava tamo na Pikniku na Henging Roku  :) ), ali moj heroj David Twohy bi se definitivno naljutio kad ne bih glasao za TIMESCAPE.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #22 on: 02-08-2004, 04:30:28 »
Mogao sam na listu da stavim i jos filmova, ali i ovako je previse. Za Time Bandits nisam bas siguran koliko je to tehnicki zaista put kroz vreme, ali prihvatam to kao eventualni propust. Isto je mozda mogao da se uvrsti i Waxwork 2 - Lost in Time, ali ja sam to tako davno gledao, i mada mi se tada svideo, verovatno je sranje film. Takodje i Beastmaster 2, Freejack, Timecop, ali to prosto, po meni, nisu dovoljno dobri filmovi. I moram da izrazim svoje cudjenje (evo, vec cujem ghoula kako likuje) da jos niko nije glasao za Back to the Future, kapiram da je velikoj vecini ljudi taj film tj. filmovi na drugom mestu (kao npr. meni).

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #23 on: 02-08-2004, 05:45:37 »
znaš koji si još VELIKI film o putu kroz vreme ispustio sa liste?

PLANET OF THE APES (oriđinal)!

PS: back to the future je negledljivo đubre, demografski prilagođeno najprosečnijim od prosečnih malograđanskih morončića, tako da je krajnji produkt bljutava 'limunada' :roll:

shooooossshhhhh :evil:

E.T.

• 2
« Reply #24 on: 02-08-2004, 06:11:01 »
Zar u Planeti majmuna, u prvom delu, neko putuje kroz vreme?

Tripp

• 4
  • 2
« Reply #25 on: 02-08-2004, 08:03:55 »
Fali mozda jos Tvohijev (ili kako ga Ameri citaju "Tuijev") Disaster in Time, premda je to TV film, ali prilicno dobar. A Ghoulovim opaskama jedino mozes doskociti dok ti covjek bude nadohvat ruke...
'Hey now!'

Black Mamba

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 02-08-2004, 08:19:53 »
uuuu, Butterfly Effect.. i mene je rasturio.... zaista je fenomenalan!!

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #27 on: 02-08-2004, 15:14:18 »
Quote from: "Tripp"
Fali mozda jos Tvohijev (ili kako ga Ameri citaju "Tuijev") Disaster in Time, premda je to TV film, ali prilicno dobar.

Ne fali, eno ga na listi, i ja volim taj film.  :)

Quote from: "Tripp"
A Ghoulovim opaskama jedino mozes doskociti dok ti covjek bude nadohvat ruke...

...sto cu i proveriti u praksi za par dana.  :wink:

Tripp

• 4
  • 2
« Reply #28 on: 02-08-2004, 16:55:31 »
Cinilo mi se da sam spisak pogledao nekoliko puta ali sam tada valjda tragao za krstenim imenom Tvohijevog filma koje inace glasi Grand Tour. U svakom slucaju, mislim da je ipak bolji Time Cop od Timeline-a i da zasluzuje mjesto na listi, bez obzira sto cisto sumnjam da bi iko glasao za taj (izvrsni) Hajams/Kemper projekat.
'Hey now!'

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #29 on: 02-08-2004, 23:50:53 »
Quote from: "Black Mamba"
uuuu, Butterfly Effect.. i mene je rasturio.... zaista je fenomenalan!!

upravo pogledao  :lol:

fenomenalno

moram češće gledati novije filmove  :D

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Re: NAJBOLJI FILMOVI O PUTU KROZ VREME
« Reply #31 on: 12-02-2010, 16:07:38 »
Nekad davno glasah za Timescape i to je zaista odličan film, ali realno gledano - Povratak u budućnost je za tri klase ispred svih ostalih.

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
« Reply #32 on: 13-02-2010, 12:41:26 »

ali ovo je previše čak i za osobu tako niskog rasta poput tebe
u svakom pogledu velik film kao Povratak u budućnost ovdje triput odrečen od strane crnog Petra ghoula: i onda se čudiš što ljudi dvoje u tvoje filmsko znanje?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

liket

• Guest
« Reply #33 on: 09-08-2010, 11:27:43 »
Putovanje kroz vrijeme je oduvijek bila doista škakljiva tema.
Kad je u pitanju vremeplov, koliko se tu radi o stvarnoj mogućnosti, a koliko je sve samo fanatazija?
Ruski znanstvenici vjeruju da će se CERN-ov akcelerator čestica moći upotrijebiti za putovanje kroz vrijeme.

CERN-ov Akcelerator Čestica Europski Vremeplov?

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #34 on: 09-08-2010, 12:07:00 »
Putovanje kroz vrijeme u prošlost logički je potpuno besmisleno. Evo jednostavne ilustracije - sad je 11 sati i 47 minuta, deveti avgust 2010. godine. Ja sjedim u dnevnoj sobi u svom stanu u Srpskom Sarajevu i piskaram po forumu. U ovom trenutku osim mene u sobi nema nikoga. Zamislimo sad da u nekoj dalekoj budućnosti ljudi otkriju vremeplov i neko odluči da se teleportuje upravo u moju dnevnu sobu u 11:47 devetog avgusta 2010. I sad on uleti ovde i vidi mene kako sjedim za kompjuterom i kucam. Iako ja u ovom trenutku imam pregled čitave sobe i garantujem vam da tu osim mene nema nikoga. Dakle, u ovom trenutku ta misteriozna osoba istovremeno I JESTE I NIJE prisutna u sobi :-)

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #35 on: 09-08-2010, 12:08:07 »
Kad je u pitanju vremeplov, koliko se tu radi o stvarnoj mogućnosti

Nimalo.

a koliko je sve samo fanatazija?

U potpunosti.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #36 on: 09-08-2010, 13:05:10 »
Zavisi kako posmatraš ideju postojanja. Tu nikog nije bilo pre nego što se desilo putovanje kroz vreme, ali posle putovanja tu se materijalizovao neko, i to mu je to. Prošlost je izmenjena, a sa njom i sve ostalo. Sve što je posledica prve prošlosti više ne postoji, bar ne u kontekstu trenutne istorije.

DeHickok

• 4
  • 2
    • BVIZ
« Reply #37 on: 09-08-2010, 13:25:25 »
Los cronocrímenes tj. Timecrimes je perfektan mali film koji zasluzuje da se nadje na listi
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

scallop

• 5
  • 3
« Reply #38 on: 09-08-2010, 13:29:46 »
Zašto uvek neko mora da mi se uvali sa postom od jedne rečenice dok ja pišem pet?

Lepo sam objasnio koliko je vremensko putovanje u osnovi SF u totalu, postavio differentia specifica za paralelne i alternativne svetove, a u funkciji vremenskog putovanja i sve nestade. Otputovalo u neko drugo vreme. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
« Reply #39 on: 10-08-2010, 08:05:47 »
Ima filmova jos...
DFeja Vu sa Denzelom,
12:01
Dan Mrmota, hehehehe, to niko nije napiso, sram vas bilo,
Pa cak jedan deo Hari Potera se bakce sa tim...

Pa i oni krvopljusi Final Destination...

ipak moj favorit o igranju sa vremenom je ona epizoda stare crno bele Zone Sumraka kada tip ima stopericu kojom zaustavi vreme... :)

Od ovih su mi ipak favoriti Terminatori jer ipak njih  mogu gledati bezbroj puta dok ove druge ne mogu.

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
« Reply #40 on: 13-08-2010, 22:19:27 »
..savremeni i komični turski osvrt na ideju putovanja kroz vreme...

A.R.O.G 2008 DVDRip XviD-Ltu

http://www.imdb.com/title/tt1286126/
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

scallop

• 5
  • 3
« Reply #41 on: 13-08-2010, 22:34:17 »
Ima filmova jos...
Deja Vu sa Denzelom,
Dan Mrmota, hehehehe, to niko nije napiso, sram vas bilo,

Ni slučajno. Sram te bilo. :?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Holden Caulfield

• 2
  • GET TO THA CHOPPAAAAAA,NOOOOW!!!
    • Ozone
« Reply #42 on: 14-08-2010, 14:42:57 »
Preporucujem film Somewhere in Time Jeannota Scwarza(lika koji je radio Supergirl)sa Christopher Reeveom i  Jane Seymour.Radjeno po noveli Richard Mathesona Bidtime Return.Excelsior!
Dylan Mckay can kick Jordan Catalanos Ass anytime!!!

Me? The 13th Duke of Wybourne? Here? In a sixth form girl’s dormitory? At three o’clock in the morning? With my reputation?

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #43 on: 14-08-2010, 15:50:33 »
Dobrodošao na forum! Odličan nick, btw :-)

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #44 on: 02-05-2020, 06:02:27 »
Prelep tekst o jednom od najdražih filmova osamdesetih:

Though set in two bygone eras, Back To The Future is timeless blockbuster fun

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 02-05-2020, 09:12:43 »
Filmovi o "putovanju kroz vrijeme" nisu do sada bili sagledani na obuhvatan način. Nedostaje sistematizacija, a bez ove ne može se ni ući u stvar. Vidjet ćete zašto.
Naravno, na ovome mjestu ne dolazi u obzir da se time iscrpno bavim; neka se ovo shvati kao nabačaj u letu.

Iz teme je vidljivo da nitko od diskutanata (uključivši i moju malenkost prije eksplozije) nije sagledao temu u njenoj dubini; svi, ponavljam, svi su se bazirali na vulgarnom vremenu i filmovima ili zabavnog tipa (Povratak u budućnost i slično) ili kerefekima (Donnie Darko itd.). To ne zadovoljava.

Istinski prodor dolazi kada se postavi na dnevni red jedini realni film o putovanju kroz vrijeme: The Greatest Story Ever Told, 1965.
Da, sad će opet izgledati čudno, i opet će se mnogi pitati da li se šalim. Ne! Utjelovljenje Boga - jedini stvarni događaj putovanja kroz vrijeme. Analizu potražite kod teologa i filozofa.

Tek ovaj odlučni uvid otvara pravce sagledavanja postavljene problematike. Uvađa razliku između vremena i "vremena". Pravi filmovi o putovanju kroz vrijeme mogu biti jedino oni koji ostvaruju koncept kairosa. O konceptu kairosa - ponovo se konzultirajte u teologa i filozofa. Možda početi se Kierkegaardom.

I tako dalje i tako dalje, da sad preskočim odmah na plastičan primjer. Jedan od ponajboljih filmova o putovanju kroz vrijeme na bazi kairosa  - Dnevnik seoskog župnika.
Sada vam više neće biti teško istinski razumjeti temu, a tko ima vulgarnog vremena i volje, može popuniti praznine koje sam namjerno ostavio, omogućivši tako nekome da ostvari kairos.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Rade2

• 2
« Reply #46 on: 20-05-2020, 17:21:11 »
A gde su Posetioci u anketi?