Barker ... tema o kojoj ima tek da se prica,.On tek treba da se proucava, hvali, da se pljuje.
Ova biografija je u fazonu: mali je Klajv jedva preziveo porodjaj pa ga takvi strahovi i danas prate i teraju ga da pise dark fantasy i horror - sranje. Kao, seca se svih panicnih glasova dok je izlazio iz materice. Zbog toga je postao genije i prepusta se samo svojim impulsima.
Barker jeste mnogo dobar storyteller i imao je izvrsne momente. Posto sam odrastao uz to homo djubre nabavicu da procitam THE ABARAT QUARTET, kada budem imao vremena.
Ne znam, jos uhvatim sebe da kupujem nove albume Megadetha, iako to vise nema nikakvog smisla. Isto tako citam i Barkera. Ponekad mi je potrebno nesto sareno i ne preterano duboko da zaspim, a Barkerove bolestine su savrsene za to.
Nema tu ni trunke prave knjizevnosti, ali njegova pojava se ne moze (i ne treba) izbeci, ali na kraju krajeva, uradio je on dosta toga. Ako ne nista drugo, daje sebi oduska u ispoljavanju svojih tripova i pritom "lepo" zaradjuje.
Na zalost mnogima ovde nisu poznata njegova dela posle '94. godine ...
U kompletnom zlu i vladavini mediokriteta u citavom svetu, Klajv i nije bas najgori.