Author Topic: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite  (Read 36855 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.617
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #50 on: 07-01-2016, 19:19:08 »

Beše u Konanu svega i svačega...Naravno... Ovo je raj. zar ne?

http://youtu.be/JuggGZA-1ks

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #51 on: 07-01-2016, 19:40:07 »
Valerija je u ovom insertu sredila više protivnika od Konana.
"zombi je mali žuti cvet"

Stipan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.617
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #52 on: 07-01-2016, 19:45:32 »
Hrome, blagoslovi moju osvetu ako me čuješ. A ako ne čuješ... Pa sklanjaj mi se sa puta!

http://youtu.be/oq9dspskCEE

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #53 on: 07-01-2016, 19:54:32 »
uvatili ste se za tog Konana, a to je tipično muški trip koji nervira D.
Mislim da je ona imala sasvim drugačiju viziju tema za ovaj "ženski" broj... stvarna ženska moć, a ne tuča u mračnim sokacima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #54 on: 07-01-2016, 19:56:59 »
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #55 on: 07-01-2016, 20:04:19 »
..ni ti nisi citao Konana...
...ne verujem da je D bas protiv Konanovog ophodjenja prema zenama...mani ove "tripove"...
ove scene koje su snimane iskljucivo za testosteronsku zabavu nemaju vezu sa gorepomenutim.
Konan je slojevit lik.

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #56 on: 07-01-2016, 20:05:12 »
kunac, pa i ovo nije zenska moc,,,ovo je polababa-poladeda.....

Stipan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.617
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #57 on: 07-01-2016, 20:07:48 »
A šta sad pa fali ovim scenama? Očito je gde su mišice, a gde žena...

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #58 on: 07-01-2016, 20:30:54 »
..ni ti nisi citao Konana...

Robert E. Howard's description of Valeria in Red Nails is:

She was tall, full-bosomed, and large-limbed, with compact shoulders. Her whole figure reflected an unusual strength, without detracting from the femininity of her appearance. She was all woman, in spite of her bearing and her garments. The latter were incongruous, in view of her present environs. Instead of a skirt she wore short, wide-legged silk breeches, which ceased a hand's breadth short of her knees, and were upheld by a wide silken sash worn as a girdle. Flaring-topped boots of soft leather came almost to her knees, and a low-necked, wide-collared, wide-sleeved silk shirt completed her costume. On one shapely hip she wore a straight double-edged sword, and on the other a long dirk. Her unruly golden hair, cut square at her shoulders, was confined by a band of crimson satin.
   
— Robert E. Howard, Red Nails

She is also described as a superior swordswoman. Valeria is faster and more agile than Conan.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #59 on: 07-01-2016, 20:55:22 »
...to je iz zezanja bilo upuceno Bobanu, ti si upao sa onim hermafroditom... ;)

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #60 on: 07-01-2016, 21:15:26 »
Pa, ne bih smela mnogo da pričam, da ne utičem na saradnike, ali ja taj pojam (žensku moć) interpretiram van odnosa sa muškarcima, van ljubavno-seksualnih odnosa (on se može i tu primeniti, svakako, ali se to onda svede na stereotipizacije tipa Konana? Na aktivnu i pasivnu ulogu? Na igre zavođenja i flertovanje, osvajanje (ko koga osvaja, kako, zašto itd.) - svakako bih volela da se neko pozabavi i tom temom).

Šta me je uopšte inspirisalo da zadam ovu temu? Išla sam jednom na neki alternativni master - rodne studije. Sve predavačice su bile, ne mogu da kažem muškobanjaste, ali su naginjale nekom androgenom stilu, neke su bile lezbejke (mislim i većina, čak), oblačile su se nemarno, koža im je propadala, kose masne i kratke, nema šminke, tela opuštena i gojazna, čak (dobro, ja sam malo frik za vežbanje). Sad, one su nam pričale o feminizmu kao o pokretu koji uspostavlja ženski identitet koji se ne oslanja na muškarce. Ja taj koncept mogu da razumem, ali ne mogu da razumem zašto onda one fizički podsećaju na muškarce? Mislim, možda je to njihov pokušaj da budu polno-rodno neutralne, ali opet je to muška estetika.

Postavljala sam pitanja, naravno, ali sam, sasvim neočekivano, doživela diskriminaciju, čak i prezir (u krugu feministkinja, go figure :lol: ) i to samo zato što sam se šminkala, nosila suknje i imala nalakirane nokte. Nekako je većini predavača trebalo mnogo vremena da vide beyond mog izgleda i saslušaju pitanje bez predrasuda (dobro, posle sam namerno išla na predavanja sa full mejkapom provokacije radi). A feminizam je pokret koji se protiv predrasuda bori (i uključuje lbgt, ekološke i kvir studije)?

Na tim studijama sam shvatila koliko su koliko su žene, zapravo, nesrećne. One koje žele da budu shvaćene ozbiljno, odnosno da prenesu ideju, misao, moraju da sakriju svoju seksualnost (grudi, noge, šminku), jer muškarci, koji su u većini na pozicijama moći i donosilaca odluka, žene primarno procenjuju tako. Imam prijateljicu koja je bila u organizacionom odboru nekog pozorišnog festivala. Vrlo inteligentna, lepa, ženstvena, oblači se uvek u crno, tj. ne ističe grudi, noge, ne nosi štikle. Ipak, uvek je pričala da kada uđe na taj sastanak sa muškarcima, svi joj prvo gledaju u grudi, usne, dupe itd. Tu žena onda mora da uloži dupli napor da bi se čulo šta ima da kaže.

Sad, žene su tu razvile mehanizam korišćenja svoje seksualnosti da dobiju ono što im pripada, ali onda ih zovu manipulatorkama, kurvama, kučkama itd. I opet im je teško da se izbore sa tom nefer reputacijom.

Feministkinje pokušavaju da naprave identitet nezavisan od muškaraca, a paradoksalno beže u muški vizuelni identitet ili u neku vizuelnu neodređenost, i onda dobijaju epitete poput "muškobanjasta", "baba-deda", "veštica", "lezbača" itd. Moj je utisak da su i žene sa tih rodnih studija, sve uspešne, objavljivane profesorke i feministkinje - nezadovoljne. Nekako su mračne, ponekad agresivne, nisu mirne same sa sobom. Verovatno zato što misle da ne dobijaju ono što im pripada.

To poništavanje definisanja ženske seksulanosti u odnosu na muški identitet i stereotip ženstvenosti vodi do prekida kontakta sa muškarcima i isključivanja takvih žena iz nekog političkog okvira i vodi njihovoj izolaciji u feminističke grupe, jer takve žene za muškarce (koji su većina u političkim krugovima) više nisu "prave" žene. Dakle, muškarci traže i vole da žena pokaže svoju ženstvenost, a kada na osnovu nje nešto i dobije odmah je etiketiraju kao manipulatorku i kurvu. Tu nema win situacije za žene.

Uzmimo za primer ministarku Zoranu. Ona je, zapravo, dobila savet da istakne svoju ženstvenost, pa se zato i fotografisala za novine u nekim odevnim kombinacijama, povela računa o frizuri i šminci. Takva se dopada glasačima i svojim muškim kolegama. A pošto je jedina i ne umrežava se sa drugim ženama, ne predstavlja pretnju za muškarce, pa je "trpe". Ali njena moć ne leži u njenom znanju, ona ne ističe znanje ni intelekt u prvi plan, već svoju šminku i uvek uredno ofarbanu kosu.

Hrvatska predsednica Kolinda ima sličan identitet. Njena fotografija u bikiniju i dalje kruži medijima. Kada stoji pored muških kolega, oni dominiraju. To je pogotovo bilo vidno u izbegličkoj krizi, kada se hrvatski premijer blamirao i davao svađalačke izjave, dok je ona ili ćutala ili pokušavala da umiri situaciju, dok je, realno, imala uticaj da ućutka svog kolegu ili ga u medijima prekori, iskritikuje, ili da ga pozove na privatni sastanak kako bi se dogovorili o zajedničkom diskursu.

I koja žena onda ima moć (mislim na političku moć i uticaj)? Medlin Olbrajt i Angelina Merkel i Hilari Klinton ili Zorana i Kolinda? Koju više poštuju njihove muške kolege i glasači i zašto? I koje se najveće zamerke ovim ženama, tj. koje uvrede javnosti najčešće trpe?

Žene koje se ne određuju prema muškarcima, čije figure stoje u javnosti nepovezane sa nekim moćnim muškarcem (kao ove tri navedene inostrane političarke) u očima javnosti i muških kolega gube svoju ženstvenost i seksualnost, kako vidim. Da li je tako? Da li mora da bude tako? Zašto je to tako?

Zašto moć koju poseduje neka žena poništava njenu ženstvenost i njen ženski identitet u očima muškaraca pa i žena? Zašto žena bira između moći/uticaja i svoje seksualnosti? 

Da li su ti odnosi moći toliko povezani sa seksualnošću da se bilo kojim remećenjem takvih odnosa urušava kamen-temeljac nekih polno-rodnih odnosa? Da li su moćne žene pretnja toj ustrojenosti sveta? Da li to ima veze sa seksom, u smislu da muškarci smatraju da ženi mogu da oduzmu tu spoljašnju moć i uticaj ako je pojebu? Da li je za muški seksualni identitet taj osećaj prevlasti nad ženama ključan? Da li zato ima malo moćnih žena? Šta je matrijarhat? Zašto nije opstao? Koja je bila uloga muškarca u matrijarhatu? Šta je ravnopravnost (socijalno-ekonomsko-političko-seksualna)? Da li je uopšte moguća? Koliko je ženama teško da dođu do pozicija moći i zašto?


Baš na tim rodnim studijama ispričali su nam o jednom eksperimentu. Žene su se, šminkom, garderobom i ponašanjem, transformisale u muškarce i tako su živele neko vreme. Sve odreda su tvrdile da su dobijale različit (često bolji) tretman nego kada su živele svoje normalne ženske živote.

Zašto sam ja bila diskriminisana od strane feministkinja samo zato što nosim ruž? Da li je ta spoljna maska, te uloge koje igramo, toliko bitna za suštinske odnose između ljudi? Da li ta težnja da se ukinu polne i rodne uloge vodi ukidanju privlačnosti između muškaraca i žena?

Mani je, eto, i ta Biljana Srbljanović, žena koja ima uticaj, a pri tom je zadržala svoju ženstvenost. Ali i ona dobija epitete da je lezbejka, kurva, kokoška itd.

Naravno, ovi odnosi prenose se na sve aspekte života, uključujući film, književnost, umetnost. Ima li alternative ovakvoj postavci ili je ravnopravnost nemoguća jer potencija, osećaj samopouzdanja kod jedne polovine sveta zavisi od podređenosti druge polovine sveta? Da li sve to uopšte ima veze sa seksualnošću i zašto su žene u lošijem položaju, anyway?

Sve su to neka pitanja koja treba obraditi kroz ovu temu. :)

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #61 on: 07-01-2016, 21:43:28 »
Nije tebi lako, svaki dan ustaješ sa tim bremenom i nosiš ga sve vreme.
Pokaži me jednu lepu, zgodnu, poželjnu feminiskinju i priznaću da je to pokret koji ima smisao... ovako, trla baba lan...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #62 on: 07-01-2016, 21:55:01 »
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #63 on: 07-01-2016, 21:55:19 »
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #64 on: 07-01-2016, 22:09:08 »
Pokaži me jednu lepu, zgodnu, poželjnu feminiskinju i priznaću da je to pokret koji ima smisao... ovako, trla baba lan...

Dobro, bilo bi neskromno da se smatram lepom i poželjnom (kad je to ionako u oku posmatrača), ali se bar smatram ženstvenom. I feministkinjom, ali u onom izvornom značenju - da se čuje i ženski glas i da bude tretiran sa poštovanjem.

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #65 on: 07-01-2016, 22:19:33 »
Pokaži me jednu lepu, zgodnu, poželjnu feminiskinju i priznaću da je to pokret koji ima smisao... ovako, trla baba lan...

Dobro, bilo bi neskromno da se smatram lepom i poželjnom (kad je to ionako u oku posmatrača), ali se bar smatram ženstvenom. I feministkinjom, ali u onom izvornom značenju - da se čuje i ženski glas i da bude tretiran sa poštovanjem.

To te B. provocira.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #66 on: 07-01-2016, 22:27:14 »
D,Zasto kad uvek objasnjavas neuspehe i razocarenja, mase i grupe su u pitanju a kad navodis uspehe i pozitivno uvek je jedinka,osoba,licnost ?

Linkin

 • 3
 • Posts: 1.800
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #67 on: 07-01-2016, 22:54:43 »
Pokaži me jednu lepu, zgodnu, poželjnu feminiskinju i priznaću da je to pokret koji ima smisao... ovako, trla baba lan...

Dobro, bilo bi neskromno da se smatram lepom i poželjnom (kad je to ionako u oku posmatrača), ali se bar smatram ženstvenom. I feministkinjom, ali u onom izvornom značenju - da se čuje i ženski glas i da bude tretiran sa poštovanjem.

To je kontradiktorno. Biće da si ti fejk feminiskinja.  8-)

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #68 on: 07-01-2016, 22:56:04 »
To te B. provocira.

Znam. :lol:

@Ugly

Ne znam da li sam pravilno razumela tvoje pitanje, ali možda sam kriva što sam zaboravila da napomenem da se ceo ovaj moj esej odnosi na žene u javnom životu. Javan život je nekada bio rezervisan isključivo za muškarce, a privatan za žene (domaćinstvo, porodica). Postoje i srećne žene, naravno. :lol: One i u privatnom životu mogu da budu srećne i da kuvaju, čuvaju decu, brinu o porodici i kući. Hell, to i jeste sreća, šta tome fali? Samo mislim da su žene i u tom privatnom životu preuzele neke nametnute, pasivne uloge: da ćute, da brinu o svima dok o njima i ne brinu baš, da neguju, da trpe itd. To se, danas, srećom, menja pa su i žene srećnije u tom privatnom domenu.

Ovde sam pričala o ženama koje iz privatnog (koji je uvek lični i tu ženska sreća i bukvalno zavisi od porodice do porodice, svaka je različita) iskorače u javni i o problemima sa kojima se sreću.

Svakako može da se piše i o ženskoj moći unutar privatnog života.

Linkin

 • 3
 • Posts: 1.800
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #69 on: 07-01-2016, 23:06:16 »
Samo žene to rade? Muškarci ne ćute, ne brinu, ne trpe?

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #70 on: 07-01-2016, 23:28:02 »
Javni ili privatni...ili mislis poslovni i privatni...ili smo svi jedno na poslu, drugo u kuci, ili kako...
Te lezbace nesrecnih lica na poslu su privatno srecne, samo se unesrece kad izadju u javnost...?

Ja samo hocu da kazem da se niko ne treba etiketirati.Pogotovu ne sebe.
Kad neko zna sta hoce od zivota i kad ukapira koje mu je mesto nametnuto, i vidi kako ce rasavati svoje probleme,uzivace.
A to nema veze ni sa polom, ni sa poslom, nego samo sa licnim stavom.
Svi smo licnosti bez obzira na pol, ja i zelim da ne prozivam, ili etiketiram.
Ako znas tacno sta hoces , sta i zasto radis, neces imati problema bez obzira pa taman sva nasminkana usla na zurku RollingStounsa.

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.253
 • ведьма
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #71 on: 07-01-2016, 23:41:51 »
Quote from: Ugly MF
Ja samo hocu da kazem da se niko ne treba etiketirati

Quote from: Ugly MF
Te lezbace nesrecnih lica

Extra!

Quote from: Ugly MF
kad ukapira koje mu je mesto nametnuto

uzivace.

Extra!


Albedo 0

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #72 on: 07-01-2016, 23:49:33 »
Taj grad gdje je D. išla u školu i mlatila muške u tučama i šahu... jel to neki middle earth? 8-)

Neka zemlja patuljaka, neki Hobiti što ispijaju čajeve i jedu mrkvu, jel to Rumunija, kakav je to grad bre? 8-)

al zanimljivo je to što reče eddie oko reprezentativnosti... kad se spoji sa tezom o jačim djevojčicama prije muškog puberteta, dobije se jednačina da Holivud zamlaćuje žene s nekim zlatnim dobom šestog razreda, kada su mogle da šamaraju i matiraju golobrade momčiće

a šta time dobijamo, vječnu nepunoljetnost žena. Kao da nam nisu bili dovoljni četrdesetogodišnji muški tinejdžeri, no sad i tetkama da kompenzujemo nedostatak moći

u suštini, ako je Holivud produžavao muški polni organ s nekim supermenima, sad je došlo vrijeme da i esktrapoliraju ženske moći...

a niko ne shvata da svijet postoji zahvaljujući tome što je bar jedan pol bio zreo

i zato, tu Sodomu odakle je D. da zatrpamo bombama ili nešto tako, tu pošast hobitsku u logore! 8-)

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #73 on: 07-01-2016, 23:51:13 »
Sta ti je bre, Dybuk?
Pa ona ih je tako opisala, ne ja!?

Ja samo posle ukratko naveo konkretno o kome se radi, sta je tu sporno, nikog ne vredjamo,jelte!?

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.253
 • ведьма
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #74 on: 07-01-2016, 23:52:37 »
Ugly, ovo sto si napisao nema utemeljenja u logici i stvarnosti i stravicno je kontradiktorno pa reagujem po poslovniku!! :)

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #75 on: 08-01-2016, 00:03:15 »
zaista mi nije jasna onda tvoja logika...
...ako mislis da svaka zena treba ceo zivot da se bije s vetrenjacama i da pritom za sve krivi muskarce, velica zene koje time nista ne postizu, i to plus sve u nekoj labelovanoj masi,
koja nista nikad ionako nece postici sa tim jopet da ponovim...


umesto da se mane corava posla, pogleda stonokazu stari nasi u se i u svoje kljuse,
vidi sama ko je ,sta je, sta voli, a sta ne voli , i krene da uziva u tome bez da je briga sta ce bilo ko reci.....
-eeeee, jos samo kad ne bi brinuli o tome sta ce neko drugi da kaze, eeeeeeeee,,,,,,
a ja kolko vidim svaki vas    ****inisticki pokret se samo i bazira na tome.....
bez obzira na polove, jelte....

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.253
 • ведьма
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #76 on: 08-01-2016, 00:06:49 »
Ma prvo kazes da ne etiketiras a onda radis upravo to. Zatim. Kako su tebi komplementarni pojmovi "nametnuto mesto" i "uzivanje" molim te? To je u koliziji s ljudskom prirodom, totalno.

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #77 on: 08-01-2016, 00:16:51 »
nisam ja etiketiro,nego citiro D, a ti se uporno fatas za to, izvlacis iz kontexta i koprcas se sa tim,jer spojiti "nametnuto mesto" i "uzivanje" mozes razumeti kad se posvetis drugim bitnijim stvarima,osim gledanja filmova.

Meni dodje malo zao kad vidim da se D rasipa raspravljajuci sa drugim zenama o tome kad udje u prostoriju dal su joj prvo pogledali u dupe ili u sise.
I stvore citav pokret dal' to tako treba....i onda to uzme maha.

Ja sam dosad naucio da bez obzira kako zena izgleda,ako zna zasto je u toj prostoriji,najmanje na svetu ce joj biti bitno dge je i ko u sta prvo pogledao.

Umesto da sedi kuci i pise naucnofantasticne price,ona gubi vreme sa...nesrecnim lezbacama ;)

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.253
 • ведьма
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #78 on: 08-01-2016, 00:22:09 »
Neko gleda filmove, neko serije, c'est la vie!

Kontekst ili izvlacenje iz istog, sve se se svodi na tvoju interpretaciju koja je, eto, u mom sistemu razmisljanja potpuno netacna.

Pusti ti D da upravlja svojim vremenom kako joj odgovara, sigurna sam da ce se i sama snaci.


Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #79 on: 08-01-2016, 00:28:53 »
Pa ne drzim je, ali i sama vidis gde je bolje utroseno vreme, a opet se koprcas...

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.253
 • ведьма
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #80 on: 08-01-2016, 00:32:35 »
Quote
a opet se koprcas...

Eh, da, to se najcesce zove razgovor. Diskusija, taj zonfa.


Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #81 on: 08-01-2016, 00:40:43 »
Co'ek kaze nesto pametno, ali se to mora kontrirat, jer je malo ranije napiso nesto sto se ne svidja.Zenska priroda...so simple to understand :)

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #82 on: 08-01-2016, 02:26:06 »
Mnogo me nervirate. :) Opustite se, ljudi. Priča se o temi za broj ZS.

*Sve teorije o mojoj ličnosti, analize moje psihe i motivacije, savete, postujte na temi o milosti, očito tome služi. Al' nemojte ako ne morate, plašite me ponekad:)

Batice, pozvala sam te da pišeš za broj. Nemoj da se rasplinjavaš ovde, napiši tekst, objaviću svačije stanovište.

a šta time dobijamo, vječnu nepunoljetnost žena. Kao da nam nisu bili dovoljni četrdesetogodišnji muški tinejdžeri, no sad i tetkama da kompenzujemo nedostatak moći

u suštini, ako je Holivud produžavao muški polni organ s nekim supermenima, sad je došlo vrijeme da i esktrapoliraju ženske moći...

a niko ne shvata da svijet postoji zahvaljujući tome što je bar jedan pol bio zreo

Pa vidi, bilo bi super da napišeš tekst o tome kako Holivud formira svest žena, utiče na (kvazi)feminizam itd.

A ako ti sada samo repliciram da ta teza o "zrelosti jednog pola", ako te dobro shvatam, implicira da su žene zrele negovateljice, čija (majčinska, supružnička) podrška iz pozadine omogućava muškarcima da razviju svoje intelektualne i fizičke talente, dok žene ostaju u senci (ali tako odgajaju i 40ogodišnje tinejdžere, intelektualno razvijene, ali emotivno razmažene i nezrele), nemoj da mi odgovaraš ovde - napiši tekst.

Taj zreo pol (koji stvarno i jeste zreo, briga o drugome razvija inteligenciju i osećanja) odgaja se poklanjanjem lutaka i plastičnih kuhinjskih setova. Devojčice se navikavaju na negovateljsku ulogu, dok dečaci dobaju kompjuterske igre, lopte, šah, stripove, knjige itd. Taj život na grbači žena, na uštrb njihovih talenata i potencijala, zoveš "svet je opstao zahvaljujući zrelom polu"?

Postoji i teza da su žene sebi učinile medveđu ulogu emancipacijom - sada moraju i da brinu o porodici i da rade. Biće da se neko tu nije emancipovao (dovoljno), jer ako žena ima partnera, muža, što bi sve breme palo na nju?

Bio je jednom i bilbord u Beogradu na kojem je ona Kancelarija za ravnopravnost promovisala, kao, neki "lakši život za žene" apelovanjem na muškarce da "pomognu u kući". Mislim, taj i takav bilbord jeste posledica činjenice da po državnim institucijama rade diletanti bez stručnog znanja, ali ovde je bio potreban samo zdrav razum: muškarac ne treba da "pomaže" ženi u kući, muškarac treba da podeli obaveze i odgovornosti sa njom. Ovako je bilbord imao potpuno pogrešan, čak i štetan, efekat u odnosu na nameravani.

Kako da onda ne dobiješ 40godišnje tinejdžere? Muškarce koji misle da u kući treba da "pomažu", dok su, sa druge strane, neki od njih, uspešni naučnici, umetnici i sportisti, a žene treba da se trude da budu sve to i još da nose najveći deo porodice na svojim plećima?

Dala sam samo neke reference. Interesuje me da vidim kako će drugi autori interpretirati pojam. On je intrigantan sam po sebi, po zvučnosti. Ne pominje se često, možda su nekome reč "žena" i "moć" čak i kontradiktorni. Pogotovo će biti zanimljivo videti ta tumačenja u pričama.


*Btw, naučila sam da se branim jer su me dečaci bulingovali (nikada devojčice, bilo je drugačije vreme nego danas). Pratili su me do zabavišta i škole, tukli, zezali. Nisam imala roditeljsku pratnju i još sam brinula o mlađoj sestri. Spali ti tu Sodomu slobodno:), ali kao što rekoh, prestanite sa tim analizama koje veze sa vezom nemaju. O čemu bi ženski broj bio nego o ženama?

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #83 on: 08-01-2016, 02:42:52 »
... možda o ženskim maštarijama, žudnji za lepim, bogatim muškarcima i raskošnom životu...

Ne treba zaboraviti da su u prošlosti, prilikom osvajanja uglavnom bili ubijani svi muškarci, a od žena su ostavljali one podatne, pa se, generacijama i generacijama kod žena razvio taj gen za preživljavanjem u obliku služenja i povlađivanja muškarcima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #84 on: 08-01-2016, 03:30:23 »
trebalo bi dodati da svijet postoji jer je jedan pol bio zreo a drugi nezreo! 8-)

tako nezreli rizikuju i guraju donkihotovski unapred, a sančopanse koriguju kreativno ludlo!

i kakve veze ima sad usisavanje sa superjunakinjama, pa možda baš zato što Holivud smara sa nerealnim ženama mi ne dobijamo rješenje oko usisivača! 8-)

u stvari, domaćica pogleda film sa superženom, i misli da može da leti po kući s pajalicom, da pere suđe levitacijom, da pere veš mislima, muž je pohvali da posjeduje natprirodnu moć proizvodnje pljeskavica pogledom, ona sva sija, jer ona je superžena!

e, a kad bi Holivud ukinuli nastao bi traumatičan period, nakon čega bi muževi morali da razvlaće gaće po štrikovima, jer nema više superjunakinja 8-)

BTW, moram da povučem onu tvrdnju da je Boban Kunčeva produžena ruka, u stvari Boban je Batina ekstenzija, tamo gdje sam ja stao sa neplauzibilnošću SF-a Boban je slatko nastavio s pričom o realnoj fantastici. A stavio mi limit zbog tog topika, koji brutališs zaokret! 8-)

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #85 on: 08-01-2016, 03:37:34 »
 xrofl

e, sad ti nema spasa, smaraću te da napišeš nešto za broj do kraja roka.  :lol:

Berserker

 • 4
 • 3
 • Posts: 979
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #86 on: 08-01-2016, 07:44:08 »

Josephine

 • Guest

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 15.038
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #88 on: 08-01-2016, 20:53:53 »
niti muškarci ne mogu sve ono što mogu žene, ali da ne nabrajamo sad. apropo Mont Everesta i uspona, za većinu muške populacije vrh vrhova predstavlja zabosti svoju zastavicu na određeno mjesto u ženskom tijelu...

komplicirate najjednostavnije stvari. sazeto, zeni je priroda podarila alat (fizioloski i mentalno) koji je veze uz potomstvo, i tocno tu/to je cini sretnom, znaci domacica i majka.

kako da muskarac (cedo-medo zazmiri) izravno nahrani dijete, sta da mu stavi u usta u fizioloskom nedostatku cucle?

ne mozemo imati istu ulogu. jednostavno nije moguce. pokusaj zenu cini nesretnom, kao kad bi domacoj zivotinji "poklonio" slobodu, podivlja.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 15.038
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #89 on: 08-01-2016, 21:22:18 »
i sad mi dodje zao sto ne znam skladati price, da pridonesem jednim lijepim real-sf-om koji bi gradio na temelju ogoljenog feminizma, njegovoj sustini, te ponudio pogled kamo vodi zenu i cjelokupno drustvo.

znaci temelj: feminizam je (kao i zabavna industrija) kreacija i u sluzbi krupnog kapitala u svrhu porobljivanja drustva, kreiranja uniformnog roba u potpunoj ovisnosti. sve kroz, izmedju ostalog, dovodjenje zene na trziste rada koje u "demokratskom" sistemu karakterizira/odredjuje ponuda i potraznja, pa tako stvaranja nesklada u korist kapitala. neces raditi pod tim uvjetima? cuj, posla je malo, a radne snage... eno, dvjast drugih ceka u redu (zena)...

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #90 on: 09-01-2016, 16:20:43 »
komplicirate najjednostavnije stvari. sazeto, zeni je priroda podarila alat (fizioloski i mentalno) koji je veze uz potomstvo, i tocno tu/to je cini sretnom, znaci domacica i majka.

Kakvo vrhunsko trolovanje.

Šta bi ti znao o ženama koje su drugačije od slike koju pokušavaš da im projektuješ (domaćice, majke, negovateljice, sympathetic ears), kada se tvoj kontakt sa njima završava kažnjavanjem jer odbijaju da se nađu u toj projekciji?  :roll:

Pri tom, ništa novo nije rečeno. Nema napretka u misli, nema nove ideje u izrečenom, tako da ta sf priča i ne bi bila naročito originalna.

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #91 on: 09-01-2016, 20:36:49 »
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Linkin

 • 3
 • Posts: 1.800
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #92 on: 09-01-2016, 21:03:35 »
Feministkinje su radna snaga modernog doba kupljena za šarene perlice kao nekada indijanci.

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #93 on: 11-01-2016, 02:45:19 »
Eh, kako mi je jedna devojka divno odgovorila na poziv da piše za časopis (i na moju informaciju da se tekstovi ne plaćaju):

Quote
napisaću svakako, draga moja, nekada su se žene borile za svoja prava besplatno, danas same sebi uskačemo u usta kad zahtevamo platu i za to.Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #94 on: 11-01-2016, 03:37:44 »
možda je rešenje da se ženama naplaćuje borba za prava... em bi ih bilo manje, em bi se muškarci još malo ovajdili...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #95 on: 11-01-2016, 04:20:57 »
Ja svojim potencijalnim saradnicima dajem link ka ovoj temi, a vi samo, svi skupa, trolujte, pa da mi posle niko ništa ne napiše.  :mrgreen:

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #96 on: 11-01-2016, 04:33:37 »
Potencijalni saradnici koji nisu u stanju da razaberu prave vrednosti u ovom opuštenom ćaskanju, teško da će doprineti jednoj ovako umnoj, složenoj i izazovnoj temi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #97 on: 11-01-2016, 11:33:58 »
možda je rešenje da se ženama naplaćuje borba za prava... em bi ih bilo manje, em bi se muškarci još malo ovajdili...
moram : ...te su verovatno i navikle da placaju muskarcima.....

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #98 on: 12-01-2016, 11:08:37 »
Dobro, već sam dogovorila saradnju sa nekim respektabilnim igračicama i igračima na srpskoj sf sceni, biće zanimljivo. Samo bih da istaknem da jedan autor može da pošalje više radova, pošto sam dobila i to pitanje.

Posebno su dobrodošli mladi (i oni koji sebe smatraju mladima) autori.

Josephine

 • Guest
Re: Konkurs za "ženski" broj časopisa Znak Sagite
« Reply #99 on: 19-01-2016, 23:15:09 »
Evo da ponovim: priče moraju da budu u SF/F/H žanru. Dobih priču od jednog od mojih omiljenih domaćih pisaca koji luta od mejnstrima do žanra. Ovog puta je zalutao u mejnstrim:)

Takođe, draži će mi biti eseji, analize i prikazi nego priče (od priča ćemo objaviti one koje odgovaraju na temu uz ispunjavanje umetničkog kriterijuma, pa se tu treba potruditi. Ako naiđem na mladog, do sada neobjavljenog, autora i uočim potencijal, moguće je da ćemo zajedno popraviti priču da bude objavljena, zato ohrabrujem mlade da šalju priče).

Tema je ženska moć i sve što smatrate pod tim terminom i pojavom.