Horor u Zemunu: Vrane kljucale prolaznike
Jato vrana juče je napalo četvoro građana u Zemunu, a među žrtvama je i dvoje zaposlenih u vrtiću "Čarolija".
Jedan od povređenih je Steva Šajn (31), koji je za "Kurir" rekao da su mu vrane kljucale i izgrebale glavu i da je bilo kao u Hičkokovom filmu "Ptice".
“Napale su me u dva navrata dok sam iznosio ambalažu od mleka iz vrtića. Išao sam do kontejnera kad su počele da grakću i lete iznad moje glave”, rekao je Šajn i dodao da bi taj napad mogao da opiše kao nešto najstrašnije što je doživeo.
Povezane vesti
Vrane napadaju na Novom Beogradu!
Hičkokove vrane napale Čačane
Prema njegovim rečima, prvi napad dogodio se u pet sati ujutro, a drugi je usledio oko 10 časova.
“Imao sam kapu na glavi, a one su me ponovo sačekale kod kontejnera i opet napale. Nisam znao šta drugo da radim nego da pozovem pomoć, ali niko nije izašao”, rekao je Šajn i dodao da su mu vrane oborile kapu, a da ga je onda jedna kljucnula u glavu, a druga ogrebala kandžama.
ORNITOLOZI: ŠTITE PTIĆE KOJI UČE DA LETE
Napadi vrana nisu neobična pojava. Prema rečima stručnjaka, ptice na taj način štite svoje mlade i ta pojava traje nekoliko nedelja.
“Ovo je period kad mladi pokušavaju prve letove i dešava se da izlete iz gnezda pre nego što se spreme za let i padnu na asfalt ili u žbunje”, rekao je Dragan Simić iz Lige za ornitološku akciju Srbije i savetuje ljude da se zaštite kapom ili šeširom.
http://mondo.rs/a905732/Info/Drustvo/Vrane-napadale-Zemunce.html