NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA

I Srbija ima piramidu - Rtanj?!

(1/9) > >>

zakk:

--- Quote ---I Srbija ima piramidu - Rtanj?!
Petak, 7. avgust 2009. 09:05    Centar za istraživanje i ekologiju iz Beograda uputio je zahtev Vladi Srbije da im se omogući formiranje istraživačkog centra na Rtnju da bi utvrdili uzrok očiglednih mističnih pojava koju ova planina krije.

Poslednja saznanja do kojih su došli geografskim i magnetnim merenjima ukazuju da se ispod Rtnja krije piramida!

Ukoliko država dozvoli, leteće kugle, nevidljivost aviona na radaru dok nadleću Rtanj, jedinstvene biljke u svetu, brojna jonizujuća i elektromagnetna zračenja, a naročito pravilan piramidalni oblik planine konačno bi mogli biti naučno objašnjeni.

Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac kaže da je ekipa stručnjaka ovog centra u razgovoru sa njim iznela naučnu osnovu da se ispod Rtnja krije piramida i da je ova mistična planina po svom obliku i dejstvu jedinstvena u svetu.

"Kažu da Rtanj ima specifične elektromagnetne talase koji imaju geopatološki uticaj na ljudski organizam. Podneli su zahtev nadležnom Ministarstvu da planinu "zagrebu", odnosno da na nekoliko mesta obave iskopavanje.

Očekuju da će pronaći građevine i podzemne hodnike", objašnjava Marjanović.

Ekipa Centra za istraživanje otkrila je da Rtanj leži na tri velike podzemne reke koje su na dubini većoj od 100 metara. Prema dosadašnjim ispitivanjima, velika je verovatnoća da ljudska civilizacija potiče iz Srbije, baš sa ovog mesta.

"Generacijama se prepričavaju neobične pojave na Rtnju. Bilo je priča i da su nestajali avioni, a mnogo meštana je tvrdilo da su gledali leteće tanjire, dok je pojavljivanje letećih kugli skoro svakodnevno.

Nauka to nije dokazala, ali, recimo, jedinstvene vrste biljaka koje ovde rastu su ipak nešto što ukazuje na posebnost ovog zemljišta", kaže Marjanović.

Predsednik opštine Boljevac kaže da se na samom vrhu Rtnja, na 1.565 metara nadmorske visine, nalazi neobična rupa, koja je, najverovatnije, jedan od izlaza iz piramide.

"Postoje svedoci da je jedan pastir bacio svoju frulu u tu rupu, a onda su je pronašli na drugom, nižem delu planine, gde je izašla.

Još je Artur Klark, autor romana "Odiseja u svemiru 2010" napisao da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije", kaže Marjanović.

"Činjenica je da se je Rtanj pun mistike, da se ovde dešavaju čudne pojave. Moja terasa gleda na planinu i lično sam video ogromnu svetleću loptu okruženu diskovima kako leti potpuno neujednačeno.

Menjala je brzinu, pravac i smer na jedinstven, neopisiv način - kazao nam je prvi čovek opštine Boljevac.

Istraživački centar, koji je registrovan i u Švedskoj, čine svetski priznati akademici i naučnici Semir Osmanagić, zaslužan za otkriće piramide u Visokom, inače član Ruske akademije nauka, zatim prof. dr Džozef S. Rendulič, šestostruki doktor i pronalazač, profesor na tri instituta u Indiji. Član Centra je i dr Hari Oldfild iz Velike Britanije, pronalazač polikontrastne interferentne kamere i mnogi drugi.

(MONDO)

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=143218
--- End quote ---

Šta reći nego: lopatu u šake!  xrofl

Gwydion:
Bosanska budalaština se očigledno poput virusa širi Balkanom. Niti u Bosni ima piramida, niti je Rtanj piramida.

Cornelius:
Jebote, sa ovom piramidom će da se ispostavi da su, ne samo vizantijski carevi Srbi, nego da su i faraoni bili Srbi. Srbija do Kigalija!

Gwydion:
Takve "piramide", tj špicaste planine, postoje na raznim loiokacijama u svetu. Ja znam za Kanadu, gde se planina i zove Piramida, te za Grčku gde su u pećinama takve njihove planine Spartanci zatvarali kriminalce, osobe sa telesnim deformitetima i mentalno zaostale. No ne znam da je ikome od njih palo na pamet da to proglasi za neke "egipatske piramide"? Ona u Kanadi po obliku i deluje kao prava piramida, ali to je stenčuga bez rastinaj, tako da je svakome jasno da je to čista prirodna formacija.

zakk:
Mene ovo oduševilo :)


--- Quote ---Još je Artur Klark, autor romana "Odiseja u svemiru 2010" napisao da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije", kaže Marjanović.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version