Author Topic: Evo nekih linkova:  (Read 3297 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


Hanibal

  • Guest
Evo nekih linkova:
« Reply #1 on: 19-10-2002, 11:17:02 »
Medju ovim linkovima koje sam dao postoji intervju sa prvim horor piscem u Srbiji. Cini mi se da je link ostao neprimecen:
http://www.astronomija.co.yu/knjige/sf/intervju/djordjevic.htm
Da li su ljubitelji horora koji isticu Skrobonju kao prvog domaceg horor pisca culi za ovo?

Izvadak:

U romanu "Prokletstvo" govoris o stvarima koje su vise vezane za horor nego za SF ili se meni samo cini da je tako?

- "Prokletstvo" je nesto izmedju SF-a i horora ili, bolje receno, to je naucna fantastika sa blagom dozom horora. Za razliku od "Stazama vecnosti" koji u izvornom obliku pripada tvrdoj SF a u preradjenoj i dopunjenoj verziji, onoj u kojoj je roman objavljen, spejs operi, "Prokletstvo" se desava na Zemlji, ono je tu medju nama, a aktivirala ga je ekipa antropologa u Hadaru u Etiopiji na obalama muljevite recice Avas i to je to.

Ako nije tajna sta znace reci na kraju romana "adihisvaraih mayaya svaya nidhanam purah manah"? Primetio sam da je dosta citalaca tog tvog dela postavilo isto pitanje.

-  Pa, to i jeste mala tajna. "Prokletsvo" ima svoj nastavak "Prokletstvo-2 komadanje" pa ce se u njemu saznati pravo znacenje tih reci. Jedino sto ovom prilikom mogu da kazem to je da je taj tekst sastavljen od tih sest reci napisan na sanskritu.

Boban

  • 3
  • Posts: 22.736
Evo nekih linkova:
« Reply #2 on: 19-10-2002, 15:29:52 »
Hvala za linkove, nekome ce verovatno koristiti, ja licno sam sve to znao, plus imam taj roman "Prokletstvo", cak sam i pokusao da ga citam, ne secam se sa kakvim ishodom.
Nastavi da se trudis...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.