DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > FOTOGRAFIJE, PUTOVANJA, PUTOPISI...

Brzinom kroz Černobilj

<< < (2/3) > >>

Plavi Skaut:
jos da dodam sajt opisuje vrlo sumornu i ozbiljnu stvarnost i ne treba da ima zabavan stil ali bolja navigacija, struktura itd. dobro bi dosla svim grupama ma kakve one bile.

otaku:
meni je bilo cudno kako su nju pustili da ide tamo, a onda nadjem gde kaze da joj je otac nuklearni fizicar i da je preko njega dobila dozvolu.
sve u svemu, ovo je stvarno nevidjeno, najjace je sto su se na svim tim mestima zadrzala obelezja komunistickog doba, jer kaze da se sve desilo pred prvomajsku paradu.
ona kaze:
Perhaps future archeologists will compare this town to Pompeii. The Soviet era is forever preserved here - in the radiation that will last for many centuries.

glupo je reci, ali ima onaj smesan deo kad udje u biracke prostorije, kaze:
The door on the right is free drink room and door on left is the election room.  :lol:

najjezivije je kad udje u zgradu i ide po stanovima.  i ono sto kaze za starca koji sam zivi tamo i nece da se evakuise je stvarno za divljenje, ja bih otisla tamo, samo da posedim s covekom.
kaze
This old man lives in the Chernobyl area. He is one of 3.500 people that either refused to leave or returned to their villages after the meltdown in 1986. When you ask if they are afraid, they say that they would rather die at home from radiation, than die in an unfamiliar place of home-sickness. They eat food from their own gardens, drink the milk of their cows and claim that they are healthy...

ovo sto kaze za vatrogasce
The firemen were the first on the scene, and they thought it was an ordinary fire. No one told them, what they were really dealing with.
i ovo
The Liquidators are those people who were recruited or forced to assist in the cleanup or the "liquidation" of the consequences of the accident.
As a totalitarian government the Soviet Union forced many young soldiers to assist in the cleanup of the Chernobyl accident, apparently without sufficient protective clothing and insufficient explanation of the danger involved.
to mu dodje kao neki sf film o totalitarnom rezimu.sve u svemu Ova Elena je moj idol :!: ne samo zbog motora i to kako je oko te dozvole, mozda je sumnjivo, nego bas sto je isla tamo i sto preko sajta siri vest o tome, jer kaze da ima sanse da se taj prostor prilagodi opet za zivot, ako se preduzmu mere. isto, bas lepo pise, sve je, mozda je glupo reci, kao neki postapokalipticni roud muvi, ali na stranu to

Boban:
Generalno, problem sa radioaktivnim materijalom iz Cernobilja je sto on nikako ne moze biti izolovan, vec su dvaput nalivali nove i nove megatone raznih materijala, ali sve je to privremeno.
Ocekuje se da ce za koju deceniju ili vek kroz tlo da sve to izbije kilometar-dva odatle na drugom mestu; nije obavezno da se to desi, ali nekakva mala mogucnost postoji, pa bi zivot na tom podrucju na nivou bezbednosti potomaka imao ipak preveliki rizik.

Boban:

--- Quote from: "phuzzy" ---Heh, informativan, al' bajat, to je sajt od pre o-ho-ho...
--- End quote ---


Da li je?
Piše: "now including a photos of new rides (spring 2004)"

Sveti Filica:
- Kad čujete Ukrajina, neću da se iko prvo asocira na Černobil!
   Neću! Zaboravite ga! Jednostavno ga zaboravite!

  Reče Ruslana Lužičkov, ukrajinska pobednica evrovizije 2004. i istaknu u prvi plan svoje usne, grudi, vrat, noge i guzu.

 A onda je Boban uključio tv.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version