Hm... Meni su BATS ok film. Nista specijalno, gledljiv b film kome, doduse, fali malo eksploatacije same premise kao i eksploatacije uopste (gore, golotinja i sl.), ali ko voli filmove iz podzanra: kad zivotinje polude/mutiraju... neka pogleda. Ja volim takve stvari, volim oba ona filma o mutiranim dzinovskim komarcima. (2+)
SOUL SURVIVORS je isto nekako gledljiv, nije lose reziran, nije dosadan, produkcija/gluma je isto zadovoljavajuca, u nesecenoj verziji ima i nesto golotinje, ali je scenario, iako u meni omiljenom podzanru mindfuck filmova, jezivo bajat, i svodi se na jos jedno variranje CARNIVAL OF SOULS/JACOB'S LADDER filmova. Jedini od skorijih filmova koji je izneo tu premisu kako valja je odlicni DEAD END; ovaj ovde film je tek gledljiv, i to samo uncut, i ako vam je bas dosadno. (2)
a sampioni suuu...
5. DEVOUR je s druge strane potpuno i negledljivo djubre koje sam jedva i dovrsio. Steta. Pocinje obecavajuce, iako pretenciozno, a onda ispadne da iza potentne premise stoji potpuna bezidejnost, pa film regredira u najgori trash, i u podzanru Djavo na filmu ovo je jedan od najgorih primeraka. Preskocite. (1)
4. DRACULA'S CURSE je zapravo iz trosatne mini serije DRACULA (2002) isecen film prosecne duzine koji je do te mere dosadan i besmislen da ne znam ni sta bih ovde kritikovao, kad se u filmu ama bas nista ne desava zanimljivo osim sto je neko dosao na "genijalnu" ideju da se drzi knjige i dijaloga iz nje sto vise moze, a da apdejutuje pricu smestivsi je u savremeno okruzenje. Rezultat je film koji treba da stoji u recniku da opise termin: pointless. (1)
3. VAMPIRES: THE TURNING. Uff... pa ko mi je kriv? Zaista. Nisam normalan kad gledam ovakve stvari, ali premisa za ovo besramno unovcavanje na slavi (?) Karpenterovog originala nije tako losa: na Tajlandu (ili tako negde) banda vampira-motociklista otima devojku gl. junaku koji se potom udruzuje s "dobrim" vampirima u konacnom obracunu koji moze dovesti do kraja citave rase. Zvuci kao potencijalno dobar trash? Ma jok, ovo je izgovor za nekoliko bednih scena tuce, malo voznje motorima, malcice krvi, i za nepunih sat i po film je gotov. Antiklimakticno u potpunosti, za ovo je BLADE 3 super film. (1)
2. ALONE IN THE DARK. Sve reci su suvisne. (1)
1. THE CROW - WICKED PRAYER. Najgori film godine! (1)
da pomenem jos i mejnstrim djubre: THE BOOGEYMAN i THE RING TWO (1+)
lose, ali i dalje (jedva) gledljivo: HIDE AND SEEK, DEAD & BREAKFAST, THE HITCHER 2, RIDING THE BULLET, BLADE 3, CURSED... (2)