FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Novosti iz sveta video-igara

(1/2217) > >>

ridiculus:
Da ne bismo odlazili u konstantni of-topik, otvaram novu temu. Temu o tome šta igram ću koristiti samo za FPE (first-person experience) sa igrama.  :)

Evo šta ima u novom Edge-u: sa naslovne strane vas posmatra jedna od naj-hiper-realističnijih osoba ženskog pola koje sam imao prilike da vidim. Final Fantasy XIII. I vrlo detaljan, ekskluzivan izveštaj iz Tokija - intervju sa nekim ključnim osobama iz tima i gomila skrinšotova. Kao i podatak da je u stvaranju 30-minutnog odlomka učestvovalo 300 ljudi!  :shock:  Ali, kakva grafika! Ja sam se davno ložio na takve stvari i moje želje vezane za video-igre danas idu drugim putem, ali kakva grafika! Kao FF film, ne, još bolje jer je živopisnije. Uz skromni komentar da CGI sekvence predstavljaju trenutni vrhunac demonstracije moći tehnologije. Ali Square definitivno ide onim putem koji je zacrtao sa FF VII. U Japanu je skoro izašao demo ove igre.

Dalje: Champions Online, novi MMOG tima koji je radio City of Heroes. MMO igre ne poznajem dovoljno i smatram da se čovek može isključivo baviti samo jednom u određenom periodu svog života, ali ideja o virtuelnim svetovima super-heroja i super-negativaca me je oduvek privlačila. Voleo bih da Meho, kao poznavalac DC-jevog i Marvelovog opusa, kaže nekad nešto i o tome.

Dalje: prikaz 3D tehnologije kompanije Blitz Games. Sa naglaskom na 3D. Znači, ne renderovanje trodimenzionalne slike na 2D ekran, već dodatak nove dimenzije.

Intervju sa Chrisom Avelloneom (to već znamo); "Sony's forgotten console" - ovo sam pokušao da odgonetnem pre čitanja, ali nisam mogao da pogodim da misle na PSP; intervju sa Masayom Matsuurom, u vezi njegove nove igre Major Minor Majestic March; intervju sa Kyleom Grayom, tvorcem Henryja Hatswortha; analiza igre Viewtiful Joe sa jedne vremenske distance (rubrika "Time Extend", meni omiljena); "The Making of...Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards"; Gamebryo LightSpeed midlver (da dodirnem predmet skorašnje naše rasprave), kao i pregršt prvih utisaka i ocena.

Meho Krljic:
Dobro, onda na ovaj topik idu vesti. Razumno.

FF XIII i meni deluje kao da Square zaista ide na to da napravi novi FF VII, no po utiscima koje ljudi imaju posle odigranog demoa, izgleda da su na dobrom putu. Grafika, da, ali mene je više kupilo to što igra ima active time battle system sa nekim tweakovima, PLUS to što je jedan od producenata izjavio pre neki dan (možda je citat baš tu u Edžu?) da će ovo biti najteži FF in recent memory. Možda se ispostavi da je ovo samo marketinška magla, kako to često zna da bude, ali imajući na umu da FF treba da bude mejnstrim, appeal to the masses igra, zaista je iznenađujuće čuti da se autori hvale time da je teška. Da vidimo... Doduše, sekira me što će se u Evropi pojaviti tek iduće godine...

Što se tiče MMO igara sa superherojima, da kažemo to ovako: kada imaš igru u kojoj su licencirani likovi, problem je što SVI hoće da igraju kao dva ili tri lika a niko kao ostalih 50. Napravi Marvel MMO i imaćeš u svakom momentu par stotina Wolverinea na svakom serveru... Nisam siguran kako MMO igre pravljene po Star Wars licenci rešavaju problem toga da svi hoće da budu Jedi i Sith likovi, a niko da bude... nešto drugo. Videćemo kada BioWare uradi The Old republic ili kako se već zove taj KOTOR MMO...

Meho Krljic:
Evo trećeg i poslednjeg dela serijala Bastard of the Old Republic na Eurogameru, gde John Walker igra igru Knights of the Old Republic birajući što je moguće 'zlije' postupke i dijaloške grane, eksperimenta radi. Zanimljivo, mada mu je ovaj nastavak za nijansu rasplinut.

Ođe.

ridiculus:
Da, zanimljiva tema za raspravu. Osvrnucu se i na to u dogledno vreme, kao i na Seginu istoriju i FF XIII. Trenutno sam zatrpan tolikom kolicinom stvari za videti, cuti, napisati, procitati da ne znam gde da se okrenem. Mozda ovde: Serebii.net. Proglasen za "website of the month" (standardna mini-rubrika u Edzu), najdetaljniji resurs za Pokemone na netu. Kazu za njega i ovo:

--- Quote ---If Nintendo were behind Serebii it might look a little fancier, but in terms of content it couldn't do better.
--- End quote ---

Najveci problem mi je necitljivost menija sa strane, ali kolicina informacija i pristupacnost su...zapanjujuce. Ah, to mi bude secanje na onu pricu o tome kako je Satoshi Tajiri, tvorac pokemona, tada u senci Shigerua Miyamotoa, svom glavnom liku dao ime Ash, a njegovom neprijatelju Gary!

Meho Krljic:
Heh, Pokemon... Uvek pomislim na drogu kad čujem tu reč... Prokleti Prti Bee gee...

Elem, Konami je na kraju shvatio da neke stvari nisu za zajebanciju:

--- Quote ---Controversial Iraq War game dropped by publisher

by Ben Silverman

Mere weeks after its unveiling, contentious war game "Six Days in Fallujah" has reportedly been abandoned by game publisher, Konami.

"After seeing the reaction to the videogame in the United States and hearing opinions sent through phone calls and e-mail, we decided several days ago not to sell it," a Konami PR rep told Asahi.com. "We had intended to convey the reality of the battles to players so that they could feel what it was like to be there."

Revealed to the press earlier this month, "Six Days in Fallujah" focuses on the Second Battle of Fallujah, a grim 2004 conflict that claimed the lives of over 2,000 civilians, soldiers, and insurgents. Using a combination of firsthand accounts from three dozen U.S. soldiers and thousands of classified satellite photographs, the game attempts to recreate a week-long firefight from the perspective of U.S. Marines making their way through the dangerous streets of the war-torn city.

Despite (or perhaps due to) the game's authentic bend, military veterans, peace groups and bereaved families immediately condemned the title for its touchy subject matter, claiming it was both insensitive and tasteless.

Though the game was initially planned to ship in 2010, "Six Days" developer, Atomic Games, has yet to announce if it will continue to pursue the game's release.

--- End quote ---

In adr njuz: Little King Stori je istovremeno i frustrirajući i vrlo zabavan. Detaljnija elaboracija za koji dan.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version