FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Šta sam lepo od horora gledo:

<< < (2/1007) > >>

Ghoul:
JUON 2  *(*)

Uh, kakva prevara, kakva nebuloza!
Pre svega, ovo je kriminal - prvih pola sata su PREUZETI iz prvog dela. Ne rimejkovani, ne ponovo snimljeni, već copy/paste preslikane čitave 2 deonice, svaki bogovetni kadar, sve isto!
Posle toga sledi još oko 35 minuta novog materijala - konfuzne epizodice bez glave i repa, novi komadići slagalice u kojoj se nikakav smisao ni struktura ne naziru... Ima finih detalja ovde, ali vrlo neizbrušenih, praktično protraćenih, a pred kraj ovo postaje skoro otvorena parodija (već vidim SCARY MOVIE 4, u potpunosti posvećen parodijama japanskih horora: odavde bi mogli da preslikaju bar 2 scene!)


Inače, zaboravio sam da pomenem da prvi JUON ima neopisivo morbidan i gnusan subplot sa bebom jednog od likova, koji je toliko neukusan da se ne nalazi ni u bioskopskoj japanskoj verziji, a kamoli u američkoj (Heh! Ameri! Možda bi se takva scena našla u nekom filmu Johna Watersa iz onih vintage sicko dana - ali danas? NO WAY, JOSE!)

Bilja:
Zivo me zanima kad stignes da pogledas sve te filmove. Deathdream zvuci interesantno iako asocira tek malo tematski na Jakobovu lestvicu kosmara (mrtvi povratnik iz Vijetnama koji misli da je ziv, iako je film sjajan).
The Grudge zvuci isto zanimljivo, iako asocira na Ringu (ili se varam?).
Kod nas nije lako naci filmove jer retko ko kupuje originale iz prostog razloga sto skupi a jednostavno nisu kao muzicki CD-ovi pa da mozes da ih gledas 100x ili da ih pustis dok radis nesto drugo.
Razmisljala sam i da konacno potrazim "May", pa da vidim to sto ste toliko nahvalili.
E da, konacno mogu da gledam DVD i DViX.


--- Quote from: "Ghoul" ---DEATHDREAM   B. Clark   ***  /3+/
Povratnik iz Vijetnama, inače proglašen mrtvim, ćutljiv je i čudan prema svojoj porodici... Ispostavlja se da je zaista mrtav, i da mu trebaju infuzije krvi kako bi sprečio sopstveno raspadanje... Sjajan scenario, prirodni dijalozi, ubedljivi i prijemčivi likovi (i dobra gluma), snažna drama... Ingeniozan prikaz indirektnih posledica užasa rata. Jedan od najoriginalnijih zombi-filmova, sa unikatno melanholičnim tonom: u mnogome sličan Romerovom MARTINU.


THE GRUDGE (USA)   T. Shimizu   ***    /3/
Amerikanizacija je u ovom slučaju pomogla filmu: fragmentarni napred-nazad 'zaplet' lakše se prati sa raznolikim belim licima, i ima veći privid 'toka' iako, na žalost, svoje moćne potencijale traći kroz raskidanu formu u kojoj nema šanse za vezivanje s likovima za koje bi trebalo da strepimo. U suštini, staromodan spookfest, efektan ali površan.

...
--- End quote ---

Boban:
Sada je u modi dijagonalno prelistavanje filmova; DivX to ugodno omogucuje.
Znam ljude koji dnevno "pogledaju" i po 10-15 filmova na tu foru.

Mark:
Nekada su ljudi unistavali svoj VCR tako sto su "gledali" filmove premotavajuci ih "kroz video-glavu" i tako imali mogucnost da pogledaju 10 filmova dnevno...

 :D

A kada bi neko hteo da iznajmi VCR iz video kluba uracunato mu je i 10 filmova - tako da sam nekoliko puta morao da pogledam 15 sati filmova (greota da ostane neki neodgledan...) jedan za drugim!

 :)

WARLOCK:
nekad u mladjim danima sam bez problema gledajuci 5-6 filmova dnevno :!: renta kasete su toliko bile jevtine uzmes 4-tu dobijesh petu besplatnu :lol:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version