FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Igra godine

(1/82) > >>

Perin:
...nešto čitam Mehmetove postove i pisanija (a Meho je zaista sjajan u opisu igara, da se razumemo, te visine ja nikad neću dostići jer, realno, Perin samo igra igre i njegov ulični stil zborenja a bogami i šaranja olovkom nije toliko zanimljiv i dobar) i dođoh na ideju da otvorim ovaj topik pa da raspravljamo onako o tome šta mislimo koja će igra poneti titulu igre godine, ne samo na nekim sajtovima kao što je PC GAMER, Gamespot i tako dalje i tako bliže, nego eto, u ovom kružoku ljudi koji obilaze i sajt kao što je Znak Sagite i njen podforum o igrama. Pa da krenemo:


Iskren da budem, ne mogu se nešto pohvaliti da sam ove godine igrao naslove od kojih boli glava (u pozitivnom smislu). Ako bih izdvojio jedan naslov, onda bi to svakako bio WITCHER 3. Igra ima sve ono što volim kod RPG (a znamo da jedino taj žanr igara i volim, jelte) - dobru priču, dobar, to jest više nego solidan gejmplej, mnoštvo SMISLENIH kvestova, mnoštvo dobrih izbora, malo manje devojaka koje možeš oplesti u plastu sena ali opet dobro, dakle, sve ono što za mene čini jedan dobar RPG. Možda bih ipak hajlajtovao dobar scenario, dobru priču, dakle, ne samo generalno storiju glavnog kvesta, nego i sve ostale storije sporadičnih kvestova koje rešavamo u ovoj igri.
Konstantna frustracija povodom mog nedostatka vremena da se igri posvetim kako treba je donekle ubila doživljaj koji bih imao da sam imao deset dana na miru da se posvetim Witcheru, ali jebeš ga, život melje i ne pita.

PILLARS OF ETERNITY bih takođe izdvojio kao second best game ove godine. Jedan od dražih poklona što sam dobio i u igri sam proveo dovoljno sati da odradim maltene sve kvestove i dođem do poslednjeg levela mojih junaka.

Third best and first in a indie genre je igra Sunless Sea. Iskren da budem, igrao sam je samo nekoliko sati na GOG-u i ostavila je više nego povoljan utisak na mene (jer ima dobru priču, jelte i jer sam već u svetu Fallen Londona neko vreme).


Ostale igre, kao što su Batman, Metal Gear, GTA, Total War: Atila nisam igrao.


What say you?

ridiculus:
Malo sam ja igrao ovogodišnjih igara da bih se usudio da pričam o Igri godine.

Ali, Sunless Sea je jedan od objektivnijih kandidata, rekao bih.

Ne zaboravimo - a ovo će možda zbuniti neke jer je ova igra pristupačna suviše dugo vremena - da je Prison Architect ovogodišnja igra jer je datum izlaska verzije 1.0 bio 6. oktobar. Takodje jedan od objektivnijih kandidata.

Meni su dragi i Renowned Explorers, kao što sam već rekao na nekoj temi ovde, iako se ne sećam kojoj. :cry:

Father Jape:
Ja ću većinu ovih igara igrati naredne godine, ili one tamo... ili nikad. :lol: Tako da...

Znam, uzgred, da će nekim ljudima igra godine biti 80 Days.

Petronije:
Takodje, aktuelne igre igram kasnije ili nikad. Ali znam da je gejm of d jir Bloodborne, bez obzira na ps4 ekskluzivnost :mrgreen: :lol:

Meho Krljic:
Petronije mudro zbori.

Opet, ja ću ponoviti ono što sam rekao na drugom mestu: "igra godine" je generalno zgodan koncept za industriju, ali za nas kao igrače ne treba da bude ni obavezujući ni bitan. Prvo zato što nemamo ni uvid u "sve" što je izašlo i, drugo, jer nas ni ne zanimaju svi žanrovi.

Tako da je legitimno da je nekome The Witcher 3 igra godine, nekom 80 Days a nekom Rocket League.

Meni su kandidati za sada one igre koje sam već pominjao:

Bloodborne

Metal Gear Solid V

The Witcher 3

Axiom Verge

Rocket League

Batman: Arkham Knight

A do kraja godine ću, prezjumabli poigrati i Pillars of Eternity, Fallout 4 i Yakuza V da bih mogao i njih da uvrstim na spisak kandidata.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version