ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara...

FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE => OKO FILMA => Topic started by: Ghoul on 12-02-2009, 22:34:53

Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 12-02-2009, 22:34:53
bar za mene.

1. infarkt je imao sa M. BUTTERFLY, onda je šlogirao sa A HISTORY OF VIOLETS a u komu je pao sa EASTERN PROMISES.

ova vest dole označava smrt ovog nekada velikog (čuj, velikog; najvećeg!) modernog filmmejkera.

David Cronenberg's transition to A-list studio filmmaker is complete: according to The Hollywood Reporter, the man who once stuck a vagina under Marilyn Chambers's armpit will direct Denzel Washington and Tom Cruise in MGM's THE MATARESE CIRCLE.

Adapted from the Robert Ludlum novel by WANTED screenwriters Derek Haas and Michael Brandt, THE MATARESE CIRCLE centers on an unlikely partnership between two longtime rival spies who're brought together to bring down an "international circle of killers" called "The Matarese". Denzel will play Brandon Scofield of the CIA; Cruise is "in final negotiations" to co-star as Russian operative Vasili Taleniekov.

In terms of scale, this will unquestionably be the biggest film Cronenberg has ever directed.

ostaće zauvek upamćen po svojim filmovima rađenim do 1996, zaključno sa CRASHOM.

R.I.P.
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 12-02-2009, 23:04:08
Baš dobro što je čovek rešio da okrene list i otpočne novo poglavlje u karijeri.

To me podseća na alternetivne rokere poput Nik Kejva, koji u inat svojoj ograničenoj "alternativnoj" publici snimi duet sa Kajli Minog da bi je šokirao/razočarao/otkačio.

Ili još bolje na Dejvida Bouvija koga fanovi podsećaju kako to što sada radi ne valja, kako to nije ono od ranije u šta su se oni kleli, a on odgovori - radim ono kako osećam potrebu sada i što me danas zanima, kome se ne sviđa, žao mi je.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: H$L!@S on 12-02-2009, 23:29:55
Quote from: "Ghoul"
In terms of scale, this will unquestionably be the biggest film Cronenberg has ever directed.


 :x   :x   :x   :x   :x
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 12-02-2009, 23:32:20
Quote from: "Alex"
u inat svojoj ograničenoj "alternativnoj" publici


ograničen si ti, alex... ali zabrinulo bi me da si sada, naprasno, počeo da uviđaš sve ono što ti je do sada izmicalo, a što ti i, očigledno, i dalje izmiče.

kronenberg je u kreativnom ćorsokaku već duže od jedne decenije, radi banalne tuđe scenarije koje je isto tako banalno mogao režirati i bilo ko drugi, sa minornim reziduumom autorskog pečata; prepušta se jednodimenzionalnim, kvazirespektabilnim a zapravo ispraznim projektima kakve samo neko tako ograničen kao alex može da podržava i očekuje... ukratko, mrtav je kao autor.

i nema ta stvar baš nikakve veze sa mojom ograničenošću: ništa me ne bi radovalo više nego da kronenberg istražuje neke nove, dosad neistražene teritorije koje su u skladu sa njegovim talentom.
recimo, iako nisam baš uživao u najnovijim filmovima d. linča ili l. fon trira, pa ni hercoga (mislim na rescue dawn), to su još uvek respektabilni experimenti koji su, uglavnom, propali u umetničkom smislu.
pokušali ljudi nešto, ali nije išlo, iz ovih ili onih razloga.
bože moj, život ide dalje, videćemo šta donosi novi dan.

kronenbergova promašenost, izgubljenost i bauljanje po OVAKVIM projektima već 10ak godina unazad pokazuje da on zapravo nema više šta da kaže, i da mu je sada jedina ambicija da dokaže da može da snima generičke, banalne, 'normalne' filmove za generičke, 'normalne' dosadne alexe ovoga sveta.
ta 'ambicija' je tim jadnija što pokušava da se dokaže na terenu trilera i akcionog filma, na kome ima sasvim dovoljno majstora koje on nema šanse da dosegne.
i to isti onaj čovek koji se do nedavno hvastao time što je odbio da svojevremeno režira TOP GUN.

da jeste, siguran sam da bi ga ograničena alexovska publika još više volela.
 :roll:
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 12-02-2009, 23:47:59
Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Alex"
u inat svojoj ograničenoj "alternativnoj" publici


ograničen si ti, alex... ali zabrinulo bi me da si sada, naprasno, počeo da uviđaš sve ono što ti je do sada izmicalo, a što ti i, očigledno, i dalje izmiče.da jeste, siguran sam da bi ga ograničena alexovska publika još više volela.
 :roll:


Pričaj ti šta hoćeš, ali Spider i eXistenZ su veoma dobri filmovi. Istina, od poslednjeg ima skoro 10 god. ali nebitno je.

Reagovao sam na ovakavo senzacionalističko pokretanje topika koji izražava najuobičajeniju pojavu (pretpostavimo je delimično tačnom) kod enormno velikog broja autora u svim granama umetnosti i zabave - da im kreativnost i kvalitet dela u kasnijim fazama opada. (I da se približavaju menjstrimu oni koji su bili udaljeni od istog)
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 12-02-2009, 23:56:01
Quote from: "Alex"
najuobičajeniju pojavu kod enormno velikog broja autora u svim granama umetnosti i zabave


nije isto kad neki two-shot maloletnik poput finčera, recimo, proda bulju zarad crvenih tepiha i respektabilnosti koju sa sobom nosi banalno umetničarenje, a sasvim drugo je kada to uradi autor koji je tokom cele svoje karijere, do pre 10ak godina, i rečima a još važnije DELIMA predstavljao suštu negaciju toga čime se danas bavi.

znači, nije isto kad se prostituiše tamo neki sa 2-3 kasvetna filma pod miškom, kao kad to učini mator konj sa tucetom izvanrednih filmova kao kronenberg.

quod licet bovi non licet Iovi.
 :cry:
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: mac on 13-02-2009, 00:08:19
Puca njemu prsluk šta mi ovde mislimo. Ako čovek hoće da pravi film sa Denzelom i Tomom, mi možemo samo da pričamo o tome. Bar se lepo prodao, i radi ono što voli, čime ne mogu baš svi da se podiče. A i šta fali, dao je sebi nekoliko šansi, video da mu više ne ide to "širenje granica", pa se čovek prilagodio novim okolnostima. Vrlo razumno. Zar nije bolje da napravi poslovično dobar mejnstrim projekat, nego da još deset godina potroši na nešto što mu više ne ide?
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 13-02-2009, 04:02:40
Quote from: "mac"
A i šta fali, dao je sebi nekoliko šansi, video da mu više ne ide to "širenje granica", pa se čovek prilagodio novim okolnostima.


it's better to burn than to fade away!
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: akhnaton on 13-02-2009, 08:27:56
Quote from: "Ghoul"
Quote from: "mac"
A i šta fali, dao je sebi nekoliko šansi, video da mu više ne ide to "širenje granica", pa se čovek prilagodio novim okolnostima.


it's better to burn than to fade away!


Allways have!!!
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: ginger toxiqo 2 gafotas on 02-04-2009, 16:00:22
Kronenbergu uručen orden Legije časti

Kanadski reditelj Dejvid Kronenberg odlikovan je francuskim ordenom Legije časti. Francuski ambasador u Kanadi Fransoa Delatr, uručio je Kronenbergu orden u ime francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

"Osećam da je i Francuska moja zemlja, drugi roditelj koji je bio popustljiv kada je tako bilo najbolje i nepokolebljivo kritičan kada je to trebalo da bude, sve u korist Dejvida, njenog razmaženog deteta. Hvala vam na vašoj popustljivosti. Živela Francuska, živela Kanada i živeo film", rekao je Kronenberg na svečanoj ceremoniji u Torontu.
Orden viteza reda Legije časti, najviše francusko priznanje, dodeljuje se za izuzetan doprinos Francuskoj. Dejvid Kronenberg poznat je po filmovima "Muva", "Nasilnička prošlost", "Zakletva", "Videodrom", "Pauk" i "Goli ručak". Za film "Sudar" iz 1996. godine nagrađen je na festivalu u Kanu.

Dejvid Kronenberg je početkom sedamdesetih godina živeo u Francuskoj. Francuski orden reda umetnosti i književnosti dobio je 1990. godine. Počasni je građanin tri francuska grada. Prošlog leta postavio je svoju prvu operu "Muva", koja je premijerno izvedena u Parizu.
Šezdesetšestogodišnji Kronenberg trenutno radi na špijunskom trileru, u kojem bi trebalo da igraju Denzel Vašington i Tom Kruz. Film je adaptacija knjige "Matareški krug" Roberta Ladlama, iz 1979. godine.
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 02-04-2009, 16:03:08
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"
Kronenbergu uručen orden Legije časti

posthumno?
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 02-04-2009, 19:24:19
neka mu je slava!
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: acaciA on 03-04-2009, 15:38:30
David Cronenberg to Direct 'Timecrimes' Remake?

While chatting with Spanish website Blogdecine, original Timecrimes director Nacho Vigalondo revealed that David Cronenberg is in the running to remake the film for United Artists. He also reveals that he would love to see Kurt Russell or Bruce Willis topline in the film, which follow a man who accidentally gets into a time machine and travels back in time nearly an hour. Finding himself will be the first of a series of disasters of unforeseeable consequences. Timothy J. Sexton is currently writing the remake while Magnolia Pictures is looking to release the original later this year.
 :shock:
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Son of Man on 03-04-2009, 19:26:54
Nije valjda da oce ono spansko a nase da sjebe ? :shock:
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 03-04-2009, 20:13:09
Divno. Ne samo da je počeo da pravi osrednje filmove, sad još oće da upropaštava tuđe (odlične).
Title: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 04-04-2009, 02:37:00
a neki se još sprdaju s mojom dijagnozom da je kronenberg umro!

šta velite na ovo:

In a chat with MTV, David Cronenberg announced that he, actor Viggo Mortensen, producer Paul Webster, and screenwriter Steven Knight are currently plotting EASTERN PROMISES 2. “We are moving forward with it,” Cronenberg told MTV News in an exclusive chat. “We all are excited about the idea of doing a sequel.”

“We are going to have a meeting very soon between me, Steve Knight and Paul Webster to discuss what the script would be,” Cronenberg said. “I have some very strong ideas about what I would like to see, but I would like to hear what they have to say as well. And then after that, if all goes well, Steve goes away and writes a great script. If we all like it, we make it.”
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: crippled_avenger on 26-07-2009, 21:12:55
David Cronenberg is set to direct an adaptation of Don DeLillo's novel "Cosmopolis" for Alfama Films and Toronto Antenna Limited says The Hollywood Reporter.

DeLillo's story follows a 28 year-old billionaire who crosses Manhattan for a haircut. Casting has yet to begin.

Shooting kicks off next year in New York and Toronto.

Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 26-07-2009, 21:35:02
bilo bi zabavno da aragorn igra tog 28-godišnjaka.
dakle, ako je verovati svim gornjim najavama, u iduće 2 godine mrtvi kronenberg ima da režira najmanje 5 savršeno nezanimljiva projekta!
no, dobro, ako stvarno bude radio ovog deliju, to još zvuči najmanje nezanimljivo. comparatively speaking. :(
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 26-07-2009, 23:42:38
Bar ti ostaje onaj genije Mika Takeši i njegova remek dela. xfoht
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Milosh on 26-07-2009, 23:51:49
@Alex

Može jedno pitanje koje nema neposredne veze sa ovom temom? Koga smatraš za najboljeg živog reditelja? Može i više njih, ako ne možeš jednog da izdvojiš, samo da je/su među živima, i nema veze ako je u pitanju neko ko je rediteljski posustao u poslednjih par godina, računa se čitava karijera. Radoznao sam...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 27-07-2009, 00:06:04
Najbolji? Da li to postoji? Neki koji, po meni, odlično režiraju i napravili su neke odlične filmove - u prvom redu:

James Cameron, Clint Eastwood, John McTiernan, Ridley Scott, John Boorman ...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 27-07-2009, 00:19:02
nisu daleko ni:

Joel Coen, Woody Allen, Brian de Palma, Steven Spielberg, Peter Jackson, David Fincher, Terry Gilliam, Quentin Tarantino, Bryan Singer, Martin Scorcese, Tim Burton, Steven Soderbergh, Peter Wier, James Ivory, Ang Lee...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 27-07-2009, 00:23:59
Miloš Forman, Michaell Mann, Blake Edwards (je živ)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alex on 27-07-2009, 00:36:07
Uvek se nešto zaboravi -F.F. Coppola
dobre faze su imali: Philip Kaufman, William Friedkin, John Carpenter, Michael Cimino, Lawrence Casdan

Volim rad i sl.- Renny Harlin, Richard Donner, B. Bertolucci, Catherine Bigelow, Niel Jordan, David Cronenberg, Walter Hill...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-08-2009, 09:41:04
Cronenberg je toliko daleko od 'najvećeg modernog filmmejkera' koliko ghoul od dobrog ukusa (ionako je samo površno upoznat sa filmom, pa mu se Cron čini vrh)

Cronenberg ima dobre i zanimljive filmove, ali nijedan izuzetan - ovdje ghoul patronizira Finchera, a dobri David može samo sanjati o filmu poput Sedam - samo to ga nadvisuje za sva vremena (Cron zapravo nema ni filmove u rangu Kluba boraca ili Igre)

Croneberg se ne ističe ni među Chabrolom, Hanekeom, Rohmerom, Mikhalkovim npr...

Cronenberg čak nema nijedan film koji bi se mogao nositi sa Danom ludila (Falling Down)

Videodrome (valjda najbolji Cronenberg) je super, ali Network je remek-djelo

besmrtni filmovi:
Godard - A bout de souffle
Wajda - Czlowiek z marmuru
Tarr - Satantango
Szabo - Mephisto
Scorsese - Taxi Driver
Bertolucci - Il Conformista
Coppola - Apocalypse Now
Lynch - Blue Velvet
Herzog - Aguirre, Der Zorn Gottes
Zemeckis - Forrest Gump
Scola - Brutti, sporchi e cattivi
Eastwood - High Plains Drifter
Malick - Thin Red Line
Zvyagintsev - Vozvrashcheniye
i t d...

dakle, ovo su samo živući (premda ne vidim zašto se inzistira na tome) koji su nadvisili Cronenberga
među 'starima' se ne bi ni vidio...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-08-2009, 09:47:44
i naravno, nikakav problem što je odlučio snimati sa cruiseom
sve je to u redu

a ako i snimi najveće smeće, nećemo si otrgnuti glavu zbog toga. u tom smislu je topic fatalistički te je alex dobro reagirao
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 18-08-2009, 16:28:27
Pa đe nađe onu precijenjenu limunadu of Forresta Humpa, SVIJU TI?
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 18-08-2009, 17:09:45
pingvine, tvoj rezon je sasvim u skladu sa tvojim parcijalističkim mišljenjem; po mojim holističkim kriterijumima, kronenberg je (bio) najveći moderni filmmejker zbog celine svog opusa, zbog svega što je uradio kroz svoje filmove, uspešne i manje uspele, a što je u krajnjem zbiru značajno više od većine tih koje si pobrojao.
ukupan opus, dakle, a ne parčići.
ćoravi finčer teško da će još ikada da nabode neko zrno poput SEDMICE. reko mi BENDŽAMIN BATON.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-08-2009, 19:17:09
razumio sam te i prvi put
ali stvar je u tome da se gleda ono najviše što je netko postigao: Kant je postao besmrtan poglavljem transcendentalna estetika - nakon toga je mogao pisati najveće nebuloze i budalaštine, i dalje bi bio Kant. Nekakav presjek je manje bitan. Ako tip dođe na Olimpijadu i istrči 9.5s na 100m, nakon toga može doživotno trčati 15s - on se zacementirao u povijesti te discipline.

kažem, Cronenberg je dobar, ali -po meni- nema NIJEDAN izuzetan, strašan, ono naj-naj-naj film

što ne znači da tebi ne može biti idol i da ga obožavaš. jedino što si ovdje nastupio KAO da je to samorazumljivo, dok zapravo - nije. neki ne dijele tvoje mišljenje. štoviše mnogi. posebno oni koji su gledali širi izbor filmova.
dakle, nije stvar parcijalnog gledišta (primijeti da sam NAMJERNO uzimao po jedan film od različitih redatelja, iako mnogi od pobrojanih imaju više izvrsnih, više filmova koji bi upali na listu prije Cronenberga; opusi većine ovih su impresivni, inače - ali, kažem, to je manje bitno)

recimo, ni najmanje ne volim Godardovo eksperimentiranje i nekakvo 'autentično filmaško ljevičarenje', filmovi poput La chinoise su drekec, čak me ovdje ne zanima ni njegov utjecaj na film u cjelini (što je fr. novi val nesumnjivo ogromno imao), no film poput A bout de souffle ga je učinio besmrtnim. za vjeke vjekova. uvijek na listi, uvijek među prvacima. da je nakon toga snimio samo serijal La chinoise 1-20, opet bi bio najveći.

Altman može snimiti deset nastavaka Popaja, ali sa Short Cuts je zauvijek nadvisio Cronenberga - Short Cuts je remek-djelo i to ni 30 zbrojenih Muha, Videodroma, Shiversa i Broodova ne može dostići...

drugim riječima, zaključak se sam nameće: Fincher je veći od Cronenberga!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 24-09-2009, 17:17:10
David Cronenberg is again buzzing with "The Fly."

The auteur is in talks to develop a reboot of the 1986 classic with Fox, the studio that released that film, writing and potentially directing the new pic.

The move marks an about-face for the Canadian director, who in the past has said he did not want to be involved on a remake of the film. Cronenberg did work on an opera version of "The Fly" that was staged first in Paris and then in Los Angeles.

The 1986 title, itself a remake of Kurt Neumann's 1958 sci-fi classic, starred Jeff Goldblum and became a huge hit for Fox, earning $40 million and turning into a phenomenon. It centered on Seth Brundle (Goldblum), an eccentric scientist who, after an experiment with teleportation goes awry, is transformed into a fly. Geena Davis starred as Goldblum's love interest and partner, Veronica.

A sequel three years later with which Cronenberg was not involved -- it was directed by Chris Walas, who did effects work on the 1986 version -- did not fare as well, and was panned by critics and largely ignored by filmgoers.

1
The project would represent a chance for Cronenberg to return to a film that helped establish his career, but to do so in the effects age, using techniques that weren't possible nearly a quarter-century ago.

A return to "The Fly" would also mark the latest in a mini-trend of directors remaking their own work. Michael Haneke last year remade his thriller "Funny Games" while Werner Herzog reimagined his doc "Little Dieter Needs to Fly" with the 2006 feature "Rescue Dawn."

Cronenberg recently moved agencies, going from ICM to WME. He's attached to direct "The Matarese Circle," an adaptation of the Robert Ludlum best-seller, at Universal.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 24-09-2009, 21:59:30
Quote
The project would represent a chance for Cronenberg to return to a film that helped establish his career, but to do so in the effects age, using techniques that weren't possible nearly a quarter-century ago.

Da, to je to. Muva je bila solidan film, ali eto, da postane punokrvno remek-djelo ipak su joj falili ULTRA MEGA GIGA SUPER DUPER CGI specijalni efekti. Sad imaju šansu to da isprave.  :x
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 24-09-2009, 22:08:43
i da nađu neke bolje glumce.

a, vala, mogli bi malo da srede i onaj bezvezni scenario!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 24-09-2009, 22:54:48
Da, uvijek me je nervirala recimo ona glupost što se Goldblum stvarno pretvori u bubu!!1 Mislim, where the hell is happy end in THAT????

Al zanimljivo je što Kronenberga, koji ništa nije pisao već deceniju, angažuju za scenario i POSSIBLY režiju. Nekako bi bilo logičnije da on režira, a da piše neki briljantni scenarista u rangu Akive Goldsmana ili Ehrena Kruegera.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Shozo Hirono on 25-09-2009, 07:52:23
i da nađu neke bolje glumce.


Možda za Goldbluma, ali Geena Davis je nezamenjiva. :!:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 25-09-2009, 09:05:11
i da nađu neke bolje glumce.


Možda za Goldbluma, ali Geena Davis je nezamenjiva. :!:

to je bila IRONIJA.
nemam apsolutno nikakvu bitniju zamerku bilo kom aspektu tog filma.
štaviše, smatram ga jednim od retkih horora koji su se primakli savršenstvu onoliko koliko je to uopšte ljudski moguće.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Shozo Hirono on 25-09-2009, 09:43:10
i da nađu neke bolje glumce.


Možda za Goldbluma, ali Geena Davis je nezamenjiva. :!:

to je bila IRONIJA.
nemam apsolutno nikakvu bitniju zamerku bilo kom aspektu tog filma.
štaviše, smatram ga jednim od retkih horora koji su se primakli savršenstvu onoliko koliko je to uopšte ljudski moguće.


ajde. :roll:

kao da ne znamo gde je plasiran na tvojoj listi. xdrinka
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 09-08-2011, 13:30:05
A Dangerous Method International Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=ap7laVA_tqE#ws)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 10-11-2011, 13:48:30
smrt ovog nekada velikog (čuj, velikog; najvećeg!) modernog filmmejkera.
ostaće zauvek upamćen po svojim filmovima rađenim do 1996, zaključno sa CRASHOM.
R.I.P.

(http://www.showbizjunkies.com/wp-content/uploads/2011/10/a-dangerous-method-poster.jpg)


 :-o :shock: :-? :-x :cry: qpuke qpuke qpuke bljakpink sterb038

2-
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: lilit on 10-11-2011, 14:43:47
pa ko jos ocekuje da film s kirom najtli moze biti dobar film? mozda samo meho, al niko drugi. :lol:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Meho Krljic on 10-11-2011, 16:30:20
...
 
 
Istina.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Albedo 0 on 11-11-2011, 00:56:46
Čim mu je Ghoul dao dvojku mora da je remek djelo.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Josephine on 11-11-2011, 01:18:29
Frojda je čekala sudbina mentora, izgleda. Ili stereotip.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 11-11-2011, 01:25:09
(http://1.bp.blogspot.com/-x1EYgK4_3FQ/TrxYR_mgT3I/AAAAAAAAL2Y/SaDxA2hVdf0/s320/DANGEROUS+METHOD+%25289%2529.jpg)

http://cultofghoul.blogspot.com/2011/11/dangerous-method-2011.html (http://cultofghoul.blogspot.com/2011/11/dangerous-method-2011.html)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Josephine on 11-11-2011, 02:04:27
Znači, Fasbender odradio posao... Gledaću.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 31-12-2011, 17:25:10
U Novogodišnjem kulturnom dodatku čitajte

EKSKLUZIVNI INTERVJU

Dejvid Kronenberg:

Frojd, Jung i Sabina u ljubavnom trouglu

O Frojdu se pisalo da je veoma zgodan, muževan, harizmatičan, vispren, šarmantnan i moćan čovek. Nisam stvarao uobičajenu sliku Frojda kao matorca, suvoparnog čiče psihoanalize, jer ko god ga je čitao, mogao je da primeti da je on bio veoma duhovit. Govorio je o seksualnosti u vreme u kome se ljudsko telo poricalo. Nosila se slojevita odeća i nije se govorilo o penisima i vaginama, a kamoli o seksualnosti dece – kaže kultni reditelj

Razgovarala Marina Rihter
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 31-12-2011, 18:29:57
U Novogodišnjem kulturnom dodatku čitajte
EKSKLUZIVNI INTERVJU
Dejvid Kronenberg

skeniraj pa okači.

ili bar navedi neki hajlajt, if eni.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 31-12-2011, 20:03:24
nemam skener. evo, uslikao sam, valjda je čitljivo.


(http://img37.imageshack.us/img37/4478/picture548b.jpg)

(http://img811.imageshack.us/img811/4321/picture550.jpg)

(http://img502.imageshack.us/img502/4277/picture553.jpg)

(http://img812.imageshack.us/img812/9310/picture552.jpg)

(http://img43.imageshack.us/img43/8127/picture555i.jpg)

Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 21-02-2012, 23:36:27
U, bre, odvratna je ova Opasna metoda. Fuj! :) Kiraj Najtli se mnogo obrukala, baš je smešna. Naravno, najviše se obrukao Dejvid, to se podrazumeva. On i Šotra sada mogu ruku pod ruku pa u promenadu.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: lilit on 22-02-2012, 00:27:54
:-o :shock: :-? :-x :cry: qpuke qpuke qpuke bljakpink sterb038

sve ovo pa još na kub.
tek danas ga pogledah, izgleda da je bila telepatija između kunca i mene. :lol:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 22-02-2012, 01:56:09
U, bre, odvratna je ova Opasna metoda. Fuj! :) Kiraj Najtli se mnogo obrukala, baš je smešna. Naravno, najviše se obrukao Dejvid, to se podrazumeva. On i Šotra sada mogu ruku pod ruku pa u promenadu.

Чекај брате, како неко ко је такав антиталенат као што је Кира може да се ОБРУКА??!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 22-03-2012, 15:06:43
dobro.

recimo da u eonima čudnim ni smrt mrtva nije, i da MOŽDA novi cronenberg pokazuje neke znakove života.

ovaj tizer je prekratak za bilo šta sem za klijanje jedne majušne klice NADE - da će film, ako ništa drugo, biti zanimljiviji od poslednja 3 njegova filma (ali svakako NE od njegova prva 3)!

http://twitchfilm.com/news/2012/03/cronenberg-gets-his-freak-on-in-first-cosmopolis-teaser.php (http://twitchfilm.com/news/2012/03/cronenberg-gets-his-freak-on-in-first-cosmopolis-teaser.php)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Milosh on 22-03-2012, 15:14:34
Hm, ovo deluje kao da bi moglo biti bar na nivou eXistenZa...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 22-03-2012, 15:17:29
ja ne bih išao baš tako daleko.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 22-03-2012, 15:33:30


ovaj tizer je prekratak za bilo šta sem za klijanje jedne majušne klice NADE - da će film, ako ništa drugo, biti zanimljiviji od poslednja 3 njegova filma (ali svakako NE od njegova prva 3)!


meni je i spider bio bezvezan.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 22-03-2012, 15:42:08
Ја не видим како нешто у чему глуми она СПОДОБА може да буде ишта мање од тоталног крша. Додуше, можда чињеница да је управо то СТВОРЕЊЕ у главној улози значи да се Кроненберг враћа BODY HORRORU?
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 22-03-2012, 16:15:28
šuti.
ti si gledo sve te filmove s tom 'spodobom' u cjelini i cjelosti.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Mme Chauchat on 22-03-2012, 16:59:24
Meni je knjiga bila beskrajno iritantna pa se ne nadam mnogo čemu od filma.
U oftopiku: zaglavlje ovog sajta sa tizerom ukrašeno je anima-varijantom scene iz Doma za vešanje?! Vau!
(da, znam da je Laputa, u redu)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 22-03-2012, 18:57:07
šuti.
ti si gledo sve te filmove s tom 'spodobom' u cjelini i cjelosti.

Не лупај, гледо сам само прва три Твајлајта. И прва два Харија Потера, плус четврти.
Нисам гледо чак ни Пушку за... пардон, ВОДУ за слонове.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Milosh on 22-03-2012, 19:07:17
Не лупај, гледо сам само прва три Твајлајта.

E, zato ćeš poslednja dva da pogledaš u paketu (plus repriza prethodnih!) kad se bude pojavio drugi deo БРЕАКИНГ ДАЊНА, ne bi li napisao epski rivju za prvi broj Emitora u 2013!! (ako ga bude, mislim, ako bude 2013.)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 22-03-2012, 19:10:06
 :cry:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 17-05-2012, 07:53:07
Cronenbergov novi film u Kanu, zvanična konkurencija. Evo postera + dužeg trejlera.

(http://twitchfilm.com/news/CosmopolisPoster2.jpg)

http://www.youtube.com/watch?v=1d_kqaiyl3U (http://www.youtube.com/watch?v=dS9jc3BnLRc#ws)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Agota on 17-05-2012, 11:10:52
 Eh ,on je meni uvek Sedrik Digori  :lol:

Ne svidja mi se . R.P. jeste  u skupoj ambalazi,ali nedovoljno snob za moj ukus.

Ali , ovde  obecava  :!:

Bel Ami (2012) - Official Trailer [HD] (http://www.youtube.com/watch?v=HlFlZVLG46c#ws)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 22-05-2012, 00:00:31
od tatka na sina ostanulo carstvo badi horora?

Cannes Review: Brandon Does David Proud, 'Antiviral' A Classic Cronenberg Freak Fest

There is no doubt that no matter what Brandon Cronenberg decided to make as his first movie, the shadow of his father would loom large. So whether it just runs in the family, or if it was a calculated decision to do something audiences would expect from the Cronenberg mantle, full credit to Brandon for taking body horror to the next level with "Antiviral." While hardly perfect, it delivers the freak fest that fans of David have been missing for the past few years while establishing Brandon as a filmmaker with a bright future.

A constantly glowering, long haired Caleb Landry Jones leads the picture as Syd March, an employee of the Lucas Clinic who trade in a rather bizarre business. In the world of the film, celebrity obsession has jumped a few levels, and Lucas allows clients to inject themselves with the same virus or illness their favorite stars catch. A unique scientific development allows Lucas to modify the diseases so they're not contagious. But of course, as with any trade involving pharmaceuticals, there's a black market, and Syd has carved out a unique niche. Using his own body as a vessel to smuggle diseases out of Lucas, Syd hooks up with Arvid (Joe Pingue), a twisted butcher who deals in cuts of meat grown from celebrity cells, to sell his pilfered wares.

Syd's game is a dangerous one, but in a world where the body is just another commodity, it's not beyond reason that he doesn't have much regard for his own health. After a collegue is fired for engaging in the same sort of shady dealings, Syd is sent on a house call to the hotel room of the beautiful and famous Hannah Geist (Sarah Gadon). Lucas has the exclusive rights to her sickness, and they're eager to get a sample of the disease that has nearly killed her. Of course, Syd realizes there'll be tremendous interest from his own clientele and injects himself with her sample. But Hannah winds up dead, and Syd is sent tumbling down a rabbit hole where he has to survive long enough to cure himself, all while navigating a rapidly unfolding conspiracy.

Brandon Cronenberg is clearly eager to make a name for himself and like most young film directors, "Antiviral" is bursting with visual flourishes and ideas. Cronenberg adopts a sterile aesthetic -- there are a lot of white, minimalist rooms -- a deeply mannered storytelling technique from the performances through to the pacing, that recalls Julia Leigh's "Sleeping Beauty" to a certain degree (the opening title treatment is not unlike "Antichrist" either). But unfortunately, these tics get in the way of the movie. Specifically, the film's momentum and sense of suspense is constantly being held back rather than enhanced, by the actors' delivery. And this isn't helped by a script that takes nearly half the running the time before the story really gets moving.

But where Cronenberg really shines are in the ideas he brings to the table. While Matteo Garrone struggled to say anything new about celebrity with his competition film "Reality," "Antiviral" delivers the satire that was absent from that film. "Antivral" is morbidly funny, using the current panty shot/cell phone pic-driven media world as a launching pad to an absurd new place that he makes you believe could be somewhat possible. The tone toes that line well, expertly both acknowledging the surreal nature of the premise, while leaning just enough on this side of reality that one could see it as somehow happening down the road. "Celebrities are not people, they're group hallucinations," Syd's boss says at one point, and there's more than a kernel of truth in that observation.

Though it takes a bit of time to get rolling, and while it's flawed in ways that many first features are, Brandon's first film shows tremendous promise. The second half is where "Antiviral" really shows off his stuff, with a deliciously dark streak and an undeniably unique narrative that goes to some fascinating, twisted places. It's exactly the oddball and crooked tale you'd want and expect from a Cronenberg with all the gratuitous blood, pus, bone and multiple closeups of needles piercing skin you could ask for. Dad would be proud. [B-]
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 22-05-2012, 11:39:21
АНТИВИРАЛ има оцјену 4.3. ИМДБ јузери ваљда знају најбоље  :roll:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 03-06-2012, 20:32:38
Stavio Cosmopolis na skidanje, da vidimo da l je vaskrs'o. :evil: Samo da je snimak dobar...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 03-06-2012, 21:12:30
Stavio Cosmopolis na skidanje, da vidimo da l je vaskrs'o. :evil: Samo da je snimak dobar...

gde si pa to našo, i jel si uopšte siguran da C-ov film a ne nešto deseto?
i da je na engleskom?
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 03-06-2012, 21:22:09
dobijas odgovor na pp iz razumljivih razloga.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 03-06-2012, 22:07:48
kao što sam i mislio - u pitanju je :x FEJK fajl za navlačenje suckera!  xtwak
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 03-06-2012, 22:09:24
jesi raspakovao ako je imalo sta da se raspakuje? Ja nemam toliko iskustva sa skidanjem...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 03-06-2012, 22:29:32
veruj mi, nema tu šta da se raspakuje, pao si na navlakušu pre nego što si proverio i načas si probudio lažnu nadu fanovima.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 03-06-2012, 22:35:51
veruj mi, nema tu šta da se raspakuje, pao si na navlakušu pre nego što si proverio i načas si probudio lažnu nadu fanovima.

Osećam izvesno sadističko zadovoljstvo. :evil:
A onda se baš veliki broj ljudi primio.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 20-09-2012, 01:17:17
da citiram Dejana Ognjanovića sa fejsbuka:

COSMOPOLIS is like CRASH meets AMERICAN PSYCHO, but without any of the original sex & violence; they are replaced with a constant babble here. Blah-blah-blah. I'm not impressed. Still, it's a few notches above the atrocious METHOD, thanks to some fine visuals in the first half.

**(*)
2+
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 20-09-2012, 17:07:16
jupiiiiiiiiiiii, izašao torent. Bacaj na pp.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Milosh on 22-09-2012, 01:13:15
Kronenberg je mrtav! Živeo Kronenberg!

Nordling On ANTIVIRAL! Fantastic Fest 2012!: http://www.aintitcool.com/node/58500 (http://www.aintitcool.com/node/58500)

Antiviral - Official Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=TcJTd69dMyQ#ws)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 22-09-2012, 11:33:54
gde će kruška da padne, nego ispod kruške! :mrgreen:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 22-09-2012, 13:23:18
gde će kruška da padne, nego ispod kruške! :mrgreen:

to je genetski modifikovana kruška!

nego, evo mog rivjua:

COSMOPOLIS (2012)

(http://3.bp.blogspot.com/-t3nlbmBQhwA/UF2TIpaL-KI/AAAAAAAATEg/ZwTLsYIz63A/s320/COSMOPOLIS+%25285%2529.jpg)

http://cultofghoul.blogspot.com/2012/09/cosmopolis-2012.html (http://cultofghoul.blogspot.com/2012/09/cosmopolis-2012.html)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Albedo 0 on 23-09-2012, 01:06:14
drkađonski gledano, film je prilično dobar, loša strana je što je drkađon diktirao da neke scene budu prekratke, neki motivi neiskorišćeni (poput pacova koji se pojavljuju maltene minut i po), gurani pod patos da bi drkađon došao do izražaja. To jest, reditelj ne komunicira sa publikom u simbolima već je vrlo direktan, što je naravno filmski gledano velika greška.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 29-09-2012, 22:58:29
umalo nisam izdahnuo od dosade gledajući cosmopolis!  xsleep2
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 30-09-2012, 03:28:06
umalo nisam izdahnuo od dosade gledajući cosmopolis!  xsleep2

jedini noviji (a viđeniji) film koji je još dosadniji od njega jeste rimejk PUŠERA.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 30-09-2012, 09:31:52
Ovaj Petison je loš, loš, loš... Kron je nekada u svojim filmovima ima glumačke gromade poput Vudsa i Velera, a sada... Straobalno.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 30-09-2012, 12:42:46
И Ајронса!!!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 30-09-2012, 14:01:36
i merilin čejmbers!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 05-01-2013, 20:55:50
Kronenberg: Nagrade ne služe ničemu (http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=01&dd=05&nav_id=674986)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 05-01-2013, 21:57:22
Petison glumi i u novom Kronovom filmu. Ovoga puta u paru sa Vigom.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 06-01-2013, 01:14:41
Upravo odgledala (da, tek sad!) A Dangerous Method. Nije mi bio negledljiv, sem Kire Najtli za koju sam od starta želela da je pregazi tramvaj ili da joj padne klavir na glavu, samo što nema nikakve veze sa Kronenbergom. Ovakav dosadnjikav film je mogao bilo ko da snimi.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 06-01-2013, 01:20:18
Kire Najtli za koju sam od starta želela da je pregazi tramvaj ili da joj padne klavir na glavu
Al' što ume vilicu da iskrivi... Svaka joj čast!
(http://urbangreaser.files.wordpress.com/2012/04/tumblr_m29zbfcjfw1r1qhd4o1_5001.gif)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 06-01-2013, 02:01:21
Još da joj je neko otfikario tu vilicu...  :evil:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 06-01-2013, 02:14:17
LONG LIVE THE NEW JAW!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 06-01-2013, 02:25:31
 xrofl
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 06-01-2013, 20:13:45
Odgledala i Cosmopolis. Patinson se dobro uklopio, vizuelno povremeno nije loše, ima tu i tamo dobrih ideja, čak pomalo i podseća na Kronenberga (uzeti knjigu po kojoj bi bilo jako teško napraviti film, i napraviti film po njoj), ali, ukupno uzev, slabo, sporo, ono što je isprva zanimljivo se ubrzo izliže (jer nije baš toliko zanimljivo), i sve se završi zevanjem.

EDIT: Uzgred, ovo je prvi put da mi se desilo da mi manje vremena treba za čitanje knjige nego za gledanje filma pravljenog po toj knjizi.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 07-01-2013, 20:53:25
Kire Najtli za koju sam od starta želela da je pregazi tramvaj ili da joj padne klavir na glavu
Al' što ume vilicu da iskrivi... Svaka joj čast!
(http://urbangreaser.files.wordpress.com/2012/04/tumblr_m29zbfcjfw1r1qhd4o1_5001.gif)

Шта је дођавола ово, наставак Истјеривања Емили Роуз?!?!?!?!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 07-01-2013, 22:03:09
Kira Najtli zamišlja da će joj to doneti Oskara.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 08-01-2013, 21:51:37
Pa dobra je Kira, nije ona kriva što je reditelj tražio od nje da tako glumi...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 08-01-2013, 22:18:57
NIje ona kriva... Kriva su njena usta...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Agota on 08-01-2013, 22:38:34
freak me out !!
Dobra je Kira, jedino se toga i secam . :lol:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 04-05-2013, 01:32:12
David Cronenberg Teams Julianne Moore & John Cusack With ‘Cosmopolis’ Duo For ‘Maps to the Stars’

While it will miss its rumored spring start date, we will get to see the next David Cronenberg film soon enough. After the back-to-back unveiling of A Dangerous Method and Cosmopolis, the Canadian-based helmer will once again team with Entertainment One for his next film, Maps to the Stars.

According to press release, we’ve also got the main quartet locked in, as Julianne Moore and John Cusack will be joining the Cosmopolis duo of Robert Pattinson and Sarah Gadon. The former two stars will be occupying roles that were previously rumored for Rachel Weisz and Viggo Mortensen.

Described as “very acerbic and satirical” by Cronenberg himself, Maps to the Stars is a Bruce Wagner-scripted ghost story which revolves around actors and agents, with a specific focus on “two child actors ruined by Hollywood’s depravity.” Yeah, it sounds like something we’re very much looking forward to and we’ll bring you updates as they arrive. Production kicks off this July in Toronto and Los Angeles for a likely 2014 release.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 04-05-2013, 12:29:41
That sounds... interesting  :roll:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 04-05-2013, 13:41:18
Da... Obećava... Ali... Plašim se da se nadam.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 24-03-2014, 13:37:37
možda je umro kao reditelj, ali se preporodio kao pisac?

bem li ga, ali plot njegovog debi-romana zvuči fenomenalno!!!

Consumed: A Novel
by David Cronenberg


The exhilarating debut novel by iconic filmmaker David Cronenberg: the story of two journalists whose entanglement in a French philosopher’s death becomes a surreal journey into global conspiracy.

Stylish and camera-obsessed, Naomi and Nathan thrive on the yellow journalism of the social-media age. They are lovers and competitors—nomadic freelancers in pursuit of sensation and depravity, encountering each other only in airport hotels and browser windows.

Naomi finds herself drawn to the headlines surrounding Célestine and Aristide Arosteguy, Marxist philosophers and sexual libertines. Célestine has been found dead and mutilated in her Paris apartment. Aristide has disappeared. Police suspect him of killing her and consuming parts of her body. With the help of an eccentric graduate student named Hervé Blomqvist, Naomi sets off in pursuit of Aristide. As she delves deeper into Célestine and Aristide's lives, disturbing details emerge about their sex life—which included trysts with Hervé and others. Can Naomi trust Hervé to help her?

Nathan, meanwhile, is in Budapest photographing the controversial work of an unlicensed surgeon named Zoltán Molnár, once sought by Interpol for organ trafficking. After sleeping with one of Molnár’s patients, Nathan contracts a rare STD called Roiphe’s. Nathan then travels to Toronto, determined to meet the man who discovered the syndrome. Dr. Barry Roiphe, Nathan learns, now studies his own adult daughter, whose bizarre behavior masks a devastating secret.

These parallel narratives become entwined in a gripping, dreamlike plot that involves geopolitics, 3-D printing, North Korea, the Cannes Film Festival, cancer, and, in an incredible number of varieties, sex. Consumed is an exuberant, provocative debut novel from one of the world’s leading film directors.This item will be released on September 2, 2014. Pre-order now!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: scallop on 24-03-2014, 13:42:12
Šta je taj scenarija pročitao! :-?
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 30-03-2014, 18:44:58
http://twitchfilm.com/2014/03/full-disclosure-2014-the-directors-cut-david-cronenberg-gallery.html (http://twitchfilm.com/2014/03/full-disclosure-2014-the-directors-cut-david-cronenberg-gallery.html)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 30-04-2014, 19:36:56
fuck!
crony već ima novi film, gotov i spreman za crveni teptih!

eno ga, u kanesu:

http://www.theguardian.com/film/2014/apr/17/cannes-film-festival-2014-programme-list (http://www.theguardian.com/film/2014/apr/17/cannes-film-festival-2014-programme-list)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Kunac on 22-05-2014, 21:11:10
Sad još i ovo...

https://www.youtube.com/watch?v=zpr-C4FZgRI (https://www.youtube.com/watch?v=zpr-C4FZgRI)

Trejler za Kronenbergov roman...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 24-05-2014, 21:44:16
džulijana mur dobi zlatnu palmu za kreveljenje kod kronija... ali ja, svejedno, ne verujem da ću taj 'film' uopšte pokušati da gledam. :(
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 29-05-2014, 18:34:50
Еј, шта је бре ово?!?!?! На ИМДб-у пише да Кроненберг ради на нечему што се зове ЦОНСУМЕД, жанрови акција/крајм/хорор, сценарио сам Кроненберг (први пут послије ваљда педес' година), а кезњордс су између осталог

organ trafficking
depravity
organ harvesting
sexually transmitted disease
actress breaking typecast
female nudity
north korea
sexual domination
bare breasts
mutilation
cannibalism
body horror

Мислим... да ли да се усудим да се НАДАМ...?
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 29-05-2014, 18:43:38
nesrećniče, samo nekoliko poruka ranije, na prethodnoj strani, obavestio sam o ovome.

možda je umro kao reditelj, ali se preporodio kao pisac?

bem li ga, ali plot njegovog debi-romana zvuči fenomenalno!!!

Consumed: A Novel
by David Cronenberg


The exhilarating debut novel by iconic filmmaker David Cronenberg: the story of two journalists whose entanglement in a French philosopher’s death becomes a surreal journey into global conspiracy.

Stylish and camera-obsessed, Naomi and Nathan thrive on the yellow journalism of the social-media age. They are lovers and competitors—nomadic freelancers in pursuit of sensation and depravity, encountering each other only in airport hotels and browser windows.

Naomi finds herself drawn to the headlines surrounding Célestine and Aristide Arosteguy, Marxist philosophers and sexual libertines. Célestine has been found dead and mutilated in her Paris apartment. Aristide has disappeared. Police suspect him of killing her and consuming parts of her body. With the help of an eccentric graduate student named Hervé Blomqvist, Naomi sets off in pursuit of Aristide. As she delves deeper into Célestine and Aristide's lives, disturbing details emerge about their sex life—which included trysts with Hervé and others. Can Naomi trust Hervé to help her?

Nathan, meanwhile, is in Budapest photographing the controversial work of an unlicensed surgeon named Zoltán Molnár, once sought by Interpol for organ trafficking. After sleeping with one of Molnár’s patients, Nathan contracts a rare STD called Roiphe’s. Nathan then travels to Toronto, determined to meet the man who discovered the syndrome. Dr. Barry Roiphe, Nathan learns, now studies his own adult daughter, whose bizarre behavior masks a devastating secret.

These parallel narratives become entwined in a gripping, dreamlike plot that involves geopolitics, 3-D printing, North Korea, the Cannes Film Festival, cancer, and, in an incredible number of varieties, sex. Consumed is an exuberant, provocative debut novel from one of the world’s leading film directors.This item will be released on September 2, 2014. Pre-order now!

radiću book review za RUE MORGUE pa ću je dobiti ranije...


a to što je stavljeno na imdb - to je samo zbog ovoga trejlera za knjigu:


http://youtu.be/zpr-C4FZgRI (http://youtu.be/zpr-C4FZgRI)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Tex Murphy on 29-05-2014, 21:33:53
:-(

Давно је то било, па сам заборавио да је то то.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: ginger toxiqo 2 gafotas on 17-09-2014, 14:58:45
Maps to the Stars 2014 HDRip XviD AC3-EVO

(http://rapidmoviez.com/data/images/movies/2014-09/maps-to-the-stars.jpg)

http://www.imdb.com/title/tt2172584/ (http://www.imdb.com/title/tt2172584/)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Albedo 0 on 19-09-2014, 14:17:05
oće li neko da se žrtvuje za kolektiv i pogleda ovo...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Coffin Annal on 17-10-2014, 19:19:30
Žrtvovao sam se i ostao nedoklan, gotovo bez utisaka. Ima par simpatičnih momentata, navođenje gledalaca na pogrešne zaključke ostaje bez onog očekivanog, što je u neku ruku izvuklo kraj, ali ne dovoljno da ostane na površini. U pitanju je sat i po filma (pohvalno, jer bar ne oduzima previše vremena), ali bez materijala za pamćenje (ni prdež Džulijen Mur nije ispao naročito zapaljiv, iako se kasnije izvadila tresavicom u jednoj od retkih scena sa cenom). Bilo je malo hemije na početku sa Kjuzakom, iako se zapaža jasna namera režisera da šokira, premda su takvi šokovi odavno prevaziđeni. Dijalozi takođe plutaju na početku, ali što film više odmiče, tonu sve dublje, da bi se u potpunosti srozali na kraju i sveli na nepotrebnu patetiku. Više ne tako mlađani Patinson je čak jedna od svetlijih tačaka, zajedno sa onim neuhranjenim pubertetlijom. Što se mene tiče, u gotovo potpunom odsustvu kronenbergštine, film je mogao da overi i neki drugi režiser. Može se gledati uz nedeljni ručak, recimo.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 17-10-2014, 23:41:00
Ja verujem posteru na kom piše ''Brilliant nightmare'' tako da ću ga overiti kad stignem.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: ridiculus on 18-10-2014, 00:30:09
Više ne tako mlađani Patinson je čak jedna od svetlijih tačaka, zajedno sa onim neuhranjenim pubertetlijom.

Ovde reč "čak" nema nikakvu vrednost, jer Patinson ima jednu od najboljih sporednih uloga ove godine na svetskom nivou - a to je ona iz filma The Rover - za koju bi u nekom kritički pravednijem svetu ušao u trku za Oskara. Dani Twilighta su davna prošlost...
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 03-11-2014, 12:22:44
Dejvid Kronenberg napisao i objavio svoj prvi roman!
Daleko bolji od njegovih novijih filmova!

Evo ga moj osvrt!


(http://1.bp.blogspot.com/-eVs0jzHgvm0/VEa-pSD7S_I/AAAAAAAAhJo/gmSuNGKC5Zs/s1600/consumed.jpg)

http://cultofghoul.blogspot.com/2014/11/david-cronenbergs-consumed.html (http://cultofghoul.blogspot.com/2014/11/david-cronenbergs-consumed.html)Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: crippled_avenger on 05-11-2014, 17:58:46
Jedan od prošlih BITEFa kao ideju vodilju i slogan nosio je Brechtov citat, "Budućnost pozorišta je u filozofiji". Slično se može reći za Cronenbergovu rediteljsku prošlost.

Rediteljev prvi roman CONSUMED se teško može tumačiti izvan njegovog filmskog opusa, niti treba, ali za početak bažno je reći da slavni sineasta zbilja jeste napisao prozno delo koje bi sasvim sigurno imalo solidan autonomni život i da je debi nekog potpuno nepriznatog i/ili nepoznatog autora.

U odnosu na Cronenbergov opus, CONSUMED funkcioniše kao reverse-engineering - on preuzima tematske preokupacije svoje najpotentnije rediteljske faze ali tome dodaje i još jednu bitnu komponentu - a to je recepcija tih dela i pretače ih korak nazad/ napred/ dalje . kako za koga - u formu romana. Dakle, Cronenbergov roman je u svom stavu postmoderan pošto u svoj tekst uklapa i sadržaj drugih tekstova i osnovne/ konvencionalne/ akademske interpretacije. Otud su Cronenbergovi junaci i osove kakve bi opisivao u svojim filmovima, ali i filozofi i kolege filmadžije, a svi oni su pripadnici imaginarijuma njegove karijere.

Zanimljivo je da filozofi u čijoj karakterizaciji ima dosta osobina Sartrea, de Bouvoir i Althussera, filmski reditelji u kojima se prepoznaju Kusturica i Shin Sang-ok (iako se Shin pominje i kao istorijska ličnost) i Kanski festival, čine taj interpretatorski krug kojim se Cronenberg bavi, dakle ne dotiče se druge dimenzije svoje karijere a to su canucksploitation i Holivud, iako se imaginarijum ovog romana u veolikoj meri upravo može povezati sa njegovom ranokanadsko-holivudskom fazom.

U stilskom pogledu, Cronenberg se u proznom prvencu okreće identičnom izrazu kao i u ranim filmovima - stilski je sveden i vrlo konvencionala a inovaciju ostavlja za ono o čemu govori. Otud bi se stil mogao opisati kao mešavina uelbokovske/bretistonelisovske svedene rečenice sa detaljima unutar opisa koji se razvijaju u stilski ukras i ideološku intervenciju, sa stilom koji uglavnom više proističe iz atmosfere čitanja nego iz samih reči; sa ballardovskom razbarušenošđću i hladnokrvnim opisom nečeg ekstremnopg i uzavrelog kao iz faze romana CRASH, koji je Cronenberg uostalom i ekranizovao. Sigurno je da se u malim globtroterskim pričama unutar velike priče može prepoznati i David Mirtchell. Na planu rukopisa rezultat je pitak triler koji biva obogaćen Cronenbergovim pečatima na sličan način kao i rani filmovi koji su vrlo lako mogli da se žanrovski klasifikuju.

Samo zaključak romana sa svojim odbijanjem da ponudi decidno razrešenje odstupa od jasne žanrovske matrice na narativnom planu, ali "otvorenost kraja" praktično otvoreno poziva čitaoca na "interpretiranje" - otud se roman završava nizom nagoveštaja i bacanjem ideja pred čitaoca a ne raspletom.

Osnovni estetski preokret jeste to što Cronenberg u ovoj knjizi i piše triler, ne koristi ga samo kao žanrovski kostur, a avangardnost njegovih ranijih dela i recepciju tih ostvarenja iz pera teoretičara koristi kao osobine i motivacije triler-junaka.

CONSUMED je sofisticirani, umbertoekovski, triler u kome je Cronenberg sročio mali udžbenik o sebi u formi dinamične proze i moram priznati da je u toj nameri potpuno uspeo.

CONSUMED je relativno "kratak" roman, vrlo je fokusiran i pripovedački i stilski, neko zlonameran bi ga mogao porediti sa sličnim delima poznatih pisaca koja nastaju kao pozivi na ekranizaciju. Iako je nesumnjivo da bi se mogao ekranizovati, ova lapidarnost mi je više ličila na kratke knjige francuskih teoretičara u kojima se bave jednom temom a ne razvijaju filozofski sistem, nego na romane u kojima se pisci nude producentima a žrtvuju proznu razradu ideja.

Kronenbergovština koju donosi je istovremeno kanonska i sveža, prepoznatljiva od ranije i efektna kao da je prvi put, iako vrlo dobro znamo da nije. Proza je jedno od čestih pribežišta filmskih autora koji pod stare dane shvate da su sami sebi najzanimljivija tema. Cronenberg je u romanu CONSUMED međutim uspeo da to bavljenje vlastitom veličinom formuliše kao efektan prozni triler i da umesto dela koje se samo pretvara da je žanr isporuči jedno solidno i autonomno ostvarenje. 
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: C Q on 08-09-2015, 00:43:39
(http://cs629111.vk.me/v629111487/c610/LSugNP6ljwg.jpg)

Criterion BR, 13 Oct 2015

Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Truman on 08-09-2015, 16:33:52
remek-delo!
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Alexdelarge on 18-10-2015, 21:37:05
(http://www.laguna.rs/_img/korice/2945/progutana-dejvid_kronenberg_s.jpg)

Progutana
Dejvid Kronenberg

Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek

Datum objavljivanja: oktobar 2015.

„Zabrinjavajući, zlokoban i opčinjavajući roman – baš kao i njegovi filmovi.“ Stiven King

Šokantni roman legendarnog režisera o dvoje novinara opsednutih krvlju

Moderni i opsednuti kamerama, Naomi i Nejtan žive od toga što sarađuju sa žutom štampom u doba društvenih medija. Naomi zaokupljaju naslovi koji se tiču slavnog para, Celestine i Aristida, marksističkih, promiskuitetnih filozofa. Celestina je pronađena mrtva, a Aristid je nestao. Policija sumnja da ju je on ubio i pojeo delove njenog tela. Ipak, Naomi polazi da ga nađe, i dok sve dublje zalazi u život tog para, otkriva da novinska priča tek prelazi preko površine uznemirujućih stvari koje su njih dvoje radili.

Nejtan, u međuvremenu, fotografiše u Budimpešti kontroverzne postupke hirurga bez dozvole za rad po imenu Zoltan Molnar, koga je svojevremeno Interpol tražio zbog trgovine organima. Posle seksa sa jednom Molnarovom pacijentkinjom, Nejtan se zarazi retkom Rojfijevom polnom bolešću i putuje u Toronto, rešen da se upozna sa čovekom koji je otkrio taj sindrom. Doktor Beri Rojfi, kako Nejtan saznaje, sada proučava sopstvenu odraslu kći, čije bizarno ponašanje krije razornu tajnu.

Ove paralelne priče prepliću se u uzbudljivi zaplet nalik na snoviđenje, koji obuhvata geopolitiku, trodimenzionalnu štampu, Severnu Koreju, Kanski filmski festival, rak i neverovatno raznovrstan seks. Kronenberg piše sa žestokom vajarskom snagom koja nam ne dozvoljava da skrenemo pogled.

„Zapanjujuće i neverovatno delo. Nije za one slabog srca, ali je za one među nama koji uživaju u putovanjima kroz tamne dubine obavezno štivo.“ Stiven King

„Kronenberga će verovatno optuživati za svaki greh koji se može smisliti kako bi se kompenzovao ljudski strah od uma i tela. Ova izuzetno originalna knjiga, u zahvatu i poetičnoj preciznosti nalik na najbolja Nabokovljeva dela, može da uznemiri, razoruža i konačno čitaoca apsolutno pretvori u saučesnika.“ Vigo Mortensen
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: C Q on 27-11-2015, 21:22:40
! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=c7MDG4lAXtc#)

04. 10. 2015
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Ghoul on 05-12-2015, 00:12:01
UMRO KRONENBERG kad ga intervjuisao dragan jovićević za NIN!

U AKTUELNOM BROJU:

Живимо у поремећеном и перверзном друштву

Стварност је узнемирујућа и насилна, а људи су изгубили анђеоски лик, каже у ексклузивном интервјуу за НИН славни канадски редитељ и писац. Мајстор хорора говори о стању у Европи и свету, о екстремној реалности и бирократском Холивуду, о исламу и новим технологијама, о порнографији и ћирилици


 :idea: MOGLA BI NEKA DOBRA DUŠA OVO DA SKENIRA ILI USLIKA... :idea:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Labudan on 15-03-2017, 14:33:37
Srećan rođus 74. Kroniju!

U to ime, razmišljam da repriziram Dead Ringers ili Spider, koji mi nisu prvi put legli, pa ima li ko da ih nahvali, vrijedi li ponoviti ili ne?

Moji omiljeni su Videodrome, Naked Lunch i Crash, dok su mi oni pre-1983. đene đene, ok.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Dybuk on 15-03-2017, 14:35:35
I ja sam razmisljala da repriziram Dead Ringers, pa eto, glasam za taj.

Ja preferiram njegove ranije radove.
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Labudan on 15-03-2017, 14:53:31
Mogao sam i da pretpostavim  :)

Kako to izgleda uopšte, mislim kad cura gleda Kronijeve filmove sa ženama koje razvijaju alien organe pod pazuhom ili džinovskim matericama?

Mislim, jel ti žao što ih ubiju? :)
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Dybuk on 15-03-2017, 14:59:28
Khm. :)

Ova Dybuk ni za eutanaziju suzu ne bi pustila!

Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: angel011 on 15-03-2017, 20:31:48
Dead Ringers je bolji, ali ima i Spider dobrih trenutaka.


Nego, jeste li videli da 'oće da rimejkuju Muvu?  :cry:
Title: Re: UMRO KRONENBERG!
Post by: Labudan on 15-03-2017, 21:36:22
Da rimejkuju rimejk rimejka, moguće.

Mene je taj film skroz ladnim ostavio, možda i njega da repriziram