FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Šta igram(o)

<< < (2/1752) > >>

Meho Krljic:
:lol:  Ja za to i nemam vremena, avaj. Najdalje što sam otišao u avanturizmu prošle godine bile su Sam & Max i Strong Bad igre...

Tex Murphy:
Priznajem da nisam odmah pročitao čitav originalni post, te tek sad vidjeh kritiku na račun HL2. Što se samog pucanja i akcije tiče, mislim da je ta igra (zajedno sa Ep 1 i 2) potpuno savršena u svakom pogledu. Ganšipi jesu prave kučke na najtežem nivou, ali daju se srediti. Ono što malo smeta jeste konfuzna priča (priča?) i to što ima nekoliko momenata kada pomislite "Kako bi bilo sjajno da se ovo nalazi unekoj drugoj igri!". Npr. kad špartate cestom kroz one tunele i sl., a sve liči na hrvatsko primorje  :) , ja sam pomislio da bi bilo super da je to dio neke igre koja se bavi zombi apokalipsom (čak sam i na fejsbuku fan zombi apokalipse). Slično je važilo i za onaj supermirni trenutak u Epizodi 2 sa šumicom i ptičicama, prije nego što nas skemba patrola.
Naravno, prvi Half-Life je u svakom pogledu savršena igra, genijalno remek-djelo. Prava je šteta što je napravljena prije 10 godina, zamislite kako bi izgledala sa današnjom grafikom (naravno, to isto ćemo za 10 godina govoriti za neke današnje igre, al šta da se radi).
Kad je o avanturama riječ, iako mi je to omiljeni žanr, odavno nisam igrao nešto tog tipa. Jesam počeo NiBiRu i zaglavio se, sad istražujem Shadow of Destiny, a nakon toga vjerovatno slijedi Secret Files: Tunguska.

ridiculus:
Ja sam baš u gužvi ovih dana pošto se selim u subotu (konačno), tako da ne stižem mnogo da se bavim video-igrama. Međutim, obnovio sam PC i kupio DS, tako da imam čime da se bavim u dugim časovima međugradske vožnje.

Na kompjuteru me čeka Sins of a Solar Empire (čekam da Meho počne retrospektivu strategija pa da proturim ovo  :lol: ), na DS-u su Advance Wars: Dark Conflict i Professor Layton najčešće u slotu. Advance Wars k'o Advance Wars - k'o odigra jedan, odigrao je praktično sve, ali želja za novim delovima nije time umanjena. Ali ova serija vapi za multiplejerom, i tu onlajn sposobnosti DS-a dolaze do izražaja. Ja se cimam ovih dana da probam igranje preko neke pristupne tačke - prijaviću nalaze u dogledno vreme. To je drugi AW za DS, ali prvi nisam igrao.

Mirror's Edge nisam probao, ali jesam Princa Persije, i... :cry: Napisaću ovih dana više o Turističkom Vodiču Kroz Jedan Igrački Svet.

@Harvester
Shadow of Destiny? Sećam se Konamijeve igre Shadow of Memories (za PS2) u kojoj se prolazi kroz razne vremenske periode. Homunkulus i ostalo. Jel' to to?

Zanimaju me utisci o Killzone 2, ako neko bude igrao. Toliki hajp... Na metacriticu isprva 95 bodova, potom se smanjilo na 93. Mene čak i ne privlači previše (nije ni Halo u svoje vreme). Valjda sam otupeo na sam žanr.

Možda neću imati pristup netu sledeće nedelje.

cutter:
Imam i ja Sins of a Solar Empire i...nisam baš počinjao. Sam koncept, i način kontrole jedinica su interesantni ali nisam išao dalje od tutorijala za sad.

Princa od Persije nisam igrao jer sam video na šta liči...a i po svoj prilici je imbecilno lako. Dead Space...možda. Instinkt mi govori protiv toga, ali je hvale sa raznih strana. Evo npr Homecoming mi je razočaravajući, još me sad Meho dodatno obeshrabrio.

Shadow of Memories jeste Shadow of Destiny. Mada ja to nisam igrao. Harvestere kakav je Nibiru?

Tex Murphy:

--- Quote ---@Harvester
Shadow of Destiny? Sećam se Konamijeve igre Shadow of Memories (za PS2) u kojoj se prolazi kroz razne vremenske periode. Homunkulus i ostalo. Jel' to to?

--- End quote ---


Da, da, to je to. Vrlo zanimljiva igra koja podsjeća na Sierrine interaktivne filmove - možeš da je završiš za jedan dan, ali da propustiš pola priče. Osim samog prelaženja igre, interesantno je vraćati se na ranije dionice i istraživati dublje. A ni 6 različitih krajeva nije malo  :)


--- Quote ---Harvestere kakav je Nibiru?
--- End quote ---


To teško mogu da kažem, jer sam se zaglavio praktično na samom početku. Međutim - u pitanju je čistokrvna point&click avantura (a takve nekritički obožavam) sa, po svoj prilici, dosta zanimljivom pričom (nešto vezano za misteriozni njemački rudnik s kraja drugog svjetskog rata, misterioznu novootkrivenu planetu itd.) i, bar za ono vrijeme, sjajnom crtanom grafikom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version