FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Novosti iz sveta video-igara

<< < (2/2221) > >>

Meho Krljic:
Gamespy je u poslednjih nekoliko meseci potonuo još nekoliko metara niže, pogotovo nakon što su neki od osnivača otišli. Novi prelazak na blogoliki dizajn nije mnogo pomogao jer im je sadržaj i sdalje siromašan, ali ono što cenim je da su počeli da objavljuju neke duhovite tekstove koji ne bi bili nimali neuobičajeni na www.cracked.com

Evo današnjeg teksta: The Five Most Disturbing MMOs a napisao ga je Robert Brockway koji zapravo i piše za Cracked. Zabavno.

Meho Krljic:
Heh... Microsoft su zli korporacijski cenzori. Ko bi rekao.

Doduše, nije mi baš najjasnije kako se prave PG 13 horor filmovi, ali ima puno stvari na svetu koje meni nisu jasne...

Meho Krljic:
I kad smo već kod cenzure:

BioWare (koje, ne zaboravimo danas poseduje Electronic rAts) ne dopušta raspravu o homoseksualnosti na svom Knights of the Old Republic forumu, zabranjujući upotrebu reči poput 'homosexual' i 'lesbian'.


--- Quote ---Even discussions of the ban are being locked. At the bottom of the thread "GLBT discrimination in forums?", community manager Sean Dahlberg wrote, "As I have stated before, these are terms that do not exist in Star Wars. Thread closed."
--- End quote ---


Pa, da, ipak se to događa u galaksiji daleko odavde, pre mnogo, mnogo vremena, još pre nego što je homoseksualnost izmišljena.

cutter:
Povlačenje iz Faludže...
http://www.gamespot.com/news/6208618.html

ridiculus:
Čuj, ne iznenađuje me odluka Konamija. Japanci su generalno osetljivi na rat od... rata? Ne lože se na te stvari. U domenu fantazije, da, ali čim stupimo u realnost, stvari se menjaju. Na svakog nacionalistu tamo dolazi 99 osoba potpuno degradiranog osećaja nacionalne časti (pogotovo mlađe generacije). I, usput, Pokemoni jesu vrsta droge. To znaju i vlade nekih muslimanskih zemalja, pa su ih javno osudili i zabranili. :)

Eh, Final Fantasy XIII... Priznajem da nisam bio posebno zainteresovan, sve do sada. Već bio, video. Ali, FF VIII je bila igra koju sam odigrao pre 10 godina i jedna od glavnih poluga koje su me pokrenule u pravcu Japana. Kakve među-scene! Kakav dizajn bosova! Kakvo zaobilaženje očekivanja! Iako sam kasnije našao zamerke, ostaje činjenica da, uprkos netrpeljivosti mnogih pravovernih PC gejmera, FF neke stvari radi dobro. Ali šta kažu za 13. deo?

30-minutni deo koji su novinari Edža imali priliku da igraju je isti deo koji je posle toga objavljen kao dodatak blu-rej izdanju filma FF: Advent Children, a kako ja sve ovo javljam sa 10-dnevnim zakašnjenjem, mnogi utisci se mogu naći širom neta. Učesnici intervjua su bili veteran serijala i producent Yoshinori Kitase, umetnički direktor Isamu Kamikokuryo i režiser Motomu Toriyama.
 
1. Postupak razvoja FF igre, za razliku od drugih Square Enixovih igara i spin-ofova, prilično je demokratski proces. Svaki član tima može da da neku ideju i stoga je svaka igra drugačija.

2. Igra izgleda fantastično. Slojevi detalja po kojima kamera može da menja fokus, živopisno okruženje (kada je potrebno), svi likovi su mo-kepovani u svakom trenutku. "Put simply, the best-looking game on the PS3 yet."

3. Dizajn likova je radio Tetsuya Nomura i, kako kažu u Edžu, " even if [his] ever idiosyncratic character designs are not to your taste (često nisu!), the quality of their execution is difficult to deny (ne poričem!)" Glavni lik je devojka zvana Munja (Lightning, prema engleskom, ne japansko "inazuma"), i bivši je vojnik, nalik na Clouda iz 7. dela (he, Munja i Oblak).

4. Priča će imati sličnu strukturu kao i Dragon Quest IV, što znači da ćemo igrati kao nekoliko likova i upoznavati njihove zasebne priče, koje će se potom sresti i prepleti. Tema će biti o ličnom iskupljenju i baviće se pitanjima sudbine i predodređenosti.

5. Borbeni sistem je radio Toshiro Tsuchida, koji je bio zadužen za isti u 10. delu, tako da ovaj predstavlja evoluciju tog sistema. Vraćamo se na poteze ATB (Active Time Battle) sistema, ali nema poena, već je merač podeljen na 3 segmenta i svaka akcija košta određeni broj tih segmenata. Tako da možete u jednom potezu odraditi tri manje akcije ili jednu zahtevniju. Na pitanje novinara Edža da li će broj segmenata rasti tokom igre, Toriyama kaže: "That's a very shrewd observation." Nema slučajnih susreta. Nema ni neke priče o težini igre, a s obzirom da je XII imao primedbe na račun toga, nešto ne verujem u to. (Mada je poslednji neprijatelj uvek skandalozno naporan!)

6. Muziku (sem glavne teme) radi Masashi Hamauzu, i meni je to sjajna vest, jer mi je on jedan od najboljih kompozitora koji pišu muziku isključivo za video-igre. Zbog njega sam svojevremeno naručio četvorostruki CD sa muzikom iz FF X iz Japana.

Za kraj, jedna anegdota. Novinari su bili smešteni u hotelu blizu kancelarija Squarea Enixa u Šinđukuu, u Tokiju. Kada je službenik hotela shvatio sa kim je njihov posao, uzviknuo je: "Ah. Dragon Quest!" Posle objašnjenja da se radi o Final Fantasyju, slegao je ramenima i dao do znanja da ne zna o čemu se tu radi. Kitaseov komentar je bio da je DQ u Japanu daleko poznatiji i da su svi glavni mediji izvestili da je izlazak 9. dela odložen.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version