NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA

Vidovita Zorka, Vava, Kleopatra, Ljubisa Trgovcevic i ini...

(1/2) > >>

S.:
O'ma da se ogradim, nisam sigurna da se ono pod 4. stvarno tako i zove, ali me jedna vest potsetila na ove likove i ludilo onomad. Cini mi se da je i Kleopatra bila na sudu, kako su ostali zavrsili?

Vidovita Zorka naprasno
"zaboravila" znake zodijaka

BEOGRAD - Suđenje Zorki Pucar (52), poznatijoj kao Vidovita Zorka, koja se tereti za prevare, nastavljeno je juče u Petom opštinskom sudu u Beogradu ispitivanjem optužene. Vidovita Zorka je ponovila da mušterijama nije davala obećanja da će im pomoći, već da su dolazili da im "gleda". Na pitanje sudije šta znači "gledati" objasnila je:

- Pa, isto što rade i astrolozi - gledanje po zvezdama-odgovorila je Zorka, navodeći da se razume u astrologiju i da je o tome učila sama iz knjiga.

Na pitanje sudije u kom zodijačkom znaku je osoba koja je rođena 5. marta, ona je, posle višeminutnog ćutanja, odgovorila "da ne može da se seti". Posle toga je negirala da je "crnomagijaš", ali da ipak veruje u postojanje crne magije, kao i da može da oceni da li neka osoba nosi pozitivnu ili negativnu energiju jer ima "posebne" sposobnosti.

- To je meni dar od Boga i to ne može niko da mi oduzme. Imam vidovnjačku sposobnost da predvidim događaje i to sam otkrila u 13. godini - rekla je proročica, trenutno bez zanimanja.

Optužena je rekla da nije imala tarifu za svoje usluge, ali kada ju je sudija upitao koliko je koštalo "gledanje" odgovorila je:

- Gledanje je koštalo 50 maraka. Vraćala sam novac onima koji su imali zamerke, samo što se nikada nije desilo da neko traži novac nazad. Izmišljotina je da sam savetovala ljudima da vezuju veš u čvor i bacaju katanac preko glave u tekuću vodu. Zar vam ličim na takvu ženu - pitala je Vidovita Zorka.

Neuropsihijatar, koji je procenjivao uračunljivost optužene, rekao je da je bila svesna svojih postupaka ali da nije verovala da ima "posebne" sposobnosti. Suđenje se nastavlja u januaru sledeće godine.

A. S.

Spider Jerusalem:
Javlja mi se da će Zorka da bude hit u svom krilu.

Karl Rosman:
Vratice se Seselj iz Haga! (ali bolestan  :( ) Ima i poplava, doduse, promasila je stotinjak kilometara. "Malo" sam premotavao i videh da je omanula za Kostunicu. Za kraj Aleksandar Zikic sa par recenica o Svedenborgu.


http://youtu.be/FlsuSHQnLco


Barbarin:

--- Quote from: Karl Rosman on 18-05-2014, 00:41:08 ---(ali bolestan  :( )
--- End quote ---


Čemu tužan smajli?

DeHickok:

--- Quote from: Karl Rosman on 18-05-2014, 00:41:08 ---Za kraj Aleksandar Zikic sa par recenica o Svedenborgu.

--- End quote ---

Ne znam da li ste znali ali gospodin Zikic (koga cenim kao vrsnog rok novinara) je vec nekoliko godina svestenik u toj Svedenborgskoj sekti/crkvi, i covek zivi u Americi. Do ovog trenutka (tj. do gledanje ovog snimka) bejah u uverenju da je to ucinio eto samo zato da bi se spasio zivota ovde  u ovoj nasoj nesrecnoj zemlji, ali sudeci po snimku izgleda da on iskreno veruje u ovo sto prica...

www.linkedin.com/pub/aleksandar-zikic/7/b82/142

Mada, u redu je i to... 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version