DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

Punk's Not Dead

<< < (2/280) > >>

Jake Chambers:
Ja naravno nisam punk, ali gle čuda, tolerišem punk.  :lol:

---:

--- Quote from: "DušMan" ---Da se i ja prijavim u pankere. Jel može?
Kao mito za prijem u klub nudim ceo album tribjut Pankrtima.
Okačiću ga večeras.
--- End quote ---


da bi bio pravi panker moraš da ispuniš neke uslove, ali za početak se vrlo rado prihvata i mito bekrijo.

SRX:
Hm...
Mene je pank zakačio kad sam imao 10-11 godina i prvi put čuo Green Day, ako se to može nazvati pankom. Posle toga sam slabo sebe predstavljao kao pankera, samo sam poneke pank bendove baš voleo. Od stranih Bad relegion, Rancid, Clash, Sex pistols, a od naših Gobline i Pekinšku patku. Posle toga sam prešao na alternativu (Pixies, uglavnom), a posle toga... bog-te-pita...
Sada kad me neko pita koju vrstu muzike slušam, ja slegnem ramenima i promrljam: Zappa... možda pomenem još par imena, ali još nisam naišao na nekoga ko je čuo za njih.

Джон Рейнольдс:

--- Quote from: "Zika Kisobranac" --- također sam pre deset dana bio na koncertu velikog benda The Adicts, i bilo je nezaboravno, za nas koji smo koncert zapamtili jer smo bili trezni.
--- End quote ---


Mene ovih dana sudba nešto neobično mazi, te se plašim da su mi ovo poslednji dani. LM, sutra je trebalo da sviraju Discharge, ali izgleda da neće. Ja ionako ne bih mogao da ih gledam jer moram na svadbu mog drugara Čakija, legende aranđelovačkog panka. On me je ubedio da prisustvujem izvođenju svadbe tako što je obećao da će Hund, njegov bend, da svira na svadbi. A onda su Discharge (valjda) otkazali, tako da je i Džon sit i svi koncerti na broju.

Uzgred, to ionako ne bi ni bio pravi Discharge, pošto za mikrofonom ne bi bio Cal već Rat iz Varukersa.

Ovom prilikom bih istakao album Discharge-a Hear Nothing See Nothing Say Nothing, koji je vanvremensko remek delo. Tu, doduše, postoji jedno ALI. Taj album je remek delo u izvornom obliku od 14 pesama i sa originalnim artworkom. Još bolje bi bilo da je na ploči, te da postoji A i B strana. One kasnije verzije sa bonusima uništavaju konceptualnost.

A kad me neko naivno pita koji ti je omiljeni bend, sve se čudeći mojoj ce-de kolekciji ("zar je moguće da ima toliko TE muzike?"), ja neočekivano odgovorim jasno i glasno - Social Distortion. Tek da se zna. Imam omiljeni bend.

Upravo sad slušam The Strike za koje bi Žika (kao ojster) trebalo da zna. Uopšte je oj najbolja od svih dobrih i boljih muzika.

---:
kako ne bih znao, jos od mladjalackoga preslusavanja kultne Strenght Thru Oi! kompilacije.

mada nikad nisam bijo bogzna kakav ojster (odvukli me kleti anarhisti), ipak se slazem da je to najbolji punkerski pravac - najhiticniji, najpevljiviji, najenergicniji, najpoletniji i tome slicno.
moj su Oi! favorit navek bili Blood, mada i Cock Sparrer i pomenuti Edikti ulaze u ozbiljnu konkurenciju.
kad je rec o albumu, Biznisov "Welcome to the Real World" mi je bez premca. svaka pesma dobra. nikako mi nije bilo jasno kako su posle krenuli onim oranjem iz "Smash the Discos".

opet, za mene najbolji pank bend vazda bili Ded Kenediz. i tu nisam mnogo originalan. The Clash su svakako jedan od najboljih rokenrol bendova svih vremena, ali ljuti pankeri koje poznavam ih ne bi bas uvek prisvajali. mozda samo prvi album i ono par singlova.

ali HUND je keva! imam negde onu crvenu kaseticu sto je, valjda, objavljena za Bad Music - to su bili bas hitovi, "Arandjelovac", pa "Ne, ne, ne", pa "Dum Spiro Spero" ili kako se vec zvase... to je meni super bend bio, iako su, ruku na srce, tekstovi povremeno znali da iskliznu u bas cudne konstrukcije. ali mi je Hund oduvek bio zakon, pa pozdravi cakija od Zike fana.
nek zna da se i u kaliforniji pronosi glas o melodicnom arandjelovackom hc/panku.  :lol:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version