FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Šta igram(o)

(1/1746) > >>

cutter:
Ovakva tema ne postoji, zar ne? Mislim, ima Soul Calibur IV al ovako je preglednije.

Ovom prilikom bih istakao kreativni Mirror's Edge koji uprkos traljavoj priči uspeva da ponudi lepu zabavu kroz parkour. Zamerio bih na nepotrebnim FPS sekvencama - ok je što pucaju na Fejt, nego ne mora i ona to da radi. Takođe, prvi prelazak očigledno nije toliko efektan jer ne znaš gde ideš. Super stvar je otključavanje i pojedinačnih mapa i njihovo prelaženje. Hoće neko da postuje svoja najbolja vremena?  :evil:

Takođe bih voleo još poteza. Prvo lice je stvarno interesantan izbor perspektive, i mogu reći da mi blještavi grad uopšte nije smetao, i da su zatvoreni koridori uglavnom nepotrebni. Definitivno nebrušen dragulj i može se dosta toga popraviti, prvenstveno u smislu igračeve slobode. Sistem čekpointsa podržavam.

Tek krajem decembra odigrao sam HL2 + epizode i želeo bih da najpre kažem Harvesteru da sam igrao na hard ali da sam nakon prva dva ganšipa spuštao na easy čim vidim iste; a onda vraćao na hard. To znači da sam prešao na hard, zar ne? Takođe bih poručio Mehu da pravi igrači uvek pomeraju skalu težine ka tvrdom i ne žale se kasnije kako je igra laka. Što HL2 i epizode nažalost jeste.

Nezavisno od toga, igra je nešto lošija nego što sam očekivao, a očekivao sam dosta. S jedne strane, klasični Kombajni su super, zajedno sa robotima/insektima od kojih hanter krade šou. No, veoma mi je zasmetalo što su neke jako dobre mape, na primer zatvor pokvarene time što ja samo pozivam staršip trupers bube, koje nisu loše (dizajn je super, sem onih velikih buba što se povremeno pojave) u određenim delovima kada se branim od njih, al ne valja kada one rade sav posao. Citadela je isto traljava jer se išlo na spektakl, fino je imati nabudženi gravity gun ali ne tako da se njegovim korišćenjem urniše kraj kao već pomenuti zatvor, maltene se pretvara u nekakav mod, a i ono sumanuto silaženje u lair onih larvi na početku epizode 2.

Dizajn likova, tj teksture, lica itd je preskroman, u epizodi dva su se šatro potrudili sa narandžastim aplikacijama...likovi ok, npr Alyx ne iritira. Ono sa Dži-muškarcem ništa ne razumem; samo da ne bude kraj tipa Monkey Island 2. Svaka čast na dizajnu okruženja. Da sam bogat rekao bih nešto i o Left4Dead  :(

E, da u narandžastoj kutiji dobio sam i Team Fortress 2, kome sam dao šansu, a onda zaključio da je to ipak za mrave i komuniste, i da se uprkos zabavnoj igri i finoj grafici radi o konceptu koji me ne zanima. Portal je očekivano dobar.

Ima li još neko problem sa King's Bounty: The Legend? Naime, grafika je lepa, koncept interesantan, priča šablonska ali nenametljiva, ali je igra PRESPORA. Koliko sam mogao da provalim, borbe za razliku od onih u Herojima ne mogu da se ubrzaju, a moram da grajndujem one biljke za iskustvo i vojsku. Bukvalno te tera da po 2 sata (najmanje, nisam imao živaca da probam toliko) tamaniš jedne te iste, a neophodno je. Još ja krenuo sa might herojem...a i što su stavili samo ona tri geja...

Takav koncept je ovu očigledno lepu igru učinio za mene neigrivom. Kad smo kod toga, pokrenuo sam najnoviji Silent Hill na teškom i nakon što sam zaginuo kod prve bolničarke sa nožem primetio sam da osim što je borba teška a fizika traljava, animacija njenog izlaska iz klonje ne može da se prekine i mora svaki put da se gleda pre nego što me zakolje. Bar ja ne znam kako.

Kad sam kod sporosti i loših koncepata/izvedbe moram pomenuti enhanced Vičera. Mislim, interesantna je to igra, atipična makar po nazivima, donekle i eksplicitna, art seks karata i taj dojče poljski šmek mi se dopada. Maribor gate i sve to. Ali mora da se trči...napred nazad, svuda, maltene me teraju da jedem leb u igri da preživim. Tako jednostavne radnje koje uvode u quest - odnesi ovo ovom, saznaj ovo, traju po pola sata. Plus sam igrao sa čarobnjakom i dok je borba mačem sasvim fina magije su loše urađene, ionako dominira igni tj paljenje. Iako cenim ovaj naslov, dizajn, odustao sam u četvrtom poglavlju. Šteta što nisam imao poljsku sinhronizaciju sa engleskim titlom. Oni imaju i TV seriju, video na youtube. I da, učitavanja...čak i quicksave se najede minuta u totalu. Lepe tehničke karakteristike, ideja, loša tehnička izvedba.

P.S.
Kako Mirror's Edge funkcioniše uz gejmped?

Tex Murphy:

--- Quote ---Ovakva tema ne postoji, zar ne?
--- End quote ---


Zapravo postoji  :wink: , ja sam je otvorio nekad davno. Kod mene se trenutno vrte Shadow of Destiny (starija Konamijeva avantura sa putovanjem kroz vrijeme, prelazim je drugi put jer ima 6 različitih završetaka), Doom 3 (prelazim ga ponovo na najlakšem nivou da se pripremim za igranje ekspanzije Resurrection of Evil) i Left 4 Dead.

Meho Krljic:
Ja sam Miror's Edž igrao samo sa gejmpedom jer sam ga igrao na 360ici i meni je to daleko prirodnije nego kako zamišljam da se to igra na PC-ju (skinuo sam ga za PC al nisam imao snage da ga instaliram). Dobre ideja za igru, i jedno pola implementacije dobro odrađeno. Ali sajnposting je očajan kada si unutra tako da sam odustao od igranja...

Za Half Life 2 prihvatam da ima stvari koje mi se daju zameriti, naravno, ali to je bre sada već pet godina stara igra. Naravno da nije u njoj sve savršeno. Episode 2, paaa, meni je taj silazak u Lair bio Ok, mislim, tu sve kratko traje pa i to i lepo mi je...

Ja trenutno igram Personu 4 - još uvek  :lol:  Sinoć sam je zapravo završio posle 84 sata igranja ali mi đavao nije dao mira, samom sebi sam rekao 'nemoguće je da je OVO true ending' pa sam učitao poslednji sejv i doneo neke druge dijaloške odluke i, naravno, igrao još tri sata i sada sam konačno stigao do pred pravi kraj, te nameravam da je večeras dotučem.

Počeo sam i Silent Hill Homecoming. Imam je već par meseci za PC ali me je mrzelo da instaliram. Za mene su SH konzolne igre pa sam čekao PAL verziju za 360icu i juče sam je ujutro probao. Er... i zbog toga sam zakasnio na posao jer je raspored savepointa (nakon što prođeš uvodni deo) skaredan. Da, borba je zaista nespretna i, bre, nepotrebna. Videćeš kasnije, ima nekih odvratnih stvorova koji te zapahnu nekakvim smradom, borba protiv njih je teško smaranje. Što se tiče ostatka, ovo je kao nek tribjut Silent Hillu... Solidan, ali... oseća se da to nije to. Svaka čast Double Helixu (i Jamaokinoj kao i uvek sjajnoj muzici), ali ovo nije Team Silent i to se vidi. Mnoge stvari u igri su uklopljene mehanički, dizajn čudovišta apsolutno nema onu psihološku oštricu koju su imale stare igre - ovo su sada tek obični monstrumi kao iz bilo koje druge horor igre... recimo Dead Space - a pazlovi su toliko laki da sam se čak i ja sa prezirom osvrnuo na njih. Prikazi po Internetu vele da igra od polovine postaje bolja, da su pazlovi kompleksniji i teži a priča zanimljivija, tako da... videćemo.

Vičer Enhansd mi stoji instaliran i iz mog igranja prvog poglavlja mogu da se složim sa tobom. U suštini vrlo dobra igra u mehaničkom smislu koju zaista kolje ta sporost u odvijanju.

Igram još i Metal Slug 7 na DS-u, koji je.... težak. Kao i Metal Gear Solid: Portable Ops koji je bizaran, kako to kod Kođime već zna da bude...

cutter:

--- Quote from: "Harvester" ---Zapravo postoji
--- End quote ---

Dovraga.

Da, mislim, ipak su moja očekivanja što se Half Lajfa dvojke tiče bila znatna, na osnovu davno odigranih prvih par sati igre. Kec mi je donekle pokvario odlazak u drugu dimenziju nakon sjajnih peripetija u Black Mesi. Teško ću odigrati Homecoming...šablon. Ko Dead Space što mi se ne skida.

cutter:
A, da...probao sam par ambicioznih avantura ali su sve podbacile. Doduše možda ih je neko duže igrao.

Nikopol, pretpostavljam, valja za one koji vole Bilala. Ja ga ne volim. A i pati od nepotrebnog survajval horora. Potrebno je ginuti dosta puta dok ne provalite sekvencu, plus se neki predmeti aktiviraju kasnije tako da zaboravite na njih...interfejs je takodje dosta nezgrapan. Mislim da bi za većinu avantura bilo dobro da imaju ono dugme koje pokaže gde su predmeti sa kojima može nešto da se radi u sceni.

A Vampyre Story je nezanimljiv, loša grafika, dizajn lokacija, zagonetki, dijaloga...bar na početku.

Kušao sam i Sokalov Sinking Island i takođe odustao na početku. Ne godi mi uvek melanholija i pustoš koju pokušava da dočara. No, lepo je što se vidi želja da se izvede nešto novo, u interfejsu, pristupu u odnosu na ranije naslove tipa Syberia...a tu su i noir i art deko. Istražujete ubistvo, a postoji mogućnost da igrate klasično, tj "adventure" i "against the clock", što nisam probao. Zaplet je tipičan whodunit. Šta znam...možda valja. Ne verujem da želim da saznam, pa možda i ne.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version