DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Uputstvo za žene: kako izbeći silovanje!

<< < (2/97) > >>

Boban:
U suštini, ceo tekst (iz PDFa) je zanimljiv, a ovo je biser na torti koji nije toliko zanimljiv ako nema torte.

Meho Krljic:

--- Quote from: "Jake Chambers" ---Hm... STVARNO kriv ne može biti niko, ali ono, ako obučeš providnu majičicu bez grudnjaka, dopičnjak do pupka i celo veče vataš tipa za međunožje i nadražuješ ga... a on te onda siluje... nema šta da se čudiš. Nije silovanje tu opravdano, samo treba biti i silovana osoba odgovorna PRE samog silovanja.
--- End quote ---


Pa ovo je čest argument u ovakvim raspravama, ali je za mene on prilično uvredljiv (i neodrživ) jer pretpostavlja da to neko nagonsko delovanje od strane silovatelja odnosi prevagu nad društveno prihvatljivim delovanjem i da se na osnovu te logike može reći da je i žrtva razbojništva kriva što je nosila lančić oko vrata i time, da prostite nadraživala razbojnika, kao i da je žrtva ubistva nadraživala ubicu pogledom, rečju ili ničim... Ne znam, mislim, pričamo o ljudskom društvu u kome bi trebalo da je prilično jasno gde postoji linija između igre i zbilje i u kome, kako vele i feminstkinje i Kanađani 'ne' znači 'ne'.

Jake Chambers:
Ja sam lepo rekao. Ako se nekom celo veče UDVARAŠ, SEDIŠ S NJIM U KAFIĆU, VATAŠ GA ZA KURAC (jebote, moram li ovako eksplicitno da pišem?), PUŠTAŠ GA DA TE VATA ZA DUPE I SISE, ODEŠ S NJIM U KOLA, VATAŠ SE DALJE, i ONDA kažeš ej ja ne bih da se jebem... nisi trebala onda ni da ideš s njim u kola, ili da se vataš tek tako  :roll:
I ponavljam, čisto za ljude koji ne umeju da čitaju - žrtva ne može biti KRIVA, ali ODGOVORNA svakako. Odgovorno ponašanje bi bilo ne davati nikome signale da si spremna/an za nešto za šta nisi. Biti direktan. Ali nigde nisam rekao da je žrtva kriva i da to opravdava silovanje. Aman.

Meho Krljic:
Ne, ne, ne, svi smo jasno videli da si opravdavao silovanje i da si doslovno napisao  da su 'kurve same to tražile'. Ne vredi sad da se vadiš.

No. Having said that, ja i dalje smatram da je peting sa pristankom jedno a snošaj bez pristanka nešto sasvim drugo toliko jasno odeljeno jedno od drugog da skoro da i nema svrhe raspravljati.

lilit:
Hm, utesno zvuci sto je bar Meho gledao film The Accused. http://www.imdb.com/title/tt0094608/
Dzejk, moja topla preporuka.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version