NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

Fanzin Terra

(1/22) > >>

babakarniang:
Burne 60-te, hipijevski i pank pokreti su iznedrili i prve fanzine, kao izraz bunta i nečeg što je andergraund, nečeg što nije mejnstrim odnosno izvan šablona i uobičajenog. Nastavak na...
http://fantasticnivodic.com/2016/09/12/stvarni-svet/terra-broj-19/

Mica Milovanovic:

Ako prikazuješ članke iz oblasti naučne fantastike onda bi mogao i da prvo pročitaš nešto o istorijatu naučne fantastike kod nas da ne bi pisao ovakve stvari:

“Istorija srpske naučne fantastike” je delo Srđana Đukića i nešto što bi trebalo da pročita svaki ljubitelj fantastike kod nas. Esej nudi malu bibliografiju srpske fantastike idući po godinama i događajima koji su obeležili istu, sa lakoćom nam prenoseći suvoparne podatke na način da nam budu interesantni i laki za učenje. Dodao bih da nam je neophodno neko luksuznije izdanje sa mnogo dužom i opširnijom verzijom ovog izvanrednog eseja u kom se spominje skoro sve bitno u našoj fantastici, drame, romani, časopisi, edicije, fanzini i naravno ljudi koji su sve to omogućili. Mana eseja je nedostatak strip autora i izdanja koja su isto tako učestvovali/a u razvoju srpske fantastike.
[/color]Ovaj "izvanredni esej" je sramotan plagijat mog članka objavljenog u UBIQ-u.
http://www.art-anima.com/c16-eseji/miodrag-milovanovic-kratak-prilog-za-istoriju-srpske-naucne-fantastike
Raspravu o ovome imaš i na samom znaku sagite.
Sramota je i za Filipa i Tiku što su ovo objavili. Ako si ti mlad pa ne znaš, oni nisu i vrlo dobro znaju za moj tekst.

Boban:
Znaš da si uspeo kada počnu da te plagiraju i da kradu tvoj intelektualni rad...

babakarniang:
Ja se izvinjavam, ali samo sam prikazao sadržaj, ne mogu da znam šta je ko uzzeo i odakle. Vama svaka čast iskreno za sjajan tekst. Pošaljite mi taj UBIQ i napisaću kako treba i izvinuti se za omašku koja nije do mene.

Mica Milovanovic:
Nema potrebe da se izvinjavaš, ni pomislio nisam da si imao bilo kakvu lošu nameru. A kao svaki dobar matorac, moram da malo kritikujem mlađariju...  :)


Tekst koji je objavljen u UBIQ-u je iz 2009. godine i naručen je od strane ovog časopisa kao deo projekta prikaza naučne fantastike u bivšoj Jugoslaviji.


Kompletan tekst je objavljen na sajtu Art anime na linku koji je priložen. I ima i deo sa stripom, koji je dotični zaboravio da prenese... Istina tu sam imao jaku spoljnu podršku...


A za luksuznije i inoviranije izdanje se obrati Bobanu - značajno unapređeni tekst ćami ćekajući na njegovom kompjuteru...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version