DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

UPRAVO ČITAM (A NIJE SF, F, H)...

<< < (430/459) > >>

džin tonik:
sta ces, mislim da je veci problem uopce saznati da postoji, a tek pronaci...
bila je skupa, ali sam ustedio: jedna postena knjiga vrijedi mi vise od stotinjak budalastina goldsteina, klasica i la ekip. vise ne podnosim da me autori po nalogu i sa agendom, sve uz sustavnu reklamu, drze za idiota raznim bajkama. citam samo stvari koje imaju link sa stvarnoscu, bajke sa agendom tek fenomenoloski.

džin tonik:


vjekoslav vrancic - branili smo drzavu I-II
knjiznica hrvatske revije, barcelona - münchen, 1985., 372+486 str., kartonski uvez sa klapnama, 45 us$, 120 dm

citaju se uspomene, osvrti (knjiga 1) i dozivljaji (kniga 2) jednog od rijetkih prezivjelih visokih duznosnika ndh, vjekoslava vrancica, koji je, kao sto vidimo iz prilozenog, bio dovoljno razborit da nesto cestito stavi na papir. cak i o vremenu koje nas zanima. vrlo vrijedno stivo, mislim, bez kvalifikacije, lijepo je saslusati sve strane i stvoriti objektivnu sliku prilika i neprilika.
izuzetno djelo, vrlo opshirno i temeljito.

džin tonik:
ponukala me rasprava sandmana i bate o svjetskoj politici da izvucem jedan readers digest ili sto bi rekla reklama: there is no such thing as an old readers digest.readers digest, 10/1946.
meki uvez, itd.

doticni broj sadrzi jedan proslavljeni clanak, vrlo trivijalno srocen, bogdana radice disidenta. bolje receno, uvodni pozdrav disidenta bogdana radice, nakon sto je doticni, kao jedna od najzasluznijih osoba za afirmaciju i prihvacanje kvislinga tita i jugokomunista na zapadu, ekspresno pobjegao iz raja i pridruzio se hrvatskoj emigraciji. ako vas zanima, procitajte zasto reklama rd-a nije tek floskulativna, te je clanak i danas aktualan:

dark horse:
Interesantno. Nisam imao pojma da sintagma "korisni idiot" seže još iz tih vremena. Delovalo mi je kao da je novijeg datuma.

Omnia Mutantur, Nihil Interit.

dark horse:

--- Quote ---Stvaranje izraza se tradicionalno pripisuje sovjetskom boljševičkom vođi Lenjinu, iako nije pronađena nijedan izvor u kojem ga je eksplicitno rabio.
--- End quote ---

I liči da je to slučaj. Lenjinistička ujdurma! xrofl

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version