ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara...

NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST => Objavljena dela DOMAĆIH autora => Topic started by: Izitpajn on 26-05-2021, 18:29:07

Title: Marijan Šiško: Orao i zvijezde
Post by: Izitpajn on 26-05-2021, 18:29:07
(https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1621919213l/58150467._SY475_.jpg)
https://www.goodreads.com/book/show/58150467-orao-i-zvijezde

Quote from: Goodreads
Marijan Šiško, autor iz Slavonskog Broda, prihvatio se tog izazovnog zadataka i napisao djelo Orao i zvijezde. Kako živimo na prostoru koji je bogat povijesnim zbivanjima, podložan različitim utjecajima i interesima, promjenama država i društvenih uređenja, sukoba i tragedija, materijala je bilo dovoljno. Opet je riječ o Galiciji i hrvatskom bogu Marsu, ali ovaj puta nije vrijeme prvog svjetskog rata, jer ipak riječ je o alternativnoj povijesti. Austrougarska je opstala i razvija se sredinom dvadesetog stoljeća, međutim sukobi na rubovima carstva su česti.
Među njima ističe se jedna, vjerojatno najintrigantnija osoba novije hrvatske povijesti.

Da, naravno riječ je o Brozu. Već to je dovoljno kao poziv za čitanje. No, Broz nije onakav kakvoga se sjećamo i nema naznaka da je to baš „onaj“ o kojemu smo učili. Ipak, kroz stepe zimom okovane Ukrajine, u blatnim kaljužama rovova, nešto se mijenja u prostoru i donosi bljeskove alternativnog svemira dok se vojnici, nesvjesni ičega većeg od trenutka u kojemu se nalaze, bore za vlastite živote.